logo

Økonomisk rådgivning

Har du brug for gældsrådgivning eller hjælp til at lægge et budget og få styr på privatøkonomien, så er der hjælp at hente.

Indhold

  I Café Paraplyen kan du få økonomisk og juridisk rådgivning. Frivillige økonomi- og jurakyndige giver uvildig rådgivning til dig, som har brug for hjælp til økonomien eller er kommet i en gældsituation.

  Du kan få vejledning i budgetlægning eller høre, hvordan du bedst muligt anvender dit rådighedsbeløb. Hvis du har brug for rådgivning om gæld og gældssanering, er dette også muligt. Vores rådgivere har tavshedspligt og rådgivningen er anonym.

  Læs mere via linket i linkboksen.

  Gratis og online rådgivning til unge med rod i økonomien

  Du kan også stille spørgsmål til vores frivillige rådgivere online, hvis du som ung har rod i økonomien. Også her vil vores frivillige rådgivere være klar til at hjælpe med og besvare diverse økonomiske spørgsmål.

  Læs mere via linket i linkboksen.

  Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning tilbyder gratis, fortrolig og uvildig rådgivning til dig, der har lav indkomst, et lavt rådighedsbeløb og/eller stor gæld. 

  Du vil modtage rådgivning fra frivillige med økonomisk, juridisk eller socialfaglig baggrund. Rådgivningen kan f.eks. bestå af gennemgang af faste udgifter, kortlægning af gæld, udarbejdelse af budget samt støtte ift. håndteringen af eventuelle kreditorer.

  Formålet med gældsrådgivningen er, at du:
  -    Får overblik over din økonomiske situation
  -    Får håndteret eventuelle kreditorer
  -    Får en plan til at håndtere din økonomi fremadrettet. 

  Rådgivningen sker på baggrund af tidsbestilling. Tidsbestilling foregår ved, at du udfylder ansøgningsskemaet på deres hjemmeside www.gaeld.taenk.dk. Herefter vil du blive ringet op af en koordinator fra Gældsrådgivningen, som vil spørge ind til din situation, og som vil booke tiden til den personlige rådgivning.  

  Rådgivningen foregår i Rådgivningscenteret på Stormgade 20, 1. sal, 1555 København V. 

  Gældsrådgivningen har desuden en landsdækkende telefon – og mailrådgivning, hvor frivillige hjælper borgere med akutte problemer, som f.eks. spørgsmål om rettigheder i forbindelse med indkaldelse til fogedretten, brev fra banken eller opdeling af gæld i forbindelse med skilsmisse mv.

  Du kan kontakte Gældsrådgivningen på tlf. 25 56 71 00 i åbningstiderne: tirsdag og torsdag kl. 16-18 samt onsdag kl. 14-16. E-mailadresse: gaeld-kbh@fbr.dk

  Du kan læse mere om Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning på deres hjemmeside:  www.gaeld.taenk.dk.

  Et budget hjælper dig med at skabe overblik over din økonomi. Budgetlægningen er ganske enkel, og overblikket hjælper dig med at prioritere dine penge bedst muligt.

  På hjemmesiden 'Bedre Økonomi' kan du få hjælp til at lægge et budget, så du kan få styr på din økonomi. På siden finder du både en grafik, der giver dig et hurtigt overblik over, hvad et budget bør indeholde, et budgetskema til at downloade og en guide med en detaljeret forklaring på, hvordan du lægger et budget.

  Besøg hjemmesiden Bedre økonomi