Gå direkte til sidens indhold

Parkeringslicens og -billet

Parkeringslicens og -billet

Bor eller arbejder du på Frederiksberg, kan du købe en P-licens, der gælder for en længere periode. Er du kun kortvarigt på besøg, kan du købe en P-billet, der gælder de timer, du har behov for.

Selvbetjening

 • Jeg vil købe parkeringsbillet  

  De første 2 timers parkering på Frederiksberg er gratis, men hvis du skal parkere i længere tid skal du købe parkeringsbillet. Du kan betale for parkeringen med mobiltelefon og områdekode 2000 hos følgende udbydere:

  • EasyPark: Telefon 7022 1245, www.easypark.dk eller sms "APP" til 1411
  • ParkMan: ParkMan app – ParkMan.dk
  • ParkPark: Sms "ParkPark app" til 1220

  Bemærk venligst, at selskaberne opkræver et gebyr for betaling med mobiltelefon, og at betalingen begynder, når købet af en p-billet foretages på mobiltelefon. Du kan både standse og forlænge din parkering, hvis du ændrer planer. Du betaler altså kun for den tid, du parkerer.

  Du kan også købe parkeringsbilletter:

  • Her på hjemmesiden
  • I parkeringsautomater. Du finder en oversigt længere nede på siden.
  • I p-kælderen under Falkoner Plads
  • I lokale forretninger. Du finder en oversigt længere nede på siden.

  Når du køber parkeringsbillet, skal du være opmærksom på følgende:
  Alle køb af p-billet, bliver registreret ved hjælp af bilens nummerplade. Det er derfor en god idé at skrive nummeret ned, så du har det med, når du står ved p-automaten. Du kan også tage et billede af nummerpladen, som du kan have liggende på din mobiltelefon.

  Billetpriser
  0-2 timer - gratis (kun ved brug af p-skive)

  Parkering derudover koster følgende

  1 time - 10 kroner.
  2 timer - 25 kroner.
  3 timer - 45 kroner.
  4 timer - 65 kroner.
  Dagsbillet - 75 kroner.
  Ugebillet - 360 kroner.

  Parkerer du flere gange på Frederiksberg i løbet af en kalenderdag, fortsætter du ved anden parkering på den timetakst, du sluttede på ved første parkering (10 kroner, 15 kroner eller 20 kroner), hvis der er gået mindre end 1 time mellem første og anden parkering.

  Er der gået mere end 1 time mellem første og anden parkering, betaler du på ny 10 kroner for den første time, 15 kroner for den anden time og så videre, dog fortsat med et samlet maksimum på 75 kroner for en hel kalenderdag.

 • Hvornår skal jeg betale for at parkere?  

  Parkeringszonen gælder alle hverdage kl. 7-24 og lørdage kl. 7-17. De første 2 timer er gratis, og det er gratis at parkere uden for dette tidsrum, på søndage og følgende helligdage:

  • Juleaftensdag
  • 1. og 2. juledag
  • Nytårsdag
  • Skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag
  • Store Bededag, Kristi Himmelfartsdag
  • 1. og 2. pinsedag
  • Grundlovsdag

  Du skal huske at sætte p-skiven. Parkerer du uden for tidsbegrænsningen, sætter du enten p-skiven til det tidspunkt, hvor du parkerer eller frem til det tidspunkt, hvor tidsbegrænsningen begynder. Parkerer du for eksempel klokken 6 på en hverdag, sætter du p-skiven til kl. 6 eller til klokken 7. I begge tilfælde parkerer du gratis til klokken 9.

  Særlige parkeringsrestriktioner
  Du skal være opmærksom på særlige parkeringsrestriktioner. Det gælder for eksempel Gammel Kongevej, Falkoner Allé, Godthåbsvej og Peter Bangs Vej, hvor du klokken 9-18 på hverdage og klokken 9-15 på lørdage kun må parkere 30 minutter.

  Private fællesveje
  På de private fællesveje gælder der andre tids- og parkeringsbegrænsninger. Så orientér dig via den lokale skiltning, før du parkerer.
 • Jeg bor på Frederiksberg  

  Du kan købe beboerlicens, hvis:

  • Du har folkeregisteradresse på Frederiksberg og står registreret som primær ejer eller primær bruger på bilens registreringsattest
  • Du bruger din firmabil til privat kørsel
  • Du har en lejet/leaset bil, der også bruges til privat kørsel

  En beboerlicens gælder for et år ad gangen og koster 155 kroner Den gælder kun til den bil, den er udstedt til. Med en beboerlicens må du parkere på alle offentlige veje og alle private fællesveje.

  Er du beboer og låner eller lejer en bil uden at være registreret ejer eller bruger, eller har du en logerende eller gæster med længere ophold, kan du otte gange én uge om året købe beboerlicens til 155 kroner om ugen.

  Når du bestiller beboerlicens, skal du være opmærksom på følgende:
  Hvis du har firmabil til privat kørsel, skal du udfylde en enebrugererklæring, som du finder nederst på siden.

  Hvis bilen er lejet/leaset, og du ikke står som primær bruger af bilen i Motorregistret, skal du vedhæfte leje/leasingkontrakten. Du skal være opmærksom på, hvis der er tale om en minileasing, følger licensperioden leasingperioden. Det koster 155 kroner for perioden.

  Jeg er lige flyttet til Frederiksberg
  Du kan først bestille beboerlicens, når din flytning er registeret i Folkeregisteret. Når du logger dig ind med din NemID, skal din adresse på Frederiksberg fremgå. Hvis du melder flytning i god tid, vil adressen være ændret den dato, du har skrevet ind som din flyttedato. Din adresseflytning sker automatisk til SKAT. Der kan gå op til otte dage fra din anmeldelse af flytning, før flytningen er registeret.

 • Jeg har virksomhed på Frederiksberg  

  Du kan købe erhvervslicens, hvis din virksomhed har firmaadresse på Frederiksberg, og bilen er registreret i firmaets navn. Du kan købe erhvervslicens til alle virksomhedens biler. Erhvervslicensen koster 1.235 kroner om året per bil. Du skal logge ind med virksomhedens NemID for at bestille erhvervslicensen. Hvis bilen er leaset, skal du bestille erhvervslicens - leaset, og du skal vedhæfte leasingkontrakten.

 • Jeg bor på Frederiksberg, kører i firmabil, men ikke til privat kørsel  

  Hvis du bor på Frederiksberg og kører til og fra dit arbejde udenfor kommunen i en firmabil, som du parkerer ved din bopæl, kan du købe en licens til 'beboer med firmabil'. Den koster 405 kroner om måneden.

 • Jeg arbejder på Frederiksberg  

  Du kan købe pendlerlicens, hvis dit arbejdssted er placeret på Frederiksberg. En pendlerlicens koster 410 kroner om måneden, og du kan købe op til 6 måneder ad gangen. Vi kan desværre ikke tilbyde en længere periode end 6 måneder, fordi det er nødvendigt med en stram kontrol af, at pendlerlicenser kun udstedes til pendlere med arbejdsplads på Frederiksberg. Der har nemlig desværre været eksempler på snyd med pendlerlicens.

  Pendlerlicens kan også købes for enkeltstående dage. Den koster 30 kr. pr. dag. Pendlerlicens til enkeltstående dage skal købes mindst to dage før licensen skal benyttes. 

  Når du bestiller pendlerlicens, skal du være opmærksom på følgende:
  • Du skal vedhæfte dokumentation for, at din arbejdsplads ligger i p-zonen.
  • Virksomhedens navn, adresse på Frederiksberg og CVR-nummer skal fremgå af dokumentationen. Du kan for eksempel bruge din lønseddel, hvor du eventuelt overstreger din indkomst.
 • Kan der aftales en bruttolønsordning?  

  Nej, der kan ikke aftales en bruttolønsordning om p-licens på Frederiksberg. Pendlerlicens sælges kun via www.frederiksberg.dk/parkering.

  For at kunne blive omfattet af en skattemæssig bruttolønsordning stilles der krav om, at medarbejdere og arbejdsgivere aftaler en lønomlægning, som løber over hele lønaftaleperioden eller som minimum i 12 måneder, og at arbejdsgiveren stiller godet til rådighed. Medarbejderen må altså ikke selv betale for godet og efterfølgende få refunderet udgifterne.


 • Spørgsmål om P-licens og P-billetter  

  Hvornår gælder p-zonen?
  P-zonen gælder klokken 7-24 på hverdage og klokken 7-17 på lørdage.

  Hvor længe gælder en dagsbillet?
  Dagsbilletten gælder den kalenderdag, du har købt den.

  Hvordan fornyer jeg en licens?
  Cirka 10 dage før p-licensen udløber, vil du modtage en SMS og/eller mail om, at din p-licens skal fornyes. Benyt vores selvbetjeningsløsning, som du finder øverst her på siden. Her kan du også ændre datoen for ikrafttrædelse af licensen eller ændre antallet af måneder, den skal gælde.

  Husk at den nye p-licens tidligst kan gælde fra dagen efter, at den gamle licens udløber.

  Kan jeg ændre min p-licens, hvis jeg har fået ny bil?
  Du kan ændre dit registreringsnummer via vores selvbetjeningsløsning "Bestil p-licens", som du finder øverst her på siden. Det er gratis.

  Har du købt en ugebillet, kan du også ændre registreringsnummer.

  Jeg har mere end én bil. Kan jeg få p-licens til flere biler?
  Ja, så længe du står som primær ejer eller primær bruger af bilen.

  Jeg har solgt min bil, skal jeg afmelde min licens?
  Nej, men hvis du køber en ny bil, kan du foretage et bilskifte på licensen til den nye bil.

  Kan jeg få refunderet beboerlicensen/erhvervslicensen, hvis jeg afmelder den inden for gyldighedsperioden?
  Nej.

  Kan jeg få refunderet min pendlerlicens eller min licens til firmabil, som ikke må benyttes til privat kørsel?
  Ja - men kun hele ubenyttede måneder.

  Kan jeg stadig bruge min p-licens, hvis jeg har fået ny bil, har lånebil, fordi min egen er på værksted eller andre situationer?
  Nej, p-licensen gælder kun til det køretøj, som licensen er udstedt til. Du kan dog få din licens registreret på din nye bil og/eller lånebil og/eller:

  - Hvis du har beboerlicens, og du er registreret som primær ejer og/eller bruger af den nye bil​, kan du benytte funktionen - bilskifte ved at logge ind i bestillingssitet - bestil p-licens. Bilskifte funktionen findes nederst på siden, når du er logget ind.

  - Hvis det er  beboerlicens med enebrugererklæring eller leasingkontrakt, kan du ikke selv gøre det. Du skal derfor kontakte os på telefon 3821 4035 - mandag til torsdag kl. 9.00 til 14.00 og fredag fra kl. 9.00 til 13.00, eller du kan sende en mail på frb-parkeringslicens@frederiksberg.dk. Hvis du sender en mail, er den nye bil dækket af licensen fra modtagelsen af mailen på frb-parkeringslicens@frederiksberg.dk 

  Ovenstående gælder også for lånebiler i forbindelse med værkstedsbesøg.

  Det samme gælder også for erhvervslicenser.

  Beboer med firmabil og pendlerlicenser kan benytte funktionen - bilskifte ved at logge ind i bestillingssitet - bestil p-licens. Bilskifte funktionen findes nederst på siden, når du er logget ind.

  Jeg har købt en bil med den tidligere ejers p-licens. Kan jeg fortsat benytte p-licensen?
  Ja, p-licensen gælder for det køretøj, den er udstedt til. Så hvis sælger er indforstået og ikke vil omregistrere p-licensen til anden bil, kan du godt køre videre med den. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke vil få en reminder, når licensen er ved at udløbe, og det er tid til at bestille en ny licens. Denne går til den tidligere ejer.

  Kan jeg bestille beboerlicens til en udenlandsk bil?
  Ja det kan du godt. Du skal bestille licenstypen - beboer med enebrugererklæring/leasing. Du skal vedhæfte SKAT's godkendelse for, at bilen må være i Danmark. Du skal være opmærksom på, at bilen ikke kan tjekkes i det danske motorregister.

  Kan jeg bestille licens eller billet til en udenlandsk bil?
  Ja, det kan du godt. Du skal være opmærksom på, at bilen ikke kan tjekkes i det danske motorregister, men du kan stadig fortsætte din bestilling.