Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune
Hovedmenu
  • Borger
  • Virksomhed
  • Politik
  • Kommunen
  • English
Frederiksberg Kommune på Facebook
Velkommen til Frederiksberg Kommune

Referat til mødet i Kommunalbestyrelsen_2018-21 den 3. september 2018 kl. 19:00 i Kommunalbestyrelsens mødesal

For Brian Holm mødte Morten Jung.

Dagsordenspunkter

Pkt. 189 1. behandling af forslag til budget 2019 og overslagsår

Resume

Direktionens budgetforslag fremsendes til Magistraten efter at have været i behandling i de enkelte fagudvalg. Der har ikke været bemærkninger til forslaget, og det indstilles derfor, at direktionens budgetforslag indgår i Magistratens budgetforslag til 1. behandling i Kommunalbestyrelsen.

Beslutning

1. behandlingen af forslag til budget 2019 og overslagsår foretoges. Budgetforslaget overgik til 2. behandling.

Indstilling

Magistraten indstiller,

  • at budgetforslaget indgår i Magistratens budgetforslag
  • at Magistratens budgetforslag overgår til 1. behandling i Kommunalbestyrelsen.

Sagsfremstilling

Alle fagudvalg har den 20. august 2018 behandlet direktionens budgetforslag 2019. Udvalgsbehandlingerne har ikke givet anledning til bemærkninger, og forslaget er således fremsendt til videre drøftelse.

Budgetforslagets økonomiske rammer svarer til 2. finansielle orientering, som blev behandlet i Magistraten den 20. august 2018, og alle ændringer beskrevet heri er indarbejdet. I denne forbindelse bemærkes det, at budgetforslaget er baseret på statsgaranteret indtægtsgrundlag. Direktionen vil senere forelægge en indstilling om valg mellem selvbudgettering og statsgaranti.

Borgmesterpåtegning

Ingen.

Behandling

Magistraten den 27. august 2018 og Kommunalbestyrelsen den 3. september 2018.

Historik

Indstilling 27. august 2018, pkt. 294:

Direktionen indstiller,

  • at budgetforslaget indgår i Magistratens budgetforslag
  • at Magistratens budgetforslag overgår til 1. behandling i Kommunalbestyrelsen
Budgetforslag 2019 politiske bemærkninger
open

Pkt. 190 Revisionsberetning nr. 17 vedrørende revision af de sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion m.v. 2017

Resume

Revisionsberetning nr. 17 er en delberetning for regnskabsåret 2017 og vedrører den afsluttende revision for 2017 af de sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion m.v.

Beslutning

Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen.

Indstilling

Magistraten indstiller, at revisionsberetning nr. 17 vedrørende revision af de sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion m.v., godkendes og videresendes til Kommunalbestyrelsen.

Sagsfremstilling

Beretningen omfatter de sociale udgifter, der er omfattet af refusion og tilskud, jf. bekendtgørelse nr. 1591 af 15/12/2017, om statsrefusion og tilskud samt regnskabsaflæggelse og revision på visse områder inden for Beskæftigelsesministeriets, Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets og Børne- og Socialministeriets ressortområder.

 

I beretningen redegør revisionen for den udførte revision.

 

Revisionens bemærkning fra revisionen 2017

Jf. afsnit 3.1 har revisionen ikke givet anledning til bemærkninger.

 

Opfølgning på tidligere revisionsbemærkninger

Som led i den løbende revision for regnskabsåret 2017 har revisionen fulgt op på revisionsbemærkninger fra tidligere år vedrørende Beskæftigelsesministeriets ressortområde. Der forekommer ikke forhold til opfølgning fra hhv. Børne- og Socialministeriets område samt Udlændinge- og Integrationsministeriets område.

 

På Beskæftigelsesministeriets ressortområde er der ifølge decisionsskrivelsen fra STAR vedrørende regnskabsåret 2016 ét forhold til opfølgning i 2017. Forholdet vedrører økonomisk opfølgning efter aktivlovens § 10.

 

Revisionens konklusion:

"Som led i vores opfølgning på revisionsbemærkningen fra 2016 og tidligere år har vi konstateret, at kommunen har fokus på området, og at der alene har været et mindre væsentligt antal forsinkelser i den økonomiske opfølgning samt behandling af adviser. Disse fejl er rettet, og vi betragter revisionsbemærkningen for afsluttet".

 

Temarevision om kommunernes forvaltning af servicelovens § 181

Som led i revisionen af Frederiksberg Kommune for 2017 har kommunens revisor foretaget revision af kommunens forvaltning af servicelovens § 181. Der foretages temarevision hvert andet år og temaerne fastsættes på skift af Beskæftigelsesministeriet og Børne- og Socialministeriet. For regnskabsåret 2017 er det Børne- og Socialministeriet, som fastlægger temaet.

Det er på baggrund af den gennemførte temarevision revisors vurdering, at Frederiksberg Kommunes forvaltning af servicelovens § 181 og hjemtagelse af statsrefusion er betryggende.

 

Revisors samlede konklusion på revision af de sociale udgifter med statsrefusion

Det er revisors vurdering, at der generelt er etableret hensigtsmæssige og betryggende forretningsgange m.v. på personsagsområderne, men at forretningsgangene ikke i alle tilfælde afspejles i den konkrete sagsbehandling.

Det er endvidere revisors vurdering, at sagsbehandlingen i Frederiksberg Kommune generelt foretages i overensstemmelse med gældende lovgivning og revisor har i vurderingen lagt vægt på, at der alene er fundet enkeltstående fejl og mangler, og at området ud fra en samlet vurdering administreres på behørig vis.

 

Endelig konkluderer revisor, at refusionsanmeldelserne er kontrolleret, og refusionen er i al væsentlighed kommet korrekt til udtryk i regnskabet.

 

For yderligere uddybning af den foretagne revision henvises til revisionsberetningen samt de detaljerede lovpligtige redegørelser til de enkelte ressortministerier, (beretningens bilag 1-3).

   

Økonomi

Ingen.

Borgmesterpåtegning

Ingen.

Behandling

Magistraten den 20. august og Kommunalbestyrelsen den 3. september 2018.

Historik

Indstilling 20. august 2018, pkt. 249:

Direktionen indstiller, at revisionsberetning nr. 17 vedrørende revision af de sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion m.v., godkendes og videresendes til Kommunalbestyrelsen. 

Revisionsberetning nr. 17 Social revision
open

Pkt. 191 Revisionsberetning nr. 18 vedrørende revision af årsregnskabet for 2017

Resume

Frederiksberg Kommunes regnskab for 2017 blev fremlagt i Kommunalbestyrelsen den 23. april 2018 og efterfølgende oversendt til revisionen (EY). Revisionens beretning skal afgives senest den 15. juni 2018, hvorefter Magistraten og Kommunalbestyrelsen foretager den endelige behandling af regnskabet - inden udgangen af august måned. Frederiksberg Kommune har den 15. juni 2018 modtaget revisionens afsluttende beretning for regnskabsåret 2017. Revisionsberetningen forelægges herefter Magistraten den 20. august og Kommunalbestyrelsen den 3. september 2018.

Beslutning

Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen.

Indstilling

Magistraten indstiller, at regnskabet for 2017 som forelagt i Kommunalbestyrelsen den 23. april 2018 og revisionsberetning nr. 18 godkendes og videresendes til Kommunalbestyrelsen.

Sagsfremstilling

I beretningen redegør revisionen for den udførte revision.

 

Revisionens bemærkning fra revisionen 2017

Jf. afsnit 3.1 har revisionen ikke givet anledning til bemærkninger.

 

Revisors konklusion vedr. årsregnskabet for 2017

"Vi har forsynet årsregnskabet med en revisionspåtegning, som er uden modifikationer, men med følgende fremhævelse af forhold om budgettal i årsregnskabet.

Fremhævelse af forhold vedrørende revisionen:

Kommunen har i overensstemmelse med kravene i bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. medtaget det af kommunalbestyrelsen godkendte årsbudget for 2017. Disse sammenligningstal har ikke været underlagt revision".

 

Det er revisionens opfattelse (jf. afsnit 7.2.2 om Vurdering af kommunens økonomi), at Frederiksberg Kommune fører en betryggende økonomistyring, der skal sikre budgetoverholdelse. Det er ligeledes revisionens vurdering, at Frederiksberg Kommune er meget opmærksom på behovet for, at driften skal generere et økonomisk råderum til afdrag på lån og til ikke-låneberettigede anlæg, og at kommunen har en god likviditet.

 

Øvrige opmærksomhedspunkter fra revisionsberetningen

De observationer og anbefalinger, som revisionen i øvrigt har givet anledning til, er anført som konklusioner under de enkelte afsnit.

 

Generelt er disse drøftet med den administrative ledelse og de berørte fagområder.

 

Økonomi

Ingen.

Borgmesterpåtegning

Ingen.

Behandling

Magistraten den 20. august 2018 og Kommunalbestyrelsen den 3. september 2018.

Historik

Indstilling 20. august 2018, pkt. 250:

Direktionen indstiller, at regnskabet for 2017 som forelagt i Kommunalbestyrelsen den 23. april 2018 og revisionsberetning nr. 18 godkendes og videresendes til Kommunalbestyrelsen. 

Revisionsberetning nr. 18 årsregnskab 2017 final
open

Pkt. 192 Anmodning fra fonden Amager Bakke om yderligere lån

Resume

Frederiksberg Kommune har tidligere besluttet at støtte op om etableringen af et rekreativt anlæg på Amager Bakke med et ansvarligt lån på i alt 5,5 mio. kr. Fonden Amager Bakke har anmodet om en tillægsaftale mhp. at tilvejebringe en ekstra kapitaltilførsel på i alt 8,9 mio. kr. fordelt i samme forhold mellem ejerkommunerne som det oprindelige lån. Frederiksberg Kommunes andel udgør 13% svarende til 1,16 mio. kr. Herudover har fonden anmodet om at kommunen godkender ændringer af vilkårene i et lånedokument.

Beslutning

Flertalsindstillingen vedtoges med 24 stemmer (C, A, Ø, B, V, F, Å) mod 1 (I).

Indstilling

Et flertal i Magistraten (Borgmesteren, Pernille Høxbro, Simon Aggesen, Flemming Brank, Jan E. Jørgensen, Michael Vindfeldt, Thyge Enevoldsen, Lone Loklindt, Balder Mørk Andersen, Mette Bram) indstiller,

  1. at godkende Fonden Amager Bakkes ændring af lånedokumentet.
  2. at der i 2018 udgiftsbevilges 1,16 mio. kr. som langfristet udlån, finansieret af kassen.

 

Et mindretal i Magistraten (Laura Lindahl) indstiller, at stemme imod.

Sagsfremstilling

Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den 29. september 2014 at bakke op om etableringen af et rekreativt anlæg på Amager Bakke, ARC, finansieret med et såkaldt ansvarligt lån på 5,5 mio. kr. forudsat, at der var tilslutning fra alle øvrige ejerkommuner. På anmodning fra Fonden Amager Bakke og da alle øvrige ejerkommuner havde tilkendegivet deres tilslutning til projektet besluttede Kommunalbestyrelsen den 3. oktober 2016 at udbetale lånet på 5,5 mio. kr.

 

ARC er et rekreativt anlæg, der bl.a. skal rumme en skibakke, en café i 85 meters højde ved anlæggets udkigsplatform, publikumsfaciliteter og grønne vandrestier op ad anlæggets tagflade. For en beskrivelse af visionen for anlægget samt Fonden Amager Bakker henvises til indstillingerne den 29. september 2014 og den 3. oktober 2016.

 

Tillægsaftale

Projektet med etableringen af det rekreative anlæg er ved at nå sin afslutning, og Fonden oplyser, at projektet forventes at overskride det oprindelige budget med i alt 8,9 mio. kr. svarende til 10% af det oprindelige budget på 82,4 mio. kr. Årsagerne til overskridelsen beskrives af fonden i Bilag 2 og omhandler primært forsinkelse af projektet, ekstra anlægsopgaver samt projektets kompleksitet.

 

For at afklare mulighederne for at få tilført yderligere kapital har Fonden kontaktet de private fonde, der har ydet tilskud til projektet. De private fonde har dog ikke ønsket at bidrage med yderligere finansiering, og der anmodes derfor om yderligere kapital i form af forhøjelse af de ansvarlige lån fra ejerkommunerne.

 

På den baggrund foreslår fonden, at finansieringen af den ekstra kapitaltilførsel på 8,9 mio. kr. fordeles i samme forhold mellem ejerkommunerne som det oprindelige lån, hvor Frederiksberg Kommunes andel udgør 13% svarende til 1,16 mio. kr. Anmodningen er vedlagt i Bilag 1.

 

Ændring af lånedokument

Fonden Amager Bakke har desuden anmodet om ændring af vilkårene i et lånedokument til fonden. Der henvises til vedlagte bilag 3 med baggrundsnotat af 21. februar 2018 fra direktøren for fonden.

Baggrunden for ønsket om ændring af vilkårene er, at Erhvervsstyrelsen har anført, at vilkårene i fondens lånoptagelse ved en række kommuner formentlig var i strid med lov om erhvervsdrivende fonde og efter omstændighederne gik videre end nødvendigt, da den fratog bestyrelsen den endelige beslutningsret for fondens anliggende. Brev fra Erhvervsstyrelsen er vedlagt i bilag 4.

 

På den baggrund har fonden Amager Bakke udarbejdet udkast til nyt tillæg til lånedokument til Frederiksberg Kommunes underskrift, som er vedlagt som bilag 5

 

Forvaltningen har forespurgt Ankestyrelsen ved mail af 17. marts 2018 om kommunens indflydelse er tilstrækkeligt sikret ved de gældende vedtægter for fonden, idet der henvises til tilsynets brev af 19. maj 2015 om vilkår for lovligheden af kommunens økonomiske engagement i fonden. Tilsynet har i brev af 2. august 2018 meddelt, at det er Ankestyrelsens opfattelse, at de involverede kommuner med de gældende vedtægter er sikret tilstrækkelig indflydelse på, at vedtægterne for fonden ikke efterfølgende kan ændres på en sådan måde, at  grundlaget for den lovlige kommunale støtte bortfalder.

Økonomi

Såfremt anmodningen imødekommes og der udbetales et tillægslån på 1,16 mio. kr., vil udbetalingen af lånet tilsvarende påvirke kommunens kassebeholdning negativt og blive budgetlagt under langfristede tilgodehavender. Fonden Amager Bakkes gæld til Frederiksberg Kommune vil herefter udgøre i alt 6,66 mio. kr.

 

Tilbagebetaling af lånet er betinget af, at økonomien i fonden tillader det. Det er Økonomiafdelingens vurdering, at interessenterne – hverken på kort eller længere sigt – må have forventninger om at få forrentet eller tilbagebetalt investeringen. Udbetaling af lånet påvirker ikke kommunens anlægsramme eller serviceramme.

 

 

Borgmesterpåtegning

Intet at bemærke.

Behandling

Magistraten den 20. august 2018 og Kommunalbestyrelsen den 3. september 2018.

Historik

Indstilling 20. august 2018, pkt. 259:

Direktionen indstiller,

  1. at Magistraten godkender Fonden Amager Bakkes ændring af lånedokumentet.
  2. at der i 2018 udgiftsbevilges 1,16 mio. kr. som langfristet udlån, finansieret af kassen.
Bilag 1
bilag 2
Bilag 4
Bilag 3
Bilag 5
open

Pkt. 193 Strukturelle budgetudfordringer under Ældre- og Omsorgsudvalget

Resume

Jf. 2. forventet regnskab 2018 er der under Ældre- og Omsorgsudvalgets område opstået en række strukturelle merforbrug. Nærværende sag redegør for de bagvedliggende problemstillinger bag denne udvikling samt de økonomiske konsekvenser, herunder muligheden for håndtering af budgetudfordringerne.

Beslutning

Et flertal i Kommunalbestyrelsen (C, A, Ø, B, V, Å, I) vedtog med 24 stemmer at tage sagen til efterretning.

 

Et mindretal, Balder Mørk Andersen, stemte imod, idet SF udtrykker kraftig kritik af, at der gennem flere år har været underfinansiering på området.

Indstilling

Magistraten oversendte sagen til budgetdrøftelserne.

 

Balder Mørk Andersen anmodede om, at SF's udsagn om underfinansiering på området blev forelagt Kommunalbestyrelsen.

Sagsfremstilling

Jf. 2. forventet regnskab 2018 er der under Ældre- og Omsorgsudvalgets bevillingsområde de seneste år opstået en række strukturelle budgetudfordringer, hvor det afsatte budget til opgaven ikke længere reflekterer de udgifter, det kræver at leve op til henholdsvis lovgivningen på området, samt Frederiksberg Kommunes kvalitetsstandarder. Konkret drejer det sig om følgende områder:

 

  • Specialiseret rehabilitering
  • Vederlagsfri fysioterapi
  • Hjælpemiddelområdet
  • Botilbuddet Græsplænen

 

De strukturelle budgetudfordringer repræsenterede i både 2016 og 2017 et merforbrug på udvalgets område. Samtidig er der i løbet at året blevet givet en række midlertidige tillægsbevillinger, der har haft til formål at imødekomme budgetudfordringerne i indeværende år.

 

De strukturelle budgetudfordringer indgik ligeledes i 1. forventet regnskab 2018, hvor de udgjorde et forventet merforbrug på i alt 6,8 mio. kr. Denne afvigelse er blevet kvalificeret yderligere frem mod 2. forventet regnskab, og der forventes nu et samlet merforbrug på i alt 9,1 for 2018 for de pågældende områder. Heraf forventes de 8,2 mio. kr. at udgøre en varig strukturel udfordring i 2019 og frem. Denne udvikling fremgår af tabel 1.

 

Tabel 1. Strukturelle budgetudfordringer under Ældre- og Omsorgsudvalget (i 1.000 kr.)

 

I det følgende redegøres kort for de enkelte strukturelle budgetudfordringer.

 

Specialiseret rehabilitering

Udfordringerne skyldes en ændring i bekendtgørelsen om genoptræningsplaner, der trådte i kraft 1. januar 2015. Ændringerne medførte, at hospitalerne selv kan udskrive og visitere svært skadede borgere til ”Rehabilitering på specialiseret niveau”. Det drejer sig typisk om borgere med en erhvervet hjerneskade, og som har behov for en særlig neurofaglig indsats. På trods af, at det er hospitalerne, der visitere til indsatsen, er det kommunerne der skal afholde udgifterne. Kommunerne har dermed ikke mulighed for at revurdere en visitation af ydelserne og/eller påvirke ressourceforbruget. Der er tale om meget omkostningsfulde indsatser og udgifterne er steget løbende siden hospitalerne overtog visitationsretten på området. Udviklingen i udgifterne fremgår af tabel 2. 

 

Tabel 2. Udvikling i udgifter til Specialiseret rehabilitering (i 1.000 kr.)

 

Vederlagsfri fysioterapi

På tværs af Region Hovedstaden ses der en markant stigning i kommunernes udgifter til vederlagsfri fysioterapi. Det er de praktiserende læger, der visiterer til ordningen, og kommunerne har dermed ikke mulighed for at påvirke områdets udgifter. Udviklingen i udgifterne til området fremgår af tabel 3.

 

Tabel 3. Udvikling i udgifter til Vederlagsfri fysioterapi (i 1.000 kr.)

 

Hjælpemiddelområdet

Der har igennem længere tid været stor styringsmæssig fokus på hjælpemiddelområdet, og Kommunalbestyrelsen behandlede den 8. juni 2015 en større handleplan på området med henblik på at tilpasse aktiviteten til budgettet på området. Aktiviteten på området er dog fortsat stigende, hvilket primært skyldes, at en øget andel af kommunens borgere har et stigende behov for forskellige typer af hjælpemidler, samt at kompleksiteten i borgernes behov er øget. På hjælpemiddelområdet forventes således ved 2. forventet regnskab 2018 et merforbrug på 4,5 mio. kr. En andel af denne budgetudfordring vurderes dog udelukkende at være knyttet til udfordringer i indeværende år, hvorfor den forventede varige strukturelle udfordring forventes at udgøre i 3,6 mio. kr. årligt jf. tabel 4.

 

Tabel 4. Udvikling i udgifter til Hjælpemiddelområdet (i 1.000 kr.)

 

Botilbuddet Græsplænen

Frederiksberg Kommune har udliciteret driften af Botilbuddet Græsplænen til den private leverandør OK-fonden. Den private leverandør afregnes løbende på baggrund af beboernes individuelle plejetyngde. Der er de seneste år sket en stigning i beboernes kompleksitet og plejetyngde, hvilket medfører en tilsvarende stigning i kommunens udgifter til botilbuddet. Idet Græsplænens bevilling ikke er demografireguleret, foretages der ikke budgettilpasninger på området, der kan kompensere for den stigende efterspørgsel, der følger af kommunens demografiske udvikling.

Botilbuddets beboere modtager primært hjemmeplejerelaterede ydelser. Da beboerne alternativt ville skulle have modtaget disse ydelser i eget hjem, er der en direkte tilknytning mellem udgifterne til tilbuddet og budgettet til hjemmepleje. Det kan derfor overvejes fremadrettet at indarbejde området i den generelle demografiregulering af hjemmeplejeområdet. Udviklingen i udgifterne til området fremgår af tabel 5.

 

Tabel 5. Udvikling i udgifter til (i 1.000 kr.)

 

Håndtering af de strukturelle budgetudfordringer under Ældre- og Omsorgsudvalget bevillingsområde

Det er forventningen, at de strukturelle budgetudfordringer vil fortsætte fremadrettet, og de vil derfor også have betydning for de langsigtede udgifter til området. For at imødekomme denne udvikling, har Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet over de senere år arbejdet på at reducere udgifterne og håndtere budgetudfordringen indenfor eget område. Pr. 1. januar skal der foreligge et realistisk budget til de enkelte indsatser, for at der kan sikres en uændret visitation på områderne.

 

På denne baggrund vil der i forbindelse med budgetprocessen blive fremlagt en række effektiviseringsforslag indenfor udvalgets bevillingsområde, der finansierer udfordringerne i 2019 og frem  Forslagene til effektiviseringer er så vidt muligt enten direkte eller indirekte knyttet til de udfordrede områder. Det er dog nødvendigt også at se på tværs af udvalgets område for at afdække effektiviseringspotentialer, der i alt modsvarer de strukturelle udfordringer.

 

Der er tale om forslag inden for bl.a. følgende temaer:

 

Specialiseret rehabilitering:

  • Forenkling af arbejdsgange vedr. hverdagsrehabilitering: Ved at forbedre og effektivisere den visitationsproces, der afdækker den enkelte borgers mulighed for opnå en øget selvhjulpenhed via rehabilitering, er det muligt at frigive ressourcer til andre formål indenfor rehabiliteringsområdet.
  • Optimering af arbejdsgange på Frederiksberg Kommunes Døgnrehabilitering: Ved at optimere arbejdsgangene i forbindelse med ansøgning, godkendelse og flytteprocessen, når en borger skal flytte fra Frederiksberg Kommunes Døgnrehabilitering til et plejecenter, er det muligt at frigive ressourcer til andre formål indenfor rehabiliteringsområdet.
  • Bedre samarbejde med hospitaler om specialiseret genoptræning: Ved at styrke samarbejdet og dialogen med hospitalerne om hvilke borgere, der skal have et specialiseret genoptræningsforløb og hvilke, der skal have et forløb i Ambulant genoptræning og Rehabilitering vurderes det, at de samlede udgifter til områderne kan reduceres.

 

Vederlagsfri fysioterapi:

  • Hjemmeplejeanalyse: Med udgangspunkt i den analyse af Frederiksberg Kommunes hjemmeplejeområde, der blev fremlagt for Ældre- og Omsorgsudvalget d. 4. juni 2018, er der blevet afdækket forskellige effektiviseringspotentialer.  Den opnåede effektiviseringsgevinst vil i givet fald kunne anvendes til at finansiere de stigende udgifter til vederlagsfri fysioterapi.

 

Hjælpemiddelområdet:

  • Revurdering af rammer for tildeling af hjælpemidler: Ved at præcisere og indsnævre  visitationskravene til en række hjælpemidler samt at omdefinere visse typer af hjælpemidler til indbo, vil det være muligt at reducere det samlede udgiftspres på hjælpemiddelområdet.
  • Optimering af ressourceanvendelse på hjælpemiddelområdet: Ved at styrke processerne i forbindelse med tildeling af hjælpemidler samt at have fokus på øget genanvendelse af forskellige typer at hjælpemidler forventes det, at kommunen vil kunne reducere de samlede udgifter til hjælpemiddelområdet.
  • Tilpasning af kapacitet på aktivitetscentre: Der er sket et mindre fald i søgningen til kommunens aktivitetscentre, og det er derfor muligt at reducere i centrenes samlede kapacitet. Den opnåede effektiviseringsgevinst vil kunne anvendes til at finansiere de stigende udgifter på hjælpemiddelområdet.

 

Botilbuddet Græsplænen:

  • Hjemmeplejeanalyse:  Med udgangspunkt i den analyse af Frederiksberg Kommunes hjemmeplejeområde, der blev fremlagt for Ældre- og Omsorgsudvalget d. 4. juni 2018, er der blevet afdækket forskellige  effektiviseringspotentialer. Den opnåede effektiviseringsgevinst vil i givet fald kunne anvendes til at finansiere de stigende udgifter til Botilbuddet Græsplænen.

 

De konkrete forslag til effektiviseringer, der kan skabe økonomisk råderum og dermed finansiere de strukturelle budgetudfordringer, vil indgå i budgetprocessen for budget 2019-22.

 

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser

Borgmesterpåtegning

Nej

Behandling

Ældre- og Omsorgsudvalget den 13. august og Magistraten den 27. august 2018. Kommunalbestyrelsen 3. september 2018.

Historik

Ældre- og Omsorgsudvalget, 13. august 2018, pkt. 69:

Et flertal i Ældre- og Omsorgsudvalget bestående af Thyge Enevoldsen, Flemming Brank, Alexandra Dessoy, Merete Winter Hildebrandt, Fasel Rehman og Sine Heltberg

  1. tog sagen til efterretning og
  2. indstiller, at udvalgets strukturelle budgetudfordringer drøftes af Magistraten i forbindelse med 2. finansiel orientering (FO).

 

Balder Mørk Andersen stemte imod og ønskede ført til protokol, at SF udtrykker kraftig kritik af, at der gennem flere år har været underfinansiering på området.

 

Indstilling, 13. august 2018, pkt. 69:

Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet indstiller, at:

  • Ældre- og Omsorgsudvalget tager orientering om udvalgets strukturelle budgetudfordringer til efterretning

Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet indstiller, at: 27. august 2018, pkt. 297:

Et flertal i Ældre- og Omsorgsudvalget bestående af Thyge Enevoldsen, Flemming Brank, Alexandra Dessoy, Merete Winter Hildebrandt, Fasel Rehman og Sine Heltberg

  1. tog sagen til efterretning og
  2. indstiller, at udvalgets strukturelle budgetudfordringer drøftes af Magistraten i forbindelse med 2. finansiel orientering (FO).

 

Balder Mørk Andersen stemte imod og ønskede ført til protokol, at SF udtrykker kraftig kritik af, at der gennem flere år har været underfinansiering på området.

open

Pkt. 194 Etablering af parkeringsplads i henhold til regler om parkeringsfonden

Resume

Der er indbetalt en række midler til kommunens parkeringsfond. Nogle af indbetalingerne foreslås disponeres til 7 bilparkeringspladser i parkeringskælderen til Skolen på Grundtvigsvej.

Beslutning

Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen.

Indstilling

Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at der disponeres som foreslået til anlæg af 7 bilparkeringpladser i parkeringskælderen til Skolen på Grundtvigsvej, 2. at der i 2018 afsættes rådighedsbeløb og meddeles anlægsindtægtsbevilling på 1,834 mio. kr. vedrørende projektet Skolen på Grundtvigsvej, modsvaret af tilsvarende merudgift under forskydninger i kortfristet gæld vedr. P-fonden.  

Sagsfremstilling

Kommunen har en parkeringsfond, hvortil bygherre efter dispensation for etablering af bilparkeringspladser på egen grund, indbetaler et beløb til etablering af bilparkeringspladser på offentlige areal. Når bilparkeringspladserne anlægges på offentligt areal, bidrager det indbetalte beløb med halvdelen af etableringsprisen. Kommunen betaler den anden halvdel. Den private indbetaling er takstreguleret efter byggeriets beliggenhed, dog indbetales i dag 262.020 kr. pr. bilparkeringsplads. Det er en forudsætning, at pladserne anlægges indenfor maksimalt 1,5 km fra ejendommen i fugleflugtslinje. Bilparkeringspladserne skal være etableret inden 5 år efter byggetilladelsen.

 

I forbindelse med anlæg af parkeringskælderen på Skolen på Grundtvigsvej, er der også etableret en række offentlige bilparkeringspladser, hvor det er muligt at finansierer 7 pladser med midler indbetalt til parkeringsfonden og med kommunale midler, som allerede er afholdt i forbindelse med byggeriet.

 

Det har kostet ca. 700.000 kr. pr. stk. at etablere bilparkeringspladserne på skolen, i alt 4,9 mio kr. for 7 pladser, som allerede forlods er afholdt i budgettet til renovering af skolen. Der er indbetalt parkeringsfondmidler på ialt 1.834.140 kr. Kommunen skal efter parkeringsfondsregulativet betale mindst halvdelen af udgiften, og har i det konkrete tilfælde afholdt mere end halvdelen ialt. 437.980 kr. pr. plads, ialt 3.065.860 kr., mens resten betales af p-fonden. Der er ikke budgetlagt med hverken indbetalinger til eller anvendelse af midler fra p-fonden. Indbetalingen er oprindelig indtægtsført som forskydning på kortfristet gæld og tilført kassen. Udgifterne til etablering af p-pladserne er afholdt på projektet vedrørende Skolen på Grundtvigsvej, hvorfor der skal overføres 1,834 mio. kr. i indtægter til dette projekt, modsvaret af tilsvarende udgoft på P-fonden, jf. Økonomiafsnittet.

 

Der er foretaget indbetaling fra H.C. Ørsteds Vej 52, 1. sal tv til etablering af 1 plads, der skal etableres inden 9. september 2018. Herudover er der indbetalt midler fra Langelands Plads 3 til etablering af 6 bilparkeringspladser, der skal etableres inden 30. speptember 2019. Midlerne foreslås anvendt til 7 pladser i parkeringskælderen til Skolen på Grundtvigsvej.

 

Indbetaling til parkeringsfonden:

 

Adresse/Ejer

Antal p-pladser

Forfald

Kr.

H.C. Ørsteds Vej, 52, 1. sal tv

1

2018

262.020

Langelands Plads 3

6

2019

1.572.120

 

By- og Miljøområdets vurdering

By- og Miljøområder vurderer, at parkeringspladserne i parkeringskælderen er egnede pladser i forhold til bestemmeslerne for parkeringsfonden.  

Økonomi

Der er i budgettet afsat midler til etablering af parkeringskælder under Skolen på Grundtvigsvej, hvor en del er offentlige, og hvor det derfor er muligt at finansierer 7 pladser delvist af indbetalte midler til parkeringsfonden. Herved nedbringes kommunens gæld til P-fonden tilsvarende.

 

Adresse/Ejer

Antal p-pladser

Indbetalt til parkeringsfonden

Anlægges

Udgift til p-pladsen

Tilbagebetaling

H.C. Ørsteds Vej, 52 1 sal. tv

1

262.020

Parkeringskælder - Skolen på Grundtvigsvej

700.000 kr.

0 kr.

Langelands Plads 3

6

1.572.120

Parkeringskælder - Skolen på Grundtvigsvej

4.200.000

0

 

Det koster 700.000 kr., at etablere en bilparkeringsplads i parkeringskælderen til Skolen på Grundtvigsvej. Kommunen modtager en indtægt på 262.020 fra P-fonden pr. bilparkeringsplads ialt 1.834.140 kr. for 7 bilparkeringspladser, så kommunens reele udgift vil være 437.980 kr. pr plads i alt 3.065.860 kr., som allerede er afholdt under anlægsprojektet Skolen på Grundtvigsvej. Det foreslås, at der indtægtsbevilges 1,834 mio.kr. på anlægsprojektet Skolen på Grundtvigsvej, modsvaret af tilsvarende forskydning på konteon for Parkeringsfond (finansforskydning på konto 08.44).

Borgmesterpåtegning

Intet at bemærke.

Behandling

By- og Miljøudvalget, Magistraten, Kommunalbestyrelsen 3. september 2018.

JBS/SV

Historik

By- og Miljøudvalget 2018-21, 20. august 2018, pkt. 277:

By- og Miljøudvalget indstiller,

1. at der disponeres som foreslået til til anlæg af 7 bilparkeringpladser i parkeringskælderen til Skolen på Grundtvigsvej,

2. at der i 2018 afsættes rådighedsbeløb og meddeles anlægsindtægtsbevilling på 1,834 mio. kr. vedrørende projektet Skolen på Grundtvigsvej, modsvaret af tilsvarende merudgift under forskydninger i kortfristet gæld vedr. P-fonden.  

Indstilling 20. august 2018, pkt. 277:

By- og Miljøområdet indstiller,

1. at der disponeres som foreslået til til anlæg af 7 bilparkeringpladser i parkeringskælderen til Skolen på Grundtvigsvej,

2. at der i 2018 afsættes rådighedsbeløb og meddeles anlægsindtægtsbevilling på 1,834 mio. kr. vedrørende projektet Skolen på Grundtvigsvej, modsvaret af tilsvarende merudgift under forskydninger i kortfristet gæld vedr. P-fonden.  

Indstilling 27. august 2018, pkt. 306:

By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at der disponeres som foreslået til til anlæg af 7 bilparkeringpladser i parkeringskælderen til Skolen på Grundtvigsvej, 2. at der i 2018 afsættes rådighedsbeløb og meddeles anlægsindtægtsbevilling på 1,834 mio. kr. vedrørende projektet Skolen på Grundtvigsvej, modsvaret af tilsvarende merudgift under forskydninger i kortfristet gæld vedr. P-fonden.  

open
  • Del
    • Facebook
    • Linkedin
    • Twitter
  • Udskriv
  • Abonnér
Footer DA
Genveje
  • Kommunen
  • Presserum
  • Hjælp til at få siden læst op
  • Ledige stillinger
  • In English
  • Privatlivspolitik
  • Sitemap
  • Tilgængelighedserklæring

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Til kontaktsiden
CVR 11259979

Facebook
LinkedIn
Oplev Frederiksberg
Bliv Hørt

Borgerservice

Frederiksberg Rådhus 1. sal
Vestindgangen (ved parkeringspladsen)
Telefon: 38 21 21 21

Bestil tid i Borgerservice
Send sikkert til Borgerservice (digital post)