Gå direkte til sidens indhold

Naturvejledning

Naturvejledning

Information om naturvejledning

 • Til dagtilbud og skoler  

  Børnetræf - spring ud i naturen 2014Naturvejlederne i Børne- Ungestaben servicerer både kommunale, selvejende og private institutioner og skoler i kommunen.

  Hvad kan naturvejlederne tilbyde jer?

  • Vi afholder naturfaglige arrangementer, ture og aktivitetsforløb for både små og store grupper
  • Vi støtter op om temauger og arrangementer på skoler og institutioner
  • Vi afholder kurser og temadage for lærere og pædagoger
  • Vi kommer også gerne ud med indslag på personalemøder og forældremøder

  Vi har en varevogn med grej, en kørende naturbase, så vi kan møde jer på skoler, institutioner og i naturen i og udenfor kommunen. 

  I kan også benytte et af kommunens mange andre natur-tilbud. Se under afsnittet "Besøg en Naturbase" længere nede på siden.

  Tilbud til skoler 2016 - se her

  Tilbud til daginstitutioner udmeldes pr. mail til alle institutionsledere i nyhedsbreve 3-4 gange årligt. Men nogle af tilbuddene kan I tilmelde jer her.

  I er altid velkomne til at kontakte os med jeres ønsker.

 • Til foreninger  

   

   Naturens Dag 2014 - SøndermarkenNaturvejlederne hjælper og samarbejder rigtig gerne med foreninger på Frederiksberg.

  Er I f.eks. en gruppe spejdere, der gerne vil have lidt mere styr på det naturfaglige?

  Er I en forening, der arbejder med socialt udsatte, som kunne have brug for nogle succesoplevelser i naturen?

  Er i en idrætsforening der savner inspiration til et naturløb?
  .....Eller måske I kunne tænke jer at samarbejde med os om et projekt, et arrangement eller andet?

  - Så glæder vi os til at høre fra jer.

   

   

 • Til dig, der bor på Frederiksberg  

   

  Naturens Dag 2014 - SøndermarkenDu kan deltage i de offentlige arrangementer, som ofte foregår i kommunens grønne områder og parker, f.eks. Søndermarken, Frederiksberg Have, Søfront Park ved St. Jørgens Sø, Lindevangsparken, Grøndalen og Solbjerg Park Kirkegård.

  Naturvejlederne arrangerer også ture og arrangementer udenfor kommunegrænsen f.eks. til Naturcenter Hersted Høje, Amager Strandpark, Jægerborg Hegn og Dyrehaven m.v.

  Du kan downloade beskrivelser af nogle af de kommende arrangementer nederst på denne side.

  En del arrangementer annonceres også i Kultunaut , i By&Kultur , Frederiksbergbladet, Lokalavisen Frederiksberg og andre medier.

  Naturvejledere laver desuden naturaktiviteter for børn i sommerferien i samarbejde med FerieWebAvisen.

  Naturvejledernes tilbud er alle gratis at deltage i, men kan kræve tilmelding via Nemtilmeld Frederiksberg.

 • Besøg en naturbase  

  HerstedhøjeFrederiksberg Kommune råder over en række faciliteter til naturformidling, undervisning eller naturoplevelser.

  Du kan læse mere om de enkelte steder, målgrupper og vilkår for brug under det enkelte sted.

  1. Norske Hus, Søndermarken - Tilbud til dagtilbud, skole og foreninger. Er normalt lukket for offentligeheden, men der afholdes årligt flere offentlige naturvejledningsarrangementer
  2. Naturcenter Herstedhøje, Vestskoven (Albertslund) - tilbud til dagtilbud, skole og foreninger. Offentligt åbent næsten hver dag.
  3. Naturcenter Amager Strand - Tilbud til dagtilbud og skoleelever til og med 10 år. Der afholdes årligt flere offentlige arrangementer på udvalgte hverdage og weekender
  4. Grevemosehus i Rude Skov (Birkerød) - tilbud til dagtilbud. Er normalt lukket for offentligheden, men der afholdes årligt flere offentlige arrangementer.
 • Hejre TV - Se direkte fra Frederiksberg Have  

  Se her !!! Hejre-TV

  For første gang kan danskerne nu følge med direkte i det underholdende familie-liv hos fiskehejren. Dansk Ornitologisk Forening har premiere på fiskehejre-tv fra den livlige koloni i Frederiksberg Have, og alle kan se med fra pc, smartphone og tablet. Se hvordan de store hejrer slås om pladsen og følg med i diverse familiedramaer, når en unge bliver til flere og pladsen i reden bliver trang.

  Nu sender Dansk Ornitologisk Forening, DOF, direkte fra den underholdende dagligdag i en hejrekoloni i Frederiksberg Have, højt oppe i de smukke træer, hvor hejren helst holder til. Med det nye kamera kan alle klikke ind og følge direkte med i fiskehejrenes hverdagsliv.

  Direkte fugleTV giver alle en mulighed for at få et stykke natur ind i stuen. Følg med og oplev de spændende fugle i Frederiksberg Have, måske får du lyst til ved selvsyn at opleve fuglene i haven. Vores mål er, på en ny måde, at gøre byens borgere opmærksomme på fuglene lige omkring os.

  Vidste du, at hver gang du møder en fiskehejre i København, så bor den på Frederiksberg. Hejrekolonien i Frederiksberg Have er helt unik og en af de få hejrekolonier i verden, der ligger midt i en storby

  Projektet er støttet af Nordea Fonden og er et samarbejde mellem (DOF) Dansk Ornitologisk Forening, naturvejlederne i Frederiksberg Kommune og Slotte- og Kulturstyrelsen.

  Naturvejlederne på Frederiksberg vil d. 10. og 18. maj afholde offentlige arrangementer i Frederiksberg Have og fortælle mere om de spændende fugle. Program senere her på siden.


  Fakta om fiskehejren 

  Fiskehejren er som så mange andre store fugle en fugl man lægger mærke til. Ikke mindst når den står vagt ved åer og vandløb. Samtidig er den med sine flotte fjerdragt og gule næb nærmest skabt til smukke billeder. Ud over det kraftige gule næb, har den en lang lys hals og to lange sorte nakkefjer (prydfjer), der ser ud som en forlængelse af en sort stribe bag øjet. Trods et vingefang på næsten to meter og en højde på en meter vejer den voksne fugl ikke meget mere end en suppehøne. Det meste er fjer. Omkring 4000 par fiskehejrer yngler i Danmark. Bestanden er som for mange andre fugle dalende. Fiskehejren er fredet hele året. • Naturen på Frederiksberg  

  Norske HusFrederiksberg er Hovedstadens grønne hjerte, med Frederiksberg Have og Søndermarken som de to største sammenhængende naturområder, men byen rummer derudover mange små grønne oaser med et rigt dyreliv.

 • Nyttige links om naturen