Herunder finder du en oversigt over Frederiksberg Kommunes plejeboliger. Længere nede på siden finder du desuden et link, hvor du kan finde mere information om plejeboligerne.
Akaciegården
Betty Nansens Allé 2A
Telefon 3617 1822
Læs om Akaciegården
OK-Huset Lotte
Borgmester Fischers Vej 2A
Telefon 3321 2029
Hjemmeside
Betaniahjemmet
Kong Georgs Vej 3
Telefon 3886 7804
Hjemmeside
Dronning Anne Marie Centeret
Solbjerg Have 7
Telefon 3528 5200
Flintholm plejeboliger
Elga Olgas Vej 5
Telefon 3821 5650
Hjemmeside
Ingeborggården
Troels Lunds Vej 27-29
Telefon 3871 3700
Hjemmeside
Kastanjehaven
Troels Lunds Vej 25
Telefon 3821 3434
Hjemmeside
Kong Frederik IX´s hjem
Kirstinedalsvej 11
Telefon 3646 4111
Hjemmeside
OK-Centret Prinsesse Benedikte
Sankt Nikolaj Vej 4-6
Telefon 3528 0100
Søndervang
Nyelandsvej 87
Telefon 3887 3216
Hjemmeside
Søster Sophies Minde
Søndre Fasanvej 2A
Telefon 3838 4600
Hjemmeside
Østervang
Godthåbsvej 83
Telefon 3821 3500
Hjemmeside
Plejeboliger er for ældre borgere og personer med handicap, som vurderes at have enten svære eller totale fysiske og/eller mentale funktionsevnenedsættelser.
Borgerne har typisk et omfattende plejebehov, som ikke kan tilgodeses i tilstrækkeligt omfang i den nuværende bolig med andre kommunale eller regionale hjælpeforanstaltninger.
I plejeboliger er der fast personale tilknyttet, ligesom boligerne er indrettet til, at tilgodese beboere med omfattende plejebehov.
Hvis du søgere bredt blandt alle kommunens plejecentre, er du omfattet af Frederiksberg Kommunes plejeboliggaranti. Det vil sige, at du vil få tilbudt en plejebolig indenfor to måneder.
Ansøgning om plejebolig kan ske via:
- Et hospital
- Hjemmeplejen
- Din læge
- Ved henvendelse til din sagsbehandler
- Direkte til Boligteamet, der behandler alle ansøgninger om plejebolig
For at afgøre om du kan tildeles en plejebolig, indhenter kommunen helbredsmæssige og sociale oplysninger.
Før ansøgningen bliver godkendt, kan du blive tilbudt en genoptrænings- og vurderingsperiode.
Ansøgningen til en plejebolig behandler kommunen på baggrund af en helhedsvurdering af ansøgerens fysiske og mentale funktionsevne.
I vurderingen bliver der lagt vægt på følgende forhold:
- du skal have enten svær eller total nedsat fysisk og/eller mental funktionsevne. Det vil sige, at du er afhængig af hjælp og har et stort behov for fysisk og psykisk pleje samt omsorg døgnet rundt
- du har brug for tæt tilknytning til sundhedspersonale, stabilitet og tryghed i hverdagen
- du har svært ved at strukturere din egen hverdag og har en lav mestringskapacitet. Har blandt andet derfor svært ved at tilkalde hjælp
- behovet for rehabilitering og/eller genoptræning skal være afdækket
- du skal have et aktuelt behov for en ny bolig og mulighed for at flytte så snart der bliver en bolig til dig.
Indflytning skal ske hurtigst muligt og maks. otte dage efter, at du har fået tilbudt boligen. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal du give besked med det samme, så vi kan tilbyde boligen til en anden
Hvis du ønsker at flytte til et bestemt plejehjem på Frederiksberg, vil vi prøve at opfylde dit ønske. Det anbefales, at du også ønsker alternative plejehjem, idet vi får flere muligheder for at disponere over ledige plejehjemspladser.
Uanset om du søger bredt eller kun ønsker et bestemt plejecenter, vil du blive tilbudt en bolig inden for to måneder. Hvis du ønsker et bestemt plejecenter, kan vi ikke love dig plads indenfor to måneder. I så fald vil du blive tilbudt en midlertidig plads et andet sted.
Når en plejebolig kan tilbydes, vil du og dine pårørende få mulighed for at se plejehjemmet og tage stilling til tilbuddet.
Du skal selv møblere din bolig på plejehjemmet. Du kan dog ikke have din egen seng med. Hvis du takker nej til en plejebolig, vil du modtage et henlæggelsesbrev med en kvittering på, at du ønsker sagen henlagt, som du skal underskrive og returnere.
Du kan når som helst aktivere din ansøgning igen. I den forbindelse kan det blive nødvendigt, at Boligteamet indhenter en ny status på dine sundhedsoplysninger.
Ønsker du en plejebolig i anden kommune end Frederiksberg, skal du blot ved ansøgningen gøre opmærksom på dit ønske og oplyse, hvortil du gerne vil flytte. Hvis du har pårørende eller anden tilknytning til den anden kommune, er det en god ide at nævne det i din ansøgning.
Ansøgning om flytning til anden kommune skal behandles og godkendes både i Frederiksberg Kommune og i den ønskede kommune.
Boligteamet har også her mulighed for at tilbyde dig en midlertidig plejebolig i den tid, du venter på den endelige plads.
Bor du i en anden kommune, og ønsker en plejebolig på Frederiksberg, har du mulighed for dette, hvis både din nuværende bopælskommune og Frederiksberg Kommune vurderer, at du har behov for en plejebolig.
Hvis du ønsker at flytte til Frederiksberg, kan du henvende dig i din nuværende bopælskommune. De vil her kunne hjælpe dig med at lave ansøgningen og videresende de fornødne oplysninger til Frederiksberg Kommune.
Boligteamet har mulighed for at tilbyde dig en midlertidig plejebolig i den tid, du venter på din førsteprioritet. Du bevarer altså din plads på ventelisten, selv om du i ventetiden flytter ind i en anden plejebolig.
Hvis du ønsker at ændre prioriteringen af dine plejeboligønsker, efter du er blevet godkendt til en plejebolig, skal du give Boligteamet skriftlig besked. I brevet skriver du dine ønsker til plejeboliger, dit navn, CPR-nummer, dato og underskrift.
Ved indflytning i plejebolig betaler du for de ydelser, som du modtager. Boligbetaling, varme og el er obligatoriske ydelser.
For Ingeborggården, Betaniahjemmet, Kong Frederik d. 9.'s hjem, Søndervang og Søster Sophies Minde består boligbetalingen af et omkostnings- og arealbestemt beløb for boligen. Beløbet beregnes på grundlag af plejehjemmets driftsudgifter samt eventuelt en andel af ejendomsværdien. Herudover indgår din indtægt ved fastsættelse af huslejen, idet du skal betale 10% af 145.600 kroner og 20% af indtægten over dette beløb. På hvert enkelt plejehjem er der fastsat en maksimumgrænse for huslejernes størrelse.
For el og varme betales et beløb, der svarer til boligens andel af plejehjemmets samlede udgifter.
For Østervang, OK-Centret Prinsesse Benedikte, Dronning Anne-Marie Centret, Flintholm Plejeboliger, Akaciegården og
OK-Huset Lotte gælder det, at der indgås en lejekontrakt, og der betales indskud samt almindelig husleje, el og varme. Afhængig af din indtægt vil du kunne søge om hjælp til indskud samt boligydelse.
For plejeboliger gælder det, at en række ydelser er samlet i en servicepakke. Pakken indeholder blandt andet forplejning, beklædning, vask samt rensning af tøj, fodpleje og frisør. Som udgangspunkt får du tilbudt hele pakken.
Du kan dog frit vælge, om du kun ønsker at modtage dele af servicepakken. Ydelser, som du eventuelt fravælger, skal du eller dine pårørende selv sørge for.
Ægtepar har mulighed for at få tildelt en plejebolig, hvis én af ægtefællerne opfylder visitationskriterierne. Der er særlige plejeboliger til ægtepar.
Hvis personen, der er godkendt plejeboligen dør, har den efterladte ret til at blive boende.
Hvis du får afslag på ansøgningen, kan du klage over afgørelsen. Du skal sende klagen til Boligteamet inden for fire uger efter du har modtaget afgørelsen. Afgørelsen vil herefter blive revurderet.
Hvis Boligteamet fastholder afgørelsen, sendes din klage videre til Ankestyrelsen, som træffer den endelige afgørelse.
Opgørelsen opdateres månedligt.
Links
Kontakt
Boligteamet
Sundheds- og OmsorgsafdelingenFrederiksberg Rådhus, Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Telefonisk henvendelse
Mandag - Onsdag og Torsdag kl. 9-15Tirsdag og Fredag kl. 9 - 13
Boligteamet træffes bedst på hverdage mellem kl. 9 - 11.00