At være pårørende til et menneske med alvorlig sygdom eller svækkelse, kan være svært at stå alene med. Hverdagen er forandret og du står måske overfor mange nye opgaver og bekymringer for fremtiden.
Ofte er det pårørende der tager ansvar for at den syge bliver hjulpet i hverdagen og holder styr på aftaler og lægebesøg. Ofte klares opgaverne helt uden at man tænker over dem. Det er givende, men til tider kan hverdagen også føles svær og uoverskuelig med frustrationer og ubesvarede spørgsmål.
I Frederiksberg Kommune kan du få støtte og vejledning, hvis du er pårørende til en borger der bor på Frederiksberg og modtager hjælp eller støtte fra kommunens Sundheds- og Omsorgsafdeling, fx hjemmeplejen, er afhængig af hjælpemidler eller er på plejecenter.
Som pårørende kan du få en eller flere samtaler med kommunens pårørendekoordinator.
Pårørendekoordinatoren kan lytte, støtte og vejlede dig i rollen som pårørende, med udgangspunkt i dit behov for støtte og vejledning.
Samtalerne kan handle om de følelsesmæssige udfordringer, du oplever som pårørende, din trivsel og hverdag, vejledning og oplysning om hvilken hjælp og støtte du kan få i kommunen eller i patientforeninger mv.
Samtalerne kan foregå i telefonen, i dit eget hjem eller på rådhuset – alt efter hvad der passer dig bedst. Det vigtigste er at du føler dig tryg og kan tale frit.
Pårørendekoordinatoren er et tilbud til dig, der er pårørende til en ældre frederiksbergborger med kronisk sygdom eller svækkelse og modtager hjælp eller støtte af Sundheds og Omsorgsafdelingen i kommunen kan.
Det er muligt at få anonym rådgivning og vejledning. Pårørendekoordinator har tavshedspligt, og videregiver ikke oplysninger med mindre du har givet tilladelse.
Du er pårørende når du har én tæt på dig, som har behov for din hjælp og støtte til at få hverdagen til at hænge sammen. Du kan være ægtefælle, samlever, søskende, voksent barn, ven, nabo eller andet.
Du kan kontakte pårørendekoordinator Ida Willer Dahl på telefon 2898 3382 eller på e-mail: paaroerende@frederiksberg.dk.
Skriv ikke personfølsomme oplysninger (navn på pårørende, cpr.nr og lignende) i e-mailen. Men brug den til gerne til at etablere din første kontakt med pårørendekoordinatoren.
Hvis du vil sende en e-mail med personfølsomme oplysninger, skal du bruge linket i kontaktboksen nedenfor. Her skal du af sikkerhedshensyn logge ind med dit NemID, og din e-mail bliver sendt som "sikker post".
Kontakt
Boligteamet
Sundheds- og OmsorgsafdelingenFrederiksberg Rådhus, Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Telefonisk henvendelse
Mandag - Onsdag og Torsdag kl. 9-15Tirsdag og Fredag kl. 9 - 13
Boligteamet træffes bedst på hverdage mellem kl. 9 - 11.00