Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune logo
2022

Borgerne skal være med til at udvikle fremtidens grønne bykvarter på hospitalsgrunden

Et panel på 35 borgere skal komme med anbefalinger til udvikling af et grønt og levende kvarter for hele Frederiksberg på Hospitalsgrunden. Samtidig får alle andre også mulighed for at komme med input. Det sker ved et Åbent Hus den 24. februar.

14. feb. 2022

Indhold

    Med udgangen af 2026 skal grunden og bygningerne på Frederiksberg Hospital omdannes til et nyt kvarter med en blanding af boliger, erhverv, grønne områder og offentlige funktioner. Visionen for området bygger på en omfattende borgerdialog, og sådan kommer det også til at være fremover, når udviklingsarbejdet går ind i sin næste fase, fortæller borgmester Michael Vindfeldt (S):

    ”Det er en enestående mulighed for at skabe et fantastisk område, som kan være til glæde for alle, der bor og arbejder på Frederiksberg. Vi har lige fra starten lyttet meget til borgernes ønsker og holdninger til projektet, og det vil vi også gøre nu, hvor projektet går ind i sin næste fase. Det er en meget attraktiv opgave at udvikle Hospitalsgrunden, og mange af landets tegnestuer har budt ind på opgaven. Vi har udvalgt tre tværfaglige teams, hvor henholdsvis Effekt, Sleth og Vandkunsten står i spidsen, der nu skal hjælpe os med at gøre visionen til virkelighed. Jeg ser frem til en kreativ og idérig proces, hvor alle med interesse for området kan være med til at realisere visionen om et skabe et grønt og levende kvarter for hele Frederiksberg”.

    Formand for By- og Erhvervsstrategisk Udvalg Lone Loklindt (R) glæder sig også til at tage hul på opgaven sammen med borgerne og de tre teams:

    ”Nu skal visionen omsættes til konkrete udviklingsplaner, og vi har som noget nyt sammensat et borger-panel, der skal komme med en samlet anbefaling til kommunalbestyrelsen. Medlemmerne er udvalgt, så de repræsenterer alle, der bor i byen, og derfor bliver det også rigtigt spændende at få panelets anbefalinger til, hvordan området skal se ud i fremtiden. Men vi vil samtidig gerne have input fra endnu flere, og derfor afholder vi en ’Midtvejsgennemgang’ i form af et Åbent Hus, hvor alle kan deltage, og det håber jeg, at rigtigt mange vil benytte sig af”.

    Der afholdes Midtvejsgennemgang som åbent hus for alle interesserede den 24. februar i Kedelhallen i to ens runder fra henholdsvis kl. 15:30 og kl. 18:00. Du kan læse mere om projektet og Hospitalsgrunden på frederiksberg.dk/frederiksberghospital

    Fakta om processen

    • For at sikre en bred belysning af udviklingsmulighederne skal tre tværfaglige rådgiverteams parallelt udarbejde forslag til en udviklingsplan.
    • De tre teams blev sat i gang på et kick-off møde den 15. december 2021 og skal aflevere deres forslag til udviklingsplanen i maj 2022
    • Den 3. februar 2022 løb den første workshop af stablen, hvor medlemmerne af borgerpanelet sammen med politikerne og de tre tværfaglige teams drøftede de første analyser og bud på hovedgreb med principper for bevaring, nybyggeri, det grønne, infrastruktur med videre.
    • Udviklingsprocessen munder ud i tre forslag til udviklingsplaner, og de forhåbentligt mange input fra borgere og organisationer kan indgå i de tre teams forslag.
    • Forslagene vurderes af medlemmerne af borgerpanelet, der sammen med et byudviklingsfagligt panel laver en samlet anbefaling til politikerne. Den endelige udviklingsplan for Hospitalsgrunden forventes at blive vedtaget politisk i med udgangen af 2022.