PPR tilbyder
Rådgivning og vejledning
Forældre, lærere og pædagoger kan få rådgivning i forhold til børn/unge med udfordringer. Rådgivningen kan både være anonym uden journalpligt, men der kan oprettes en sag i PPR.
Du kan henvende dig til PPR, hvis barnet:
- ikke trives i skole eller dagtilbud
- er forsinket i sin motoriske, sproglige eller kognitive udvikling
- har faglige vanskeligheder
- har adfærds-, kontakt og trivselsvanskeligheder i skole- eller dagtilbud
- har tale-, høre- og sprogvanskeligheder
Supervision af pædagogisk arbejde
Lærere og pædagoger i kommunens skoler og dagtilbud kan få et supervisionsforløb. Form og varighed aftales mellem supervisor, supervisanderne og lederen af skolen/institutionen.
Pædagogisk personale og ledelse i dagtilbud og skole kan kontakte PPR for at høre mere om tilbuddet.
Netværksmøde om indsatser
PPR tilbyder at deltage i netværksmøder mellem forældre, dagtilbud, skoler og andre professionelle.
På netværksmøderne kan man koordinere indsats, følge op på en indsats og aftale en fremadrettet indsats for børn og unge, der har en sag i PPR.
Pædagogisk personale, ledelse og forældre til børn og unge i dagtilbud og skole kan kontakte PPR for at høre mere om tilbuddet.
Undersøgelser og vurderinger af børn
PPR kan bidrage til undersøgelser og vurderinger af børn og unge for at skabe viden om, hvad der skal til, for at et barn eller ung kommer i læring, trivsel og udvikling. Det kan eksempelvis være pædagogisk-psykologiske vurderinger (PPV), hvor der vurderes, om et barn har behov for specialpædagogisk bistand.
Pædagogisk personale og ledelse i dagtilbud og skole kan kontakte PPR for at høre mere om tilbuddet.
Dialogmøde - det første møde
Dialogmødet er det første møde mellem forældre, skole/dagtilbud og PPR.
Samtalen til mødet tager udgangspunkt i et mødeoplæg, hvor det er beskrevet, hvilke udfordringer barnet/den unge er i. På mødet udarbejdes en samarbejdsaftale, som skal understøtte, at barnet/den unge kommer i bedre læring, trivsel og/eller udvikling.
Pædagogisk personale, ledelse og forældre til børn og unge i dagtilbud og skole kan kontakte PPR for at høre mere om tilbuddet.
Undervisningsforløb til børn med tale- og sprogvanskeligheder
Undervisningsforløbet er til børn med tale- og sprogvanskeligheder eller børn med store fonologiske vanskeligheder, som går i kommunens skoler og dagtilbud.
Børn med tale-og sprogvanskeligheder kan få et undervisningsforløb med en talehørekonsulent, hvor børn med store fonologiske vanskeligheder kan få et 16 ugers tilbud i PPRs taleskole.
Kontakt dagtilbuddets eller skolens PPR-medarbejder for at høre mere om tilbuddet.
12-ugers hold til børn med motoriske vanskeligheder
Børn i førskolealderen og indskolingen, der har en aktiv fys/ergo-sag i PPR kan henvises til et 12-ugers motorikhold. På holdet trænes der en gang om ugen, og der er fokus på leg og bevægelse. Sideløbende hermed tilbydes der vejledning til pædagoger og lærere i barnets dagtilbud/skole.
Du kan få en henvisning til tilbuddet igennem skolen eller dagtilbuddets ergo- eller fysioterapeut.
Frisk start - tilbud til elever med et højt skolefravær
Frisk start er et tilbud til elever, der er svære at fastholde i folkeskolen, har højt fravær eller pludseligt. Tilbuddet består af en intensiv behandlings- og netværksindsats hvor xx.
Du kan få en henvisning til forløbet hos skolelederen.
Børneterapi til børn/unge med funktionsnedsættelser
Børneterapi er træning og/eller behandling til børn og unge på Frederiksberg som har svære eller varige funktionsnedsættelser eller behov for midlertidig genoptræning. Træningen varetages af fysioterapeuter og ergoterapeuter, der har mange års erfaring med behandling og træning af børn.
Familieafdelingen, Sundhedscentret og egen læge kan henvise til børneterapi.
Familiegruppeforløb til børn med angst og socialkognitive vanskeligheder
Cool Kids AST og Chilled AST er et familiebaseret gruppeforløb særligt tilpasset til børn, som har en samtidig autismespektrum-problematik/socialkognitive vanskeligheder, hvor både barn/ung og forældre deltager aktivt i 10 sessioner hos Fællesrådgivningen/PPR.
Læs mere om tilbuddet her:
Skole, forældre, egen læge eller sagsbehandler kan kontakte PPR for at høre mere om tilbuddet.
Åben, anonym rådgivning for børn, unge og forældre
I Fællesrådgivningens åbne anonyme rådgivning kan du få hjælp, hvis du oplever problemer med dit barn, eller hvis du som ung har brug for at snakke med en professionel voksen.
Du kan læse mere om den åbne rådgivning samt finde kontaktinformation her
Links
Kontakt
Pædagogisk Psykologisk Rådgivning
Falkoner Allé 7, 2. sal2000 Frederiksberg