Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune logo
2022

97 procent af borgerne vil snart bo tæt på en ladestander

Frederiksbergs målsætning om at der højst må være 250 meter fra hoveddør til nærmeste ladestander, er nu tæt på at være indfriet. En ny opgørelse viser nemlig, at 97 procent af borgerne på Frederiksberg vil bo inden for 250 meter af en ladestander, når de sidste planlagte ladestandere er etableret.

15. feb. 2022

Indhold

    Frederiksberg nærmer sig fuld ladegaranti til opladelige biler og er dermed tæt på at indfri et af de centrale mål i ambitionen om at være Danmarks elbilby nummer 1. Frederiksberg Kommune var den første kommune til at indføre en ladegaranti, og har i løbet af de senere år arbejdet målrettet på at fremme grøn trafik i byen. 

    Målsætningen om at der højst må være 250 meter fra hoveddør til nærmeste ladestander, gælder således snart for 97 procent af borgere over 18 år på Frederiksberg, viser en ny opgørelse. 

    Det glæder borgmester Michael Vindfeldt (A):

    ”Jeg er meget tilfreds med, at vi på Frederiksberg kan tilbyde så gode forhold for elbilister, og at vi er så tæt på at være i mål med vores ladegaranti. Det skal nemlig være nemt at være elbilsejer i Danmarks el-bilby nummer 1, så flere får muligheden for at vælge grønne transportvaner til og fravælge de fossildrevne biler,” siger han. 

    Samtidig viser opgørelsen, at der er sket mere end en fordobling af andelen af grønne biler på Frederiksberg i løbet af 2021. 5,7 procent af den samlede bilpark på Frederiksberg består således enten af elbiler eller plugin-hybridbiler. Dermed indfrier Frederiksberg Kommune målsætningen for 2023 om at øge procentdelen til fem procent mere end et år tidligere end planlagt.

    Det glæder formand for Frederiksberg Kommunes Miljø-, Bynatur og Mobilitetsudvalg, Jan E. Jørgensen (V):

    ”Hele forudsætningen for, at flere vælger elbil frem for fossile biler er, at ladeinfrastrukturen er på plads. Det er vi godt i gang med at lykkes med på Frederiksberg. Vi er den kommune i Danmark, der har flest lademuligheder per indbygger, og derfor glæder det mig at se, at flere og flere vælger en grøn bil.”

    På Frederiksberg er der 380 ladeudtag på offentlig vej, og det tal stiger løbende, når nye ladestandere etableres. Det er gratis at parkere med elbil på Frederiksberg.