Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune

Hovedmenu

  • Borger
  • Virksomhed
  • Politik
  • Kommunen
  • Corona
  • English
Frederiksberg Kommune på Facebook

Miljø og Affald

Brødkrumme

  1. Borger
  2. Miljø og Affald
  3. Affald og genbrug
  4. Affald fra villaer og rækkehuse

Affald fra villaer og rækkehuse

Her finder du villaer og rækkehuses affaldsordninger.
Selvbetjening for affald fra villaer og rækkehuse

Ændringer af drift på grund af Covid19-situationen

Bispeengens genbrugsstation kan have ændrede åbningstider eller begrænsninger i antallet af besøgende. Læs mere på ARC's hjemmeside.

Tømmetidspunktet er ændret på nogle ruter. Skraldemændene starter arbejdet allerede kl. 4.45, altså en time tidligere end normalt. Det tidlige tidspunkt gør det muligt, at skraldemænd fra forskellige hold ikke mødes fysisk. I stedet møder de ind med 15 minutters mellemrum. De nye retningslinjer skyldes en sundhedsfaglig vurdering, der løbende bliver fulgt op.

APP Affald Frederiksberg

Du kan se dine affaldsordninger, tilmelde påmindelser og give os besked om manglende tømning. Hent app'en i App Store eller Google Play.

Du kan ringe til Borgerservice, hvis du har spørgsmål til dine affaldsordninger.

Se information om affaldsordningerne herunder. Brug selvbetjeningen, hvis du vil se din tømmekalender eller kontakte os.

Du kan også aflevere affald i de fælles affaldsordninger ude i byen og på genbrugsstationen.

Tømmekalender for 2021

I tømmekalenderen kan du printe din egen oversigt for næste år som en rigtig kalender. Du kan printe til og med december måned. Du finder tømmekalenderen i selvbetjeningen ovenfor.

Affaldsordninger for villaer og rækkehuse A-Å

Batterier

Alle typer batterier er farligt affald. Produkter med indbyggede batterier, som ikke kan tages ud, skal afleveres som elektronik.

Du kan aflevere batterier i den røde boks og ude i byen. Se mere under Rød boks nedenfor eller Affald ude i byen på en anden side.

Bioaffald er madaffald og grønt haveaffald

Madaffald

Madaffald er madrester, skræller, ben, skrog, skaller og lignende.

Madaffald skal i bioposer og afleveres i beholderen til bioaffald. Du får nye bioposer ved at binde en pose på beholderen, så lægger skraldemanden en rulle til dig. Eller du kan selv hente en rulle i Borgerservice på Rådhuset.

Bioemballager er ikke madaffald og skal afleveres som restaffald. Bioemballager indeholder ikke energi og kan ikke nå at kompostere inden resterne skal ud på marken. Derfor er bioemballager restaffald uanset hvor "nedbrydelige" de er.

Grønt haveaffald

Grønt haveaffald er blade, græs, blomster og lignende. Grønt haveaffald skal lægges løst i bioaffaldsbeholderen. Du kan samle ekstra grønt haveaffald i åbne papirposer og sætte ud til vejen, når vi henter bioaffald. Men sækkene er ikke så gode til nedfaldsfrugt (bunden bliver våd og sækken går i stykker), så der er det bedre at bruge affaldsbeholderen.

Grene skal i beholderen til restaffald. Du kan bundte grene og lægge ude ved vejen, når vi henter restaffald. Bundterne må maksimalt være 120 x 50 centimeter.

Jord og sten og store mængder haveaffald kan afleveres på genbrugsstationen.

Lej en container til haveaffald

Du kan leje en stor jerncontainer til haveaffald. Se mere i selvbetjeningen for villaer og rækkehuse.

Farligt affald, småt elektronik, lyspærer og batterier

Farligt affald, småt elektronik, lyspærer og batterier bliver hentet i den røde boks, som du har stående ved dit hus.

Farligt affald er for eksempel kemikalier, gift, maling og lignende. Det enkelte produkt må ikke være større, end at låget kan lukkes på boksen. Stil altid produkterne oprejst i boksen. Har du ting, der er større end boksen eller har du mange større ting, skal du selv aflevere dem på genbrugsstationen.

Småt elektronik er for eksempel telefoner, mindre lamper, lygter, hårtørrere og lignende. Du må gerne stille et produkt ved siden af eller oven på boksen, så længe det ikke er større, end at det ville kunne være i boksen. Større ting som fjernsyn og hvidevarer skal afleveres som storskrald (se beskrivelse nedenfor på denne side) eller på genbrugsstationen.

Lyspærer er for eksempel sparepærer, glødepærer, halogenpærer og led-pærer og skal afleveres i den røde boks. Har du lange lysstofrør, som ikke kan være i boksen, skal de afleveres på genbrugsstationen.

Alle typer mindre batterier kan afleveres i boksen. Vi henter dog ikke bilbatterier.

Du kan desuden aflevere farligt affald på genbrugsstationen, maling i malerbutikker og medicinrester på apoteket - se mere under Affald ude i byen.

Husk posen!

Småt elektronik, lyspærer og batterier skal samles i hver deres klare plastpose, før du lægger dem i boksen. Husk at binde en knude på posen. Du kan fx bruge en almindelig frysepose fra køkkenet.

Vejledning om rød boks til farligt affald og elektronik
 

Sådan får du tømt den røde boks

Stil boksen frem på tømmedagen inden klokken 7 og tidligst aftenen før tømmedagen. Stil boksen så den kan ses fra vejen.

Du kan få besked på SMS, før boksen hentes. Tilmeld dig SMS-service og se tømmedage på vores selvbetjening på affald.frederiksberg.dk.

Låget på boksen skal være lukket helt til.

Kompost

Vi har ikke længere kompostbeholdere til kompost. Ordningen er erstattet af bioaffald, hvor der er indsamling af madaffald. Har du fået en kompostbeholder af os, som du ikke skal bruge mere, kan du skille den ad og aflevere den som storskrald eller på genbrugsstationen.

Du kan hente gratis kompost på genbrugsstationen.

Juletræer

Som noget nyt bliver juletræer hentet sammen med bioaffald og genanvendt til fx naturgødning. På https://affald.frederiksberg.dk/ kan du se, hvilken dag i januar skraldemanden kommer forbi dig. Husk at træer, som er højere end en voksen person, skal skæres eller knækkes over på midten.

Du kan også selv aflevere juletræer på genbrugsstationen – se mere her:
https://www.a-r-c.dk/privat/genbrugsplads/. Som en sidste mulighed kan det brugte juletræ klippes op i mindre stykker og lægges i bioaffaldsspanden til tømningen i februar, hvis der er plads.

Metal

Metal er dåser, foliebakker, stanniol, bestik, skruer, søm og ledningstumper. Tøm emballage fra mad og drikke så godt du kan. Er affaldet sammensat af metal og noget andet (fx plast eller træ), så aflever affaldet som metal. 

Beholderen til metal er frivillig for villaer og rækkehuse. Den bliver tømt hver 8. uge. Vend beholderen så håndtag og hjul vender ud mod skraldemanden. Du må gerne køre beholderen ud til vejen før klokken 7, når den skal tømmes.

Har du ikke en beholder, skal du aflevere metal på genbrugsstationen.

Stort jern og metal, som ikke kan være i beholderen, kan du sætte ud til vejen som storskrald.

Du kan tilmelde dig ordningen i selvbetjeningen.

Forsøg: plast og metal i samme beholder

Du kan aflevere plast (hård og blød) og metal i den samme affaldsbeholder. Så har du en beholder til plast, må du også aflevere metal i den. Har du en beholder til metal, må du også aflevere plast i den. Vi tester et sorteringsanlæg, der kan skille plast og metal fra hinanden. Forsøgsanlægget er ejet af Københavns Kommune og ligger på Amager ved siden af det nye forbrændingsanlæg Amager Bakke.

Formålet er at undersøge, om vi kan opnå en mere effektiv drift, med færre beholdere hjemme hos dig, samle mere affald ind til genbrug med minimum samme eller bedre kvalitet i det sortere metal og plast. Forsøget blev igangsat 1. november 2017 og løber indtil videre.

Plast - hård og blød

Plast kan være hård, blød eller sammensat. Hård plast er fx plastflasker, dunke, æsker og bakker. Blød plast er fx plastposer, plastfolier, bobleplast og slikposer. Sammensatte plasttyper kan allesammen afleveres som plast fx hård plastbakke med folielåg.

Hvis plasten er sammensat med andre typer materiale, fx mælkekartoner (pap og plast), kaffeposer (alufolie og plastfolie), kartoner fra fødevarer (alu/plast-folie og pap) - så skal du aflevere det som restaffald.

Tøm emballage af plast og skyl kun med vand, hvis du syntes det er nødvendigt.

Beholderen til plast bliver tømt hver 4. uge. Du kan få større beholdere, hvis du har brug for det. Vend to-hjulede beholdere så håndtag og hjul vender ud mod skraldemanden. Du kan tilmelde dig ordningen for plast i selvbetjeningen.

Har du ikke en beholder, skal du aflevere din plast på genbrugsstationen.

Plastmøbler kan du få hentet som storskrald.

Skumgummi, flamingo og cykelslanger er restaffald. Det er typisk plast som er svampet, smuldrer eller knækker let.

Vi sorterer hård og blød plast på et sorteringsanlæg, inden plasten bliver solgt til genbrug.

Forsøg: metal og plast i samme beholder

Du kan aflevere plast (hård og blød) og metal i den samme affaldsbeholder. Så har du en beholder til plast, må du også aflevere metal i den. Har du en beholder til metal, må du også aflevere plast i den. Vi tester et sorteringsanlæg, der kan skille plast og metal fra hinanden. Forsøgsanlægget er ejet af Københavns Kommune og ligger på Amager ved siden af det nye forbrændingsanlæg Amager Bakke.

Formålet er at undersøge, om vi kan opnå en mere effektiv drift, med færre beholdere hjemme hos dig, samle mere affald ind til genbrug med minimum samme eller bedre kvalitet i det sortere metal og plast. Forsøget blev igangsat 1. november 2017 og løber indtil videre.

Pap

Pap er æsker og kasser fra indpakning af varer. Vådt pap, kartoner fra drikkevarer, pizzabakker og æsker fra frostvarer, hvor indholdet ikke er pakket yderligere ind, er restaffald.

Pap skal samles i en stor papkasse og sættes ud til vejen til storskrald. Du kan også aflevere pap på genbrugsstationen.

Papir

Papir er aviser, magasiner, reklamer, bøger, breve, alle typer kuverter, noter, bonner og lignende.

Beholderen til papir bliver tømt hver 8. uge. Vend beholderen så håndtag og hjul vender ud mod skraldemanden. Du må gerne køre beholderen ud til vejen før klokken 7, når den skal tømmes.

Du kan også aflevere papir på genbrugsstationen.

70% siger nej tak til reklamer på Frederiksberg og 30% siger nej tak til lokalaviser. Du kan framelde reklamer og lokalaviser hos Post Danmark (Post Nord).

Restaffald

Restaffald er hygiejneaffald, hunde-høm-høm, aske fra brændeovn og grill, støvsugerposer og opfej. Brug altid en pose til affaldet og bind knude på, så affaldet ikke støver op i hovedet på skraldemanden, fodgængere og cyklister, når beholderen bliver tømt.

Beholderen til restaffald bliver tømt hver uge. Vend beholderen så håndtag og hjul vender ud mod skraldemanden. Du må gerne køre beholderen ud til vejen før klokken 7, når den skal tømmes.

Storskrald

Storskrald er stort brændbart, stort jern og metal, pvc, imprægneret træ, elektronik og pap.

Stort brændbart er for eksempel møbler og tæpper. Som regel kun 1-3 meter stort.

Stort jern og metal er for eksempel tørrestativer, strygebræt, cykler og barnevogne (sæt skilt på cykel og barnevogn, ellers bliver de ikke taget med). Som regel kun 1-1,5 meter stort.

Pvc er for eksempel elektrikerrør og badedyr.

Imprægneret træ er for eksempel stakit.

Elektronik er for eksempel fjernsyn og hvidevarer (tømt for indhold).

Pap skal samles i en kasse.

Stil storskrald sorteret og oprejst uden at stable det ude ved vejen før klokken 7. Storskrald skal kunne håndteres af 2 skraldemænd. Kan skraldemændene ikke tage affaldet med, skal du selv aflevere det på genbrugsstationen.

Glas, keramik og porcelæn skal afleveres på genbrugsstationen. Det gælder også glasdøre, glasborde og vitrineskabe. Maskiner skal altid tømmes for benzin og olie og afleveres på genbrugsstationen.

Du kan leje en stor jerncontainer enten til stort brændbart eller til stort jern og metal.

Links

  • Hent vores app med tømmekalender - Affald Frederiksberg
  • Information om personlige data ved brug af Affald Frederiksberg-app'en
  • Aflever affald i containere og i butikker ude i byen
  • Aflever affald på genbrugsstationen
  • SorteringsABC for villaer og rækkehuse - en digital guide
  • Sorteringsvejledning til beboere
  • Sorteringsvejledning på engelsk til beboere
  • Lav din egen sorteringsguide til gæster
  • Magasin Genbrug - inspiration og viden om affald og genbrug
  • Se mere om regler og gebyrer for affald
  • Plakat: Vejledning om affald og corona til beboerne

Kontakt

Affald og Genbrug

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg
For borgere: Send sikker Digital Post til Affald og Genbrug
For virksomheder: Send sikker Digital Post til Affald og Genbrug

Telefonen er åben:

Mandag - torsdag klokken 10-15
Fredag klokken 10-13

Personlig henvendelse i Borgerservicecentret:

Mandag og torsdag klokken 9-17
Tirsdag, onsdag og fredag klokken 9-13
Telefon: 38212121
  • Del
    • Facebook
    • Linkedin
    • Twitter
  • Udskriv
  • Affald og genbrug
    • Affald fra boligforeninger
    • Affald fra villaer og rækkehuse
    • Affald ude i byen
    • Genbrugsstationen
    • Regler for affald
  • Rotter
  • Jord
  • Miljøforhold
  • Vand
  • Bæredygtig by
  • Dispensationer og afgørelser om affald og miljø

Genveje

  • Kommunen
  • Presserum
  • Læs højt
  • Ledige stillinger
  • In English
  • Privatlivspolitik
  • Sitemap
  • Webtilgængelighedserklæring

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Til kontaktsiden
CVR 11259979

Facebook
LinkedIn
Oplev Frederiksberg
Bliv Hørt

Borgerservice

Kontakt

Frederiksberg Rådhus 1. sal
Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Benyt vestindgangen (ved parkeringspladsen)

Send sikker Digital Post til Borgerservice
Send sikker Digital Post til Borgerservice for virksomheder 

Telefon: 38 21 21 21