Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune
Hovedmenu
  • Borger
  • Virksomhed
  • Politik
  • Kommunen
  • English
Frederiksberg Kommune på Facebook
Bolig
  1. Borger
  2. Bolig
  3. Boliger og botilbud
  4. Søg plejebolig

Søg plejebolig

En plejebolig kan være aktuel, hvis du er afhængig af pleje og omsorg døgnet rundt.
Overvejer du at søge plejebolig, så læs om, hvordan du søger, og hvilke tilbud Frederiksberg Kommune har.
Søg om plejebolig

FAQ

Plejeboliger på Frederiksberg

Herunder finder du en oversigt over Frederiksberg Kommunes plejeboliger. Længere nede på siden finder du desuden et link, hvor du kan finde mere information om plejeboligerne.

Akaciegården
Betty Nansens Allé 2A
Telefon 3617 1822
Læs om Akaciegården

OK-Huset Lotte
Borgmester Fischers Vej 2A
Telefon 3321 2029
Læs om OK-Huset Lotte

Betaniahjemmet
Kong Georgs Vej 3
Telefon 3886 7804
Læs om Betaniahjemmet

Dronning Anne Marie Centeret
Solbjerg Have 7
Telefon 3528 5200
Læs om Dronning Anne Marie Centeret

Flintholm plejeboliger
Elga Olgas Vej 5
Telefon 3821 5650
Læs om Flintholm plejeboliger

Ingeborggården
Troels Lunds Vej 27-29
Telefon 3871 3700
Læs om Ingeborggården

Kastanjehaven
Troels Lunds Vej 25
Telefon 3821 3434
Læs om Kastanjehaven

Lindehaven
Betty Nansens Allé 16, 18, 20, 22.
2000 Frederiksberg.
Telefon: 6193 6073
Læs om Lindehaven

OK-Centret Prinsesse Benedikte
Sankt Nikolaj Vej 4-6
Telefon 3528 0100
Læs om OK-Centret Prinsesse Benedikte

Søndervang
Nyelandsvej 87
Telefon 3887 3216
Læs om Søndervang

Østervang
Godthåbsvej 83
Telefon 3821 3500
Læs om Østervang

Hvordan søger jeg en plejebolig

Plejeboliger er for ældre borgere og personer med handicap, som vurderes at have enten svære eller totale fysiske og/eller mentale funktionsevnenedsættelser.

Borgerne har typisk et omfattende plejebehov, som ikke kan tilgodeses i tilstrækkeligt omfang i den nuværende bolig med andre kommunale eller regionale hjælpeforanstaltninger.
I plejeboliger er der fast personale tilknyttet, ligesom boligerne er indrettet til at tilgodese beboere med omfattende plejebehov. Du skal selv møblere din bolig på plejehjemmet, så det bliver hyggeligt og hjemligt, men du kan ikke have din egen seng med.

Ansøgning om plejebolig kan ske via:
•    Hospital
•    Frederiksberg Kommunes Døgnrehabilitering
•    Hjemmeplejen
•    Din læge
•    Ved henvendelse til din sagsbehandler
•    Ovenstående link 
 

Du skal være opmærksom på, at når boligtilbud gives, er perioden mellem tilbud og indflytning meget kort. Det vil ofte sige, at du skal flytte ind i plejeboligen inden for 12 dage efter, at du er blevet kontaktet med et konkret tilbud om plejebolig.

Hvis du takker nej til en plejebolig, vil du blive kontaktet af Boligteamet med henblik på at afdække dit aktuelle behov for at flytte i plejebolig. Hvis det vurderes, at din ansøgning skal annulleres, kan du søge på ny, hvis din tilstand ændres. I den forbindelse kan det blive nødvendigt, at Boligteamet indhenter en ny status på dine sundhedsoplysninger.
 

Venteliste

Ventelisten til plejeboliger er behovsbestemt. Det betyder, at borgere med et akut behov for en plejebolig prioriteres, når der kommer en ledig plejebolig. Det kan eksempelvis være, hvis en borger ikke kan vende tilbage til eget hjem efter endt ophold på hospitalet.

Der bliver foretaget en helhedsvurdering af den enkelte borgers situation. Helhedsvurderingen har indflydelse på borgerens placering på ventelisten til plejebolig, og det kan derfor ikke oplyses, hvilket nummer du har på ventelisten. 

Eftersom visse plejecentre er mere eftertragtede end andre, kan der kan forekomme længere ventetid. Du er velkommen til at kontakte Boligteamet, hvis du har spørgsmål om de enkelte plejecentre. 
 

Hvis du vil flytte til en anden kommune

Ønsker du en plejebolig i anden kommune end Frederiksberg, skal du ved ansøgningen gøre opmærksom på dit ønske og oplyse, hvortil du gerne vil flytte. Hvis du har pårørende eller anden tilknytning til den anden kommune, er det en god ide at nævne det i din ansøgning.

Ansøgning om flytning til anden kommune skal behandles og godkendes både i Frederiksberg Kommune og i den ønskede kommune.

Du har også mulighed for at få tilbudt en midlertidig plejebolig i den tid, du venter på den endelige plads.
 

Hvis du vil flytte til Frederiksberg

Bor du i en anden kommune og ønsker en plejebolig på Frederiksberg, er det muligt, hvis både din nuværende bopælskommune og Frederiksberg Kommune vurderer, at du har behov for en plejebolig.

Hvis du ønsker at flytte til Frederiksberg Kommune, kan du henvende dig i din nuværende bopælskommune. De vil kunne hjælpe dig med ansøgningen og videresende de fornødne oplysninger til Frederiksberg Kommune.

Til at afgøre om du kan tildeles en plejebolig, indhenter kommunen dine helbredsmæssige- og sociale oplysninger.

I nogle tilfælde vil du blive tilbudt et genoptrænings- og vurderingsophold.
Du skal påregne en sagsbehandlingstid på op til 4 uger, når ansøgningen er modtaget i Frederiksberg Kommune. 
 

Visitationskriterier

Frederiksberg Kommune behandler din ansøgning om plejebolig på baggrund af en helhedsvurdering af din fysiske og mentale funktionsevne.

I vurderingen bliver der lagt vægt på følgende forhold:

  • Du skal have enten svær eller total nedsat fysisk og/eller mental funktionsevne. Det vil sige, at du er afhængig af hjælp og har et stort behov for fysisk og psykisk pleje samt omsorg døgnet rundt
  • Du har brug for tæt tilknytning til sundhedspersonale, stabilitet og tryghed i hverdagen
  • Du har svært ved at strukturere din egen hverdag og har en lav mestringskapacitet. For eksempel kan du have svært ved at tilkalde hjælp.
  • Behovet for rehabilitering og/eller genoptræning skal være afdækket
  • Du skal have et aktuelt behov for en ny bolig og mulighed for at flytte, så snart der bliver en bolig ledig til dig.

Indflytning skal ske hurtigst muligt og højst otte dage efter, at du har fået tilbudt boligen. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal du give besked til det pågældende plejecenter med det samme, så boligen kan tilbydes til en anden.

Plejeboliggaranti

Hvis du søger bredt blandt alle kommunens plejecentre, er du omfattet af Frederiksberg Kommunes plejeboliggaranti. Det vil sige, at du vil få tilbudt en plejebolig indenfor to måneder fra den dag, du er blevet godkendt. 

Du kan godt takke nej til en plejebolig, hvis du er omfattet af plejeboliggarantien. I så fald vil perioden på to måneder starte forfra fra den dato, hvor du har takket nej
 

Ønske om bestemt bolig

Hvis du har et ønske om at flytte ind på et eller flere bestemte plejecentre, er du ikke omfattet af Frederiksberg Kommunes plejeboliggaranti. Der kan derfor forekomme længere ventetid. Du opfordres til at søge plejebolig flere steder og gerne bredt, hvis der er stort behov for en plejebolig.

Du og dine pårørende vil få mulighed for at se plejecenteret og tage stilling til tilbuddet, når du bliver tilbudt en plejebolig. Du vil blive kontaktet direkte af plejecenteret med henblik på en fremvisning. 
Du skal være opmærksom på, at når boligtilbud gives, er perioden mellem tilbud og indflytning meget kort. Det vil ofte sige, at du skal flytte ind i plejeboligen inden for otte dage efter, at du er blevet kontaktet med et konkret tilbud om plejebolig.

Hvis du takker nej til en plejebolig, vil du blive kontaktet af Boligteamet med henblik på at afdække dit aktuelle behov for at flytte i plejebolig. Hvis det vurderes, at din ansøgning skal annulleres, kan du søge på ny, hvis din tilstand ændres. I den forbindelse kan det blive nødvendigt, at Boligteamet indhenter en ny status på dine sundhedsoplysninger.
 

Mulighed for omflytning og omprioritering

Du har mulighed for at få tilbudt en anden plejebolig i den tid, du venter på din førsteprioritet. Du bevarer altså din plads på ventelisten, selv om du i ventetiden flytter ind i en anden plejebolig.

Hvis du ønsker at ændre prioriteringen af dine plejeboligønsker, efter du er blevet godkendt til en plejebolig, skal du give Boligteamet besked. Ønsker du at ændre dine prioriteringer, kan du kontakte Boligteamet pr. telefon eller sikker mail. 
 

Betaling for plejebolig

Ved indflytning i plejebolig betaler du for de ydelser, som du modtager. Boligbetaling, varme og el er obligatoriske ydelser.

For Betaniahjemmet og Søndervang består boligbetalingen af et omkostnings- og arealbestemt beløb for boligen. Disse plejecentre er omfattet af Servicelovens § 192. Beløbet beregnes på grundlag af plejecentrets driftsudgifter samt eventuelt en andel af ejendomsværdien. Herudover indgår din indtægt ved fastsættelse af huslejen, idet du skal betale 10% af 145.600 kroner og 20% af indtægten over dette beløb. På hvert enkelt plejecenter er der fastsat en maksimumgrænse for huslejens størrelse.

For el og varme betales et beløb, der svarer til boligens andel af plejecentrets samlede udgifter.

For Ingeborggården – Nimbusparken, Østervang, OK-Centret Prinsesse Benedikte, Dronning Anne-Marie Centret, Flintholm Plejeboliger, Kastanjehaven, Akaciegården, OK-Huset Lotte og Lindehaven gælder det, at der indgås en lejekontrakt, og der betales indskud samt almindelig husleje, el og varme. Afhængig af din indtægt vil du kunne søge om hjælp til indskud samt boligydelse. Disse plejecentre er omfattet af Almenboligloven. 

For alle plejeboliger gælder det, at en række ydelser er samlet i en servicepakke. Pakken indeholder blandt andet forplejning, beklædning, vask samt rensning af tøj, fodpleje og frisør. Som udgangspunkt får du tilbudt hele pakken.

Du kan frit vælge, om du kun ønsker at modtage dele af servicepakken. Ydelser, som du eventuelt fravælger, skal du eller dine pårørende selv sørge for.
Du kan kontakte de enkelte plejecentre for at høre nærmere om eventuelle udgifter.
 

Ægteparboliger

Ægtepar har mulighed for at få tildelt en plejebolig, hvis én af ægtefællerne opfylder visitationskriterierne. Der er særlige plejeboliger til ægtepar.

Følgende plejehjem tilbyder ægteparboliger: Dronning Anne-Marie Centret, Flintholm Plejeboliger, Kastanjehaven, Søndervang, Østervang, Ingeborggården-Troels Lunds Vej og Ingeborggården-Nimbusparken. 

Hvis borgeren, som er godkendt til plejebolig, skulle afgå ved døden, har den efterladte ret til at blive boende. 
 

Sådan kan du klage over en afgørelse

Får du afslag på din ansøgning, kan du klage over afgørelsen. Du skal sende klagen til Boligteamet senest fire uger efter, at du har modtaget afgørelsen. Afgørelsen vil herefter blive revurderet.

Hvis Boligteamet fastholder afgørelsen, bliver din klage sendt videre til Ankestyrelsen, som træffer den endelige afgørelse.
Nyt om ventetider
 

Nyt om ventetider

  Gennemsnitlig ventetid i dage
  Anvisningsgaranti Frit valg
Akaciegården  17 25
Benedikte  1 95
Betaniahjemmet  11 12
Dr. Anne-Marie Centret  14 99
Flintholm  25 61
Ingeborggården  10 18
Kastanjehaven    68
Lindehaven  9 24
OK-Huset Lotte  4 53
Søndervang  14 13
Søster Sophies Minde  2 75
Østervang  10 29
     
Gennemsnit for indflyttede borgere 8 38

Noter: Tallene er opgjort d. 16-01-2023. Anvisningsgaranti omfatter borgere, der søger bredt på alle kommunens plejecentre og i udgangspunktet vil få tilbudt en bolig inden for to måneder. Frit valg omfatter borgere, der ønsker et bestemt plejecenter. Borgere der anvender frit valg kan ikke garanteres en plads inden for to måneder, men det tilstræbes (jf. Kvalitetsstandarder på Ældreområdet, Frederiksberg Kommune). Den gennemsnitlige ventetid er opgjort på baggrund af indflytninger i plejeboliger i det seneste år. I den gennemsnitlige ventetid for borgere med frit valg indgår også borgere, der bor i en plejebolig, og som søger omflytning til en anden plejebolig. Interne omflytninger på et plejecenter indgår dog ikke. Ventetiden er beregnet på baggrund af seneste venteperiode, dvs. at ventetiden kan have været længere, hvis borgeren har takket nej til et eller flere tilbud. 

  Aktuel venteliste til plejebolig
Antal borgere på venteliste Gennemsnitlig ventetid
Anvisningsgaranti 36 69
Frit valg 104 153
Total 140  

Noter: Tallene er opgjort d. 16-01-2023. Anvisningsgaranti omfatter borgere, der søger bredt på alle kommunens plejecentre og i udgangspunktet vil få tilbudt en bolig inden for to måneder. Frit valg omfatter borgere, der ønsker et bestemt plejecenter. Borgere der anvender frit valg kan ikke garanteres en plads inden for to måneder, men det tilstræbes (jf. Kvalitetsstandarder på Ældreområdet, Frederiksberg Kommune). I den gennemsnitlige ventetid for borgere med frit valg indgår også borgere, der bor i en plejebolig, og som søger omflytning til en anden plejebolig. Den gennemsnitlige ventetid angiver tidsrummet fra nyeste ventedato til opgørelsestidspunktet, dvs. at ventetiden kan have været længere, hvis borgeren har takket nej til et eller flere tilbud.

Links

  • Se plejeboliger på Frederiksberg
  • Boliger til ældre på borger.dk
  • At flytte i plejebolig - Ældresagen
  • Se den lovpligtige Plejehjemsoversigt
  • Min Dialog

Kontakt

Boligteamet

Sundheds- og Omsorgsafdelingen
Frederiksberg Rådhus, Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Send sikker Digital Post til Boligteamet

Telefonisk henvendelse

Alle hverdage kl. 9-12
Telefon: 38213382
  • Del
    • Facebook
    • Linkedin
    • Twitter
  • Udskriv
  • Byggeri
  • Boliger og botilbud
    • Vis ældreboliger
    • Søg ældrebolig
    • Søg plejebolig
    • Boliger til personer med handicap
    • Botilbud for psykisk syge
    • Herberg
    • Boligløs
  • Bofællesskaber for seniorer
  • Nedsivning af regnvand
  • Anmeld skimmelsvamp   
  • Ejendomsskat
  • Skel mellem grunde/hegnsyn
  • Tomme boliger
  • Salg af ejendomme
  • Boligstøtte
  • BBR - oplysninger om din ejendom
  • Almene boliger
  • Anmeld midlertidig overnatning
Footer DA
Genveje
  • Kommunen
  • Presserum
  • Hjælp til at få siden læst op
  • Ledige stillinger
  • In English
  • Privatlivspolitik
  • Sitemap
  • Tilgængelighedserklæring

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Til kontaktsiden
CVR 11259979

Facebook
LinkedIn
Oplev Frederiksberg
Bliv Hørt

Borgerservice

Frederiksberg Rådhus 1. sal
Vestindgangen (ved parkeringspladsen)
Telefon: 38 21 21 21

Bestil tid i Borgerservice
Send sikkert til Borgerservice (digital post)