Gå direkte til sidens indhold

Støt hjælpeorganisationernes arbejde på genbrugsstationen

Støt hjælpeorganisationernes arbejde på genbrugsstationen

23-12-2016

Forsøget med at donere genbrugsting til almennyttige organisationer på Bispeengen Genbrugsstation fortsættes til 2018.

Det seneste år har gæsterne på Bispeengen Genbrugsstation kunnet donere brugbare genbrugelige ting til almennyttige foreninger. De første erfaringer er så gode, at parterne bag ordningen fortsætter forsøget frem til og med 2018.

 Det glæder Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj (C)
”Vi ønsker at være en bæredygtig by – miljømæssigt og socialt. Denne ordning tilgodeser begge dele: Vi sørger for mere genbrug og støtter samtidig de frivillige organisationer, der gør en forskel for mange mennesker. Det giver rigtig god mening,” siger han.  

Forsøget erstatter et byttecenter, hvor gæsterne kunne stille og tage ting. Nu kan de kun stille ting som donation til foreningerne Folkekirkens Nødhjælp, Frelsens Hær, Diakonissestiftelsen og Projekt Hjemløs. Indsatsen har allerede haft positiv effekt, oplyser formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg Jan E. Jørgensen (V):
”Superklunserne, der til tider var meget aggressive i deres adfærd, er helt væk. Men den vigtigste effekt er, at der samles stigende mængder til direkte genbrug. Derfor forlænger vi forsøget, så vi kan udbrede kendskabet endnu mere og på den måde styrke genbrugskulturen.”

Forsøget er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Amager Ressource Center og Frederiksberg Kommune.