Gå direkte til sidens indhold

Parkeringslicens og -billet

Parkeringslicens og -billet

Her kan du finde information om de forskellige former for parkeringslicens og parkeringsbillet. Du kan også købe p-licens og p-billet, hvis du opfylder kriterierne herfor.

Selvbetjening

 • Hvornår skal jeg betale for at parkere?  

  Parkeringszonen gælder alle hverdage kl. 7-24 og lørdage kl. 7-17. De første 2 timer er gratis, og det er gratis at parkere uden for dette tidsrum, på søndage og følgende helligdage:

  • Juleaftensdag
  • 1. og 2. juledag
  • Nytårsdag
  • Skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag
  • Store Bededag, Kristi Himmelfartsdag
  • 1. og 2. pinsedag

  Du skal huske at sætte p-skiven. Parkerer du uden for tidsbegrænsningen, sætter du p-skiven frem til det tidspunkt, hvor tidsbegrænsningen begynder. Parkerer du for eksempel klokken 6 på en hverdag, sætter du p-skiven frem til klokken 7 og kan altså parkere gratis til klokken 9.

  Særlige parkeringsrestriktioner
  Du skal være opmærksom på særlige parkeringsrestriktioner. Det gælder for eksempel Gammel Kongevej, Falkoner Allé og Godthåbsvej, hvor du klokken 9-18 på hverdage og klokken 9-15 på lørdage kun må parkere 30 minutter.

  Private fællesveje
  På de private fællesveje gælder der andre tids- og parkeringsbegrænsninger. Så orientér dig via den lokale skiltning, før du parkerer.
 • Jeg bor på Frederiksberg  

  Du kan købe beboerlicens, hvis:

  • Du har folkeregisteradresse på Frederiksberg og står registreret som primær ejer eller primær bruger på bilens registreringsattest
  • Eller du bruger din firmabil til privat kørsel
  • Du har en lejet/leaset bil, der også bruges til privat kørsel

  En beboerlicens gælder for et år ad gangen og koster 150 kroner Den gælder kun til den bil, den er udstedt til. Med en beboerlicens må du parkere på alle offentlige veje og alle private fællesveje.

  Er du beboer og disponerer eller bruger en bil uden at være registreret ejer, eller har du en logerende eller gæster med længere ophold, kan du to gange én måned om året købe beboerlicens til 150 kroner om måneden.

  Når du bestiller beboerlicens, skal du være opmærksom på følgende:
  Hvis du har firmabil, skal du udfylde en enebrugererklæring, som du finder nederst på siden.
  Hvis bilen er lejet/leaset, skal du vedhæfte leje/leasingkontrakten, hvis du ikke står som primær bruger af bilen.

  Jeg er lige flyttet til Frederiksberg
  Du kan først bestille beboerlicens, når din flytning er registeret i folkeregisteret. Når du logger dig ind med din NemID, skal din adresse på Frederiksberg fremgå. Hvis du melder flytning i god tid, vil adressen være ændret den dato, du har skrevet ind som din flyttedato. Din adresseflytning sker automatisk til SKAT. Der kan gå op til otte dage fra du anmelder flytning til kommunen, til din flytning er registeret.

 • Jeg har virksomhed på Frederiksberg  

  Du kan købe erhvervslicens, hvis din virksomhed har firmaadresse på Frederiksberg, og bilen er registreret i firmaets navn. Du kan købe erhvervslicens til alle virksomhedens biler. Erhvervslicensen koster 1.200 kroner om året per bil. Du skal logge ind med virksomhedens NemID for at bestille erhvervslicensen.

 • Jeg bor på Frederiksberg, kører i firmabil, men ikke til privat kørsel  

  Hvis du bor på Frederiksberg og kører til og fra dit arbejde udenfor kommunen i en firmabil, som du parkerer ved dit hjem, kan du købe en licens til 'beboer med firmabil'. Den koster 400 kroner om måneden.

 • Jeg arbejder på Frederiksberg  

  Du kan købe pendlerlicens, hvis dit arbejdssted er placeret på Frederiksberg. En pendlerlicens koster 400 kroner om måneden, og du kan købe op til tre måneder ad gangen. Vi kan desværre ikke tilbyde en længere periode end tre måneder, fordi det er nødvendigt med en stram kontrol af, at pendlerlicenser kun udstedes til pendlere med arbejdsplads på Frederiksberg. Der har nemlig desværre været eksempler på snyd med pendlerlicens.

  Når du bestiller pendlerlicens, skal du være opmærksom på følgende:
  • Du skal vedhæfte dokumentation for, at din arbejdsplads ligger i p-zonen.
  • Virksomhedens navn, adresse og CVR-nummer skal fremgå af dokumentationen. Du kan for eksempel bruge din lønseddel, hvor du eventuelt overstreger din indkomst.
 • Kan der aftales en bruttolønsordning?  

  Nej, der kan ikke aftales en bruttolønsordning om p-licens på Frederiksberg. Pendlerlicens sælges kun via www.frederiksberg.dk/parkering.

  For at kunne blive omfattet af en skattemæssig bruttolønsordning stilles der krav om, at medarbejdere og arbejdsgivere aftaler en lønomlægning, som løber over hele lønaftaleperioden eller som minimum i 12 måneder, og at arbejdsgiveren stiller godet til rådighed. Medarbejderen må altså ikke selv betale for godet og efterfølgende få refunderet udgifterne.


 • Jeg vil købe parkeringsbillet  

  De første 2 timers parkering på Frederiksberg er gratis, men hvis du skal parkere i længere tid skal du købe parkeringsbillet. Du kan betale for parkeringen med mobiltelefon og områdekode 2000 hos følgende udbydere:

  • EasyPark: Telefon 7022 1245 eller sms "APP" til 1411
  • ParkMan: ParkMan app – ParkMan.dk
  • ParkPark: Sms "ParkPark app" til 1220

  Bemærk venligst, at selskaberne opkræver et gebyr for betaling med mobiltelefon, og at betalingen begynder, når købet af en p-billet foretages på mobiltelefon. Men så kan du også både standse eller forlænge din parkering, hvis du ændrer planer. Du betaler altså kun for den tid, du parkerer.

  Du kan også købe parkeringsbilletter:

  • Her på hjemmesiden
  • I parkeringsautomater. Du finder en oversigt længere nede på siden.
  • I p-kælderen under Falkoner Plads
  • I lokale forretninger. Du finder en oversigt længere nede på siden.

  Når du køber parkeringsbillet, skal du være opmærksom på følgende:
  Alle køb af p-billet, bliver registreret ved hjælp af bilens nummerplade. Det er derfor en god idé at skrive nummeret ned, så du har det med, når du står ved p-automaten. Du kan også tage et billede af nummerpladen, som du kan have liggende på din mobiltelefon.

  Billetpriser
  0-2 timer - gratis (kun ved brug af p-skive)

  Parkering derudover koster følgende

  1 time - 10 kroner.
  2 timer - 25 kroner.
  3 timer - 45 kroner.
  4 timer - 65 kroner.
  Dagsbillet - 70 kroner.
  Ugebillet - 350 kroner.

  Parkerer du flere gange på Frederiksberg i løbet af en kalenderdag, fortsætter du ved anden parkering på den timetakst, du sluttede på ved første parkering (10 kroner, 15 kroner eller 20 kroner), hvis der er gået mindre end 1 time mellem første og anden parkering.

  Er der gået mere end 1 time mellem første og anden parkering, betaler du på ny 10 kroner for den første time, 15 kroner for den anden time og så videre, dog fortsat med et samlet maksimum på 70 kroner for en hel kalenderdag.

  Har du dagslicenser (skrabelicens) til overs, kan de refunderes i Borgerservicecentret på Rådhuset.

 • Spørgsmål om P-licens og P-billetter  

  Hvornår gælder p-zonen?
  P-zonen gælder klokken 7-24 på hverdage og klokken 7-17 på lørdage.

  Hvor længe gælder en dagsbillet?
  Dagsbilletten gælder den kalenderdag, du har købt den.

  Hvordan fornyer jeg en licens?
  Cirka 10 dage før p-licensen udløber, vil du modtage en SMS og/eller mail om, at din p-licens skal fornyes. Benyt vores selvbetjeningsløsning, som du finder øverst her på siden. Her kan du også ændre datoen for ikrafttrædelse af licensen eller ændre antallet af måneder, den skal gælde.

  Husk at den nye p-licens først skal gælde fra dagen efter, at den gamle licens udløber.

  Kan jeg ændre min p-licens, hvis jeg har fået ny bil?
  Du kan ændre dit registreringsnummer via vores selvbetjeningsløsning "Bestil p-licens", som du finder øverst her på siden. Det er gratis. Er din p-licens fra før den 1. december 2014, skal du ringe på 3821 4035.

  Har du købt en ugebillet, kan du også ændre registreringsnummer.

  Jeg har mere end 1 bil. Kan jeg få p-licens til flere biler?
  Ja, så længe du står som primær ejer eller primær bruger af bilen.

  Jeg har solgt min bil, skal jeg afmelde min licens?
  Nej, men har du pendlerlicens, kan du få de resterende hele måneder refunderet.

  Send en mail til frb-parkeringslicens@frederiksberg.dk eller ring 3821 4035.

  Kan jeg få refunderet beboerlicensen/erhvervslicensen, hvis jeg afmelder den inden for gyldighedsperioden?
  Nej.

  Kan jeg stadig bruge min p-licens, når jeg kører i en lånebil, fordi min egen bil er på værksted?
  Nej, p-licensen gælder kun til det køretøj, den er udstedt til. Du kan ændre registreringsnummeret til lånebilen via vores selvbetjeningsløsning "Bestil p-licens", som du finder øverst her på siden, eller du kan kontakte os på 3821 4035.

  Jeg har købt en bil med den tidligere ejers p-licens. Kan jeg fortsat benytte p-licensen?
  Ja, p-licensen gælder for det køretøj, den er udstedt til. Så hvis sælger er indforstået og ikke vil omregistrere p-licensen til anden bil, kan du godt køre videre med den.

  Kan jeg bestille licens eller billet til en udenlandsk bil?
  Ja, det kan du godt. Du skal være opmærksom på, at bilen ikke kan tjekkes i det danske motorregister, men du kan stadig fortsætte din bestilling.