Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune logo
2022

Urbane gå- og løbeoplevelser på Frederiksberg

Frederiksberg har tre Frederiksbergruter på 3, 5 og 10 kilometer med forskellige seværdigheder og udfordringer undervejs. Med støtte fra Nordea-fonden kommer der nu endnu flere oplevelser langs ruterne til glæde for byens motionister, men også for de mange, der endnu ikke kender til mulighederne lige udenfor hoveddøren.

19. aug. 2022

Indhold

    Frederiksbergruterne er mere end løberuter. Ruterne giver mulighed for at udforske byen og indeholder forskellige seværdigheder og udfordringer undervejs som udfordrerende bakkeløb og intervaltræning. 

    Med støtte fra Nordea-fonden kommer der fremover flere oplevelser og events langs ruten, der skal få endnu flere borgere til at bruge byens rum til motion og bevægelse. Der bliver fx større mulighed for at styrketræne, opleve lokal kunst og få ny viden om byens historie på ruterne. 

    Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig over, at der kommer flere oplevelser langs Frederiksbergruterne: 

    ”Frederiksberg har mange spændende byrum og historier at byde på. Jeg er derfor glad for at vi med støtte fra Nordea-fonden kan skabe inspirerende urbane løbeture og oplevelser, som giver endnu flere borgere lyst til at snøre løbeskoene og udforske byen.”

    Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lotte Kofoed (SF) ser også frem til flere urbane oplevelser på Frederiksberg, der kan understøtte motion og skabe nye fællesskaber: 

    ”Jeg håber, at flere oplevelser langs ruterne giver endnu flere lyst til at dyrke motion og bevægelse i byen. Alene, sammen med en løbeven eller løbeklubben. Løb binder os sammen i sunde fællesskaber, og det håber jeg, at de mange nye aktiviteter og oplevelser på ruterne vil hjælp til”.  

    Frederiksbergruterne understøtter indsatsen i Bevæg Dig For Livet-Frederiksberg.  Her er en prioriteret målsætning at fremme alle aldersgruppers mulighed og motivation for gå- og løbeaktiviteter på Frederiksberg. Læs mere om Frederiksbergruterne: https://bevaegdigforlivet.frederiksberg.dk/frederiksbergruterne

    Nordea-fondens støtte ydes i forbindelse med udviklingsprojektet ”Stier og spor – hvor du bor”, som også har deltagelse af Gentofte, Brønderslev, Horsens, Silkeborg og Kolding Kommuner samt DGI og SDU.

    Fakta

    • Nordea-fonden støtter udviklingen af Frederiksbergruterne med 489.600,00 kroner.
    • De tre løberuter binder byen sammen og løber forbi både byområder og grønne omgivelser. 
    • Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Idræt (FIU), lokale idrætsforeninger og DGI Storkøbenhavn står bag Frederiksbergruterne.

    Yderligere information