Gå til hovedindhold
Fritid og oplevelser
Pressemeddelelse

Frederiksberg Svømmehal åbner den 17. juni

Frederiksberg Svømmehal åbner i midten af juni måned. Åbningsdatoen er sat til mandag den 17. juni, men både svømmehallens medarbejdere og håndværkerne arbejder intensivt på, at åbningen kan fremrykkes til en tidligere dato.

17. maj 2024

Indhold

  Fredag den 17. maj fylder Frederiksberg Svømmehal 90 år, og nu er der kun en måned til genåbningen.

  Åbningsdatoen er nemlig sat til mandag den 17. juni, men både svømmehallens medarbejdere og håndværkerne arbejder intensivt på, at åbningen kan fremrykkes til en tidligere dato.

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder til at fejre genåbningen af den historiske svømmehal med mange af byens borgere: 

  "Nu slår vi dørene op til vores historiske svømmehal. Vilhelm Lundstrøms smukke mosaikker fremstår med fornyet glød, og den 105 meter lange vandrutsjebane er klar til at begejstre små og store badegæster. Vi glæder os til at fejre genåbningen af Frederiksberg Svømmehal med byens borgere og gæster."

  Forberedelserne af åbningsfesten er i fuld gang, og Frederiksberg Kommune inviterer inden længe byens borgere til den festlige dag.

  Fakta om Frederiksberg Svømmehal

  • Svømmehallen er en af de ældste i Danmark, men også en af de mest komplicerede af slagsen på grund af den tekniske struktur. Renoveringen blev igangsat på grund af myndighedskrav, da mange af de grundlæggende systemer var helt slidt op. Det er dermed primært bassinområderne, der har været omfattet af renoveringen.
  • Frederiksberg Svømmehal er tegnet af arkitekt Aage Sigurd Kjelgaard Lauritzen med inspiration fra de romerske bade, og den blev indviet 17. maj 1934.
  • Vilhelm Lundstrøms fem smukke mosaikker er blevet nænsomt renset i tæt dialog med Nationalmuseet, og de fremstår nu levende og klare i deres originale farver. Mosaikkerne har en højde på op til fem meter og betragtes som hovedværker inden for dansk monumentalkunst.
  • Kommunen har sammen med Nationalmuseet udarbejdet en farvestrategi til svømmehallens mange forskellige rum, der tager udgangspunkt i bygningens oprindelige farver.
  • Den populære vandrutsjebane vender tilbage i en grøn udgave med sine 105 meter snoede forløb, der er identisk med den tidligere rutsjebane. Dog er landingskarret nu placeret på en måde, der sikrer fri passage langs hele promenaden i salen med 25 meter bassinet