Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune

Hovedmenu

  • Borger
  • Virksomhed
  • Politik
  • Kommunen
  • Corona
  • English
Frederiksberg Kommune på Facebook

Velkommen til Frederiksberg Kommune

Referat til mødet i Kultur og Fritidsudvalget_2018-21 den 18. januar 2021 kl. 19:15 i Møde i Teams

 

Pkt. 6 Meddelelser

Sagsfremstilling

1. Corona på Kultur- og Fritidsområdet

På Magistratens møde idag indgår to meddelelsespunkter vedr. håndtering af corona på Kultur- og Fritidsområdet – henholdsvis et punkt vedr. udendørs idræt og et punkt vedr. tilbud om bogposer på Biblioteket Frederiksberg. På mødet i Kultur- og Fritidsudvalget redegøres mundtligt for drøftelsen i Magistraten.

Taget til efterretning, idet det i Magistraten blev besluttet, at der åbnes op for tilbud om bogposer på Biblioteket Frederiksberg under hensyntagen til coronarelateret personalebehov på velfærdsområderne.

2. Behandling af sag: ”Status på arbejdet med driftsoverenskomst - november 2020 (januar 2021)”

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 11. januar blev forvaltningen anmodet om at undersøge, om det er korrekt at behandle sagen ”Status på arbejdet med driftsoverenskomst - november 2020 (januar 2021)” på lukket dagsorden. Meldingen fra kommunens jurister er, at det er forsvarligt set i lyset af sagens vurderingsafsnit. Der er således tale om en status til udvalget i de endnu ikke afsluttede forhandlinger med KB. Størstepartens af sagens indhold og bilagsmateriale vil indgå i den endelige forelæggelse af udkast til driftsoverenskomst, som afventer behandlingen af denne sag, og som vil blive behandlet på åben dagsorden.

Taget til efterretning.

3. Aveny-T Væksthus – orientering om licitationsresultat

Orientering blev givet.

open
Pkt. 7 Bevæg Dig For Livet. Mål fase 3 - evaluering fase 2

Resume

Arbejdet med "Bevæg Dig For Livet - Frederiksberg" er organiseret på tværs af den kommunale organisation og foregår i tre faser. Fase 2 udløber 31. december 2020 - fase 3 er resten af aftaleperioden og dækker over perioden 1. januar 2021-31. december 2022. Det er en del af aftalegrundlaget, at sammensætningen af indsatsområder vurderes fra fase til fase, ligesom erfaringerne fra samarbejdet skal vurderes i forhold til, om det stadig er gunstigt for alle parter at fortsætte den fælles indsats. I sagen gøres kort status for resultater og erfaringer for fase 2. Desuden præsenteres et bud på mål for fase 3, som indstilles til drøftelse i alle fagudvalg. Forvaltningen indstiller, at samarbejdet fortsætter ud fra de mål, der er formuleret i sagen.

*Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalget vedtog,

1. at tage evalueringen af fase 2 til efterretning, og

2. at de 4 indsatsområder fastholdes, og at de opstillede mål for fase 3 godkendes af hvert fagudvalg, således at de samlede mål for aftalen suppleres med mål for hvor mange ældre borgere, der er blevet medlem af en motionsforening og mål for, hvor mange borgere, der er blevet idrætsaktive gennem de træningsfællesskaber, som aftalen samarbejder med.

Udvalget anmodede om, at der gøres en ekstra indsats for at få borgerne i gang med idræt og bevægelse, når corona-restriktionerne lempes – herunder de udsatte børn og unge.

*Indstilling

By-, Kultur- og Miljøområdet indstiller,

  1. at hvert fagudvalg tager evalueringen af fase 2 til efterretning, og
  2. at de 4 indsatsområder fastholdes, og at de opstillede mål for fase 3 godkendes af hvert fagudvalg, således at de samlede mål for aftalen suppleres med mål for hvor mange ældre borgere, der er blevet medlem af en motionsforening og mål for, hvor mange borgere, der er blevet idrætsaktive gennem de træningsfællesskaber, som aftalen samarbejder med.

Sagsfremstilling

Aftalen om Bevæg Dig For Livet - Frederiksberg er indgået mellem Frederiksberg Kommune, DIF, DGI og DGI Storkøbenhavn. Desuden er Frederiksberg Idræts-Union en tæt samarbejdspart. Aftalens 2. fase udløber 31. december 2020 - herefter pågår 3. og sidste fase, som varer til 31.december 2022. Det er en del af aftalegrundlaget, at sammensætningen af indsatsområder vurderes fra fase til fase, ligesom erfaringerne fra samarbejdet skal vurderes i forhold til, om det stadig er gunstigt for alle parter at fortsætte den fælles indsats.

Arbejdet med Bevæg Dig For Livet er bygget op omkring indsatsområderne "Foreninger og Træningsfællesskaber", "Småbørnsfamilier", "Unge" samt "Seniorer". Arbejdet ledes i det daglige af en administrativ styregruppe nedsat på tværs af den kommunale organisation bestående af 7 repræsentanter fra Frederiksberg Kommune (1 direktør, 1 vicedirektør og 5 afdelingschefer), direktørerne fra FIU og DGI Storkøbenhavn samt projektlederen for den kommunale enhed i Bevæg Dig For Livet på landsplan organiseret under DIF.

Derudover følges arbejdet af en politisk følgegruppe, som ligeledes er sammensat på tværs af fagområder. Følgegruppen består af repræsentanter fra hhv. DIF, DGI, DGI Storkøbenhavn og FIU samt formænd + et medlem fra hvert af følgende udvalg på Frederiksberg: Kultur- og Fritidsudvalget, Socialudvalget, Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, Undervisningsudvalget, Ældre- og Omsorgsudvalget samt Folkeoplysningsudvalget.

I det følgende gives et kort overblik over resultaterne i fase 2 - hvorefter et bud på målene for fase 3 præsenteres og indstilles til drøftelse.

Evaluering af fase 2

Indsatsområde

Mål for fase 2

Resultater i kort form (se uddybning i bilag 1)

FORENINGER & TRÆNINGSFÆLLESSKABER

At FIU i samarbejde med DGI og DIF samt Frederiksberg Kommune har iværksat initiativer, som har resulteret i min. 3.500 flere aktivitetsmedlemmer (målt ift. 2016).

Medlemstallene på Folkeoplysningsområdet viser, at der er kommet ca. 3.000 flere medlemmer i idrætsforeningerne på Frederiksberg fra 2016-2020. FIU's tal opgøres først primo 2021, CFR-tal først i foråret 2021.

Andelen af borgerne, som betegner sig selv som idrætsaktive stiger år for år (fra 70% i benchmark i 2018).

Siden 2016 har udviklingen i antallet af borgere, der betegner sig selv som idrætsaktive været stigende. Opgørelsesmetoden i den årlige benchmark fra DIF analyse har imidlertid vist sig at være forbundet med en vis statistisk usikkerhed. Derfor er det ikke muligt at give et reelt billede af, om der rent faktisk har været en stigning hvert år – og om, hvor stor en sådan stigning i så fald er. Men der er belæg for at antage, at udviklingen går den rigtige vej, når man betragter hele perioden fra 2016 samlet set. Der arbejdes fra DIFs side på at styrke datagrundlaget i de kommende års målinger.

SMÅBØRNSFAMILIER

At min. 63% af voksne med børn i 0-6 års-alderen er idrætsaktive (60% idrætsaktive ved benchmark i 2018)

I 2020 svarede 70% af borgere med børn mellem 0-6 år, at de var idrætsaktive. Både baseline på 60% og tallet for 2020 er indhentet via den årlige benchmark og skal derfor betragtes med en vis skepsis. Ikke mindst i 2020, hvor corona-nedlukningen har betydet en såkaldt ”overvurdering” af niveauet for idrætsaktivitet.

At min. 200 børn og deres voksne deltager i de iværksatte aktiviteter i såvel 2019 som i 2020.

Alene Åben Hal-konceptet (som blev etableret af FIU) har haft ca. 240 følgere i 2019 og ca. 400 følgere på facebook i 2020. Pga. forsamlingsforbuddet i efteråret 2020, har der været plads til 2x 46 deltagere pr. uge, mens der i 2019 mødte op til 70-75 deltagere pr. gang.

Herudover har ca. 130 børn og 60-80 voksne deltaget i andre tiltag som f.eks. familieorienteringsløb og forløb i daginstitutioner.

UNGE

Der var ikke opsat et samlet kvantificerbart mål for ”unge” (piger og ungdomsuddannelser), men alene procesmål ift. opstart af konkrete indsatser.

EUX har – efter pilotforløb – sat idræt på skemaet for alle grundforløbselever, sådan at ca. 125 unge er idrætsaktive hver uge.

FRBdans blev etableret i vinteren 19/20 og har pt. over 100 medlemmer, hvoraf langt de fleste er piger under 18 år.

Derudover et etableret elevfora på hhv. Frederiksberg Gymnasium og H.C. Ørstedsgymnasiet, som organiserer idrætsaktiviteter på skolen i elevernes fritid. Pga. corona-restriktionerne er det ikke muligt at afgøre, om disse netværk er levedygtige, når det igen bliver muligt at genoptage aktiviteterne.

Ydermere er der arbejdet med idrætsrollemodeller i 2 fritidsklubber.

SENIORER (60+)

At FIU i samarbejde med DGI og DIF samt Frederiksberg Kommune har iværksat initiativer, som har resulteret i at der 1.10.20 er 100% flere medlemmer i foreningerne over 65 år i forhold til målingen 1.10.18.

Antallet af medlemmer over 65 år i foreningerne har indtil videre været fastholdt på 2018-niveau:

  • Frederiksberg: 969 medlemmer pr. 1.10.18 – 1.010 medlemmer pr. 1.10.20.
  • Alle over 65 år: 1805 medlemmer pr. 1.10.18 – 1.771 medlemmer pr. 1.10.20.

7 nye foreningshold var klar til start i marts 2020 i kølvandet på Spring for Livet. Holdene kom imidlertid ikke i gang pga. corona. Vurderingen er de 7 hold ville have resulteret i en stigning på ca. 150 flere medlemmer i alt.

Herudover blev gåfællesskabet Gåbuddies etableret i starten af 2019, hvor ca. 50 deltog i gåture i løbet af ugen. I dag har Gåbuddies ca. 1200 følgere på facebook. Af disse mødes ca. 175 pt. til gåture i faste grupper hver uge. Desuden går et ukendt antal medlemmer ture på egen hånd ud fra inspiration og motivation fra facebooksiden.

At andelen af borgere over 60 år, som betegner sig selv som idrætsaktive stiger år for år (startende fra 68% i benchmark 2018)

Svarene fra borgerne over 60 år, følger det samme billede som den generelle udvikling i antallet af idrætsaktive: Tallene for såvel 2018 som 2019 og 2020 ligger alle markant over 2016-målingen, om end 2019 ligger noget lavere end hhv. 2018 og 2020. Statistisk usikkerhed gør det imidlertid svært at vurdere, om der har været stigning eller fald i perioden 18-20 – men samlet set vurderes resultatet for perioden at ligge højere end i 2016.

Processen frem mod fase 3

Ideer til 3. fase blev drøftet i den politiske følgegruppe den 29.september 2020, hvor der også blev redegjort for de hidtidige erfaringer - også set i lyset af Covid-19. Desuden har Folkeoplysningsudvalget haft mulighed for at give input til arbejdet i fase 3. Siden da har både den årlige benchmark-undersøgelse for idrætsaktiviteten i landets visionskommuner samt foreningernes indberetning til Folkeoplysningsområdet vist, at såvel idrætsaktivitet som medlemstal er i fremdrift - Covid-19 til trods (se bilag 1). Dog viser tallene for foreningsmedlemmer over 65 år en stagnation.

Det forventes, at Corona-epidemien stadig vil sætte sit aftryk på arbejdet også i de næste år. Dels ift. øget fokus på udendørs motion, dels ift. at (gen)skabe trygheden blandt forskellige målgrupper (ikke mindst ældre) ift. at dyrke idræt i fællesskaber.

Målene for fase 3

Oprindeligt byggede partnerskabsaftalen på to mål for det 5-årige arbejde i Bevæg Dig For Livet - Frederiksberg:

  • Ca. 10 % flere af de 16-80 årige skulle blive idrætsaktive (ca. 9.500 borgere), og
  • Medlemstallet i idrætsforeningerne på Frederiksberg skulle stige med 5.000.

Ud fra de erfaringer og resultater, der er skabt indtil nu - samt de drøftelser og ideer, som er bragt frem af den politiske følgegruppe og Folkeoplysningsudvalget i september 2020, har den administrative styregruppe for Bevæg Dig For Livet - Frederiksberg vurderet, at de fire indsatsområder fortsat giver mening at arbejde videre med samt, at det stadig virker relevant at måle på netop de to ovennævnte faktorer - omend målet for hvor mange procent, der er idrætsaktive, er behæftet med en vis statistisk usikkerhed.

I forlængelse af udviklingen under Corona-epidemien foreslår styregruppen derfor, at yderligere to parametre med fordel kan følges tæt i den sidste fase: "Antallet af ældre, der er medlem af en idrætsforening" samt antallet af "borgere, der dyrker regelmæssig motion i de træningsfællesskaber, Bevæg Dig For Livet - Frederiksberg samarbejder med".

Styregruppen foreslår følgende mål for arbejdet i fase 3:

Med udgangen af 2022 har Frederiksberg:

  • 22.000 medlemmer i foreningerne under Frederiksberg Idræts-Union (og 26.367 aktivitetsmedlemmer i CFR). (Mål fastholdt fra aftalegrundlag - Måles via medlemstal i FIU og CFR-registret. Folkeoplysningstal pr. 1.10 bruges som sigtelinje undervejs).
  • 500 flere ældre ift. 1.10.20, der er medlem af en idrætsforening (måles på indberetning til folkeoplysningsområdet) eller på ÆldreSagens motionshold (måles af ÆldreSagen selv ift. indmeldelser)
  • 500 flere borgere ift. 2020, der dyrker regelmæssig motion i de træningsfællesskaber, vi samarbejder med (kommercielle aktører, kontingentløse fællesskaber som gåbuddies, webmotion mv.) (måles via aktørernes egne kanaler ift. tilmeldte/fremmødte/følgere eller lign.)

I bilag 2 fremgår det, hvilke veje Bevæg Dig For Livet-parterne forventer at følge i arbejdet. Den brede forankring på tværs af kommunale fagområder fortsætter. I samspillet med fagområderne fortsætter ligeledes den dynamiske tilgang, hvor indsatser og aktiviteter tilrettelægges i forlængelse af de muligheder, som opstår undervejs for at få flest mulige i gang med idræt og motion.

Samtidig lægger parterne op til, at der i sidste fase er særlig opmærksomhed på veje, der kan føre til at flere mænd bliver idrætsaktive - men også, at der (uanset køn) arbejdes med at rekruttere til idrætsaktiviteterne gennem allerede idrætsaktives relationer.

Økonomi

Med budget 2020 blev der afsat 500.000 kr. om året til Bevæg Dig For Livet - Frederiksberg til og med 2022. Driftsmidlerne bruges til at kunne rykke hurtigt på foreningers og træningsfællesskabers nye initiativer (uanset indsatsområde) - og i forhold til at kunne tilknytte opsøgende kræfter i kortere perioder til implementering af konkrete indsatser. Midlerne fungerer dermed ofte som nødvendig "startkapital" i udviklingsinitiativer, hvor økonomisk bæredygtig model først kan landes efter afprøvning af initiativet.

Desuden fungerer driftsmidlerne som medfinansiering ved fondssøgning. Det er aftalt, at DIF, DGI og DGI Storkøbenhavn tilsammen har ansvaret for at tilvejebringe yderligere 500.000 kr. årligt i fondsbidrag til Bevæg Dig For Livet - Frederiksberg. Dette mål er indtil videre opnået hvert år.

Grundet Corona-nedlukningerne fortsætter en del af de indsatser, der blev bevilget tilskud til i 2020 ind i 2021. Herudover er foreløbigt disponeret ca. 70.000 kr. af 2021-budgettet til indsatser i indeværende år.

Borgmesterpåtegning

Nej

Behandling

By- og Miljøudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Arbejds- og Uddannelsesudvalget, Socialudvalget, Ældre- og Omsorgsudvalget, Børneudvalget, Undervisningsudvalget, Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Bilag 1 - Tal til Fase 2 evaluering
Bilag 2 - Udkast til mål for fase 3
open
Pkt. 8 Status 2. coronanedlukning på kultur- og fritidsområdet

Resume

Sagen giver en status over konsekvenserne af den seneste nedlukning på kultur- og fritidsområdet.

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalget vedtog,

1. at tage oreløbig status på 2. coronanedlukning til efterretning,

2. at kommunen læner sg op af Kulturministerens udmelding på folkeoplysningsområdet – dvs. at praksis fra 2020 forlænges foreløbig frem til udgangen af februar, med mulighed for forlængelse, hvis den statslige bekendtgørelses virkning forlænges, jf. bl.a. brev fra Kulturministeren, og

3. at forvaltningen følger situationen tæt, og at status løbende forelægges Kultur- og Fri-tidsudvalget.

Udvalget henstillede til, at de udendørs idrætsanlæg holdes åbne for ”normal” foreningsaktivitet under hensyntagen til myndighedernes retningslinjer.

Indstilling

By-, Kultur- og Miljøområdet indstiller,

  1. at foreløbig status på 2. coronanedlukning tages til efterretning,
  2. at kommunen læner sg op af Kulturministerens udmelding på folkeoplysningsområdet – dvs. at praksis fra 2020 forlænges foreløbig frem til udgangen af februar, med mulighed for forlængelse, hvis den statslige bekendtgørelses virkning forlænges, jf. bl.a. brev fra Kulturministeren, og
  3. at forvaltningen følger situationen tæt og at status løbende forelægges Kultur- og Fritidsudvalget.

Sagsfremstilling

I det følgende gives en kort status på 2. coronanedlukning på kultur- og fritidsområdet. Forvaltningen vil følge situationen tæt og status løbende forelægges Kultur- og Fritidsudvalget.

Kommunens kommunale og selvejende kulturinstitutioner samt kommunens indendørs idrætsanlæg – og dermed i praksis en stor del af foreningslivet - blev lukket fysisk ned den 9. december 2020. Restriktionerne blev skærpet yderligere umiddelbart efter nytår med bl.a. forsamlingsforbud på max 5 personer og skærpede afstandskrav (2 m). Sidstnævnte to forhold vanskeliggør i sig selv en fysisk genåbning på området. Nedlukningen er aktuelt forudsat til at vare til og med 7. februar.

På institutionerne på kulturområdet arbejdes ligesom i foråret på en øget grad af digital formidling og service samt undervisning. Det giver mening på Biblioteket samt i Stadsarkivet og for de selvejende kulturinstitutioner.

På biblioteket har der i udgangspunktet og på baggrund af råd fra KL være lukket for reserveringer, udlån og afleveringer – ligesom der ud fra et forsigtighedsprincip i første omgang ikke er iværksat tilbud om ”bogposer” – dette for at flest mulige medarbejdere har kunne arbejde hjemmefra. Bøger, der skulle have været afleveret i lukkeperioden, har fået forlænget afleveringsfristen. Der ses aktuelt på muligheden for at åbne op for ”bogposer”.

Alle indendørs idrætshaller, svømmehaller og øvrige foreningslokaler er lukket – dog holdes Flintholm Svømmehal åben for HSK’s elitehold på udvalgte tidspunkter – ligesom KB Tennis og Københavns Håndbold opretholder træning for elitehold. De udendørs faciliteter holdes i udgangspunktet åbne (inkl. små åbne idrætsanlæg), og der er lavet ny skiltning om myndighedernes retningslinjer i lighed med i foråret.

Til orientering arbejdes på, at medarbejdere med ledige timer på de kommunale institutioner (frivilligt) kan udlånes som personale til Børne- og Ungeområdet.

Restriktionerne påvirker også eventområdet – det sig være både kommunale events og events arrangeret af eksterne aktører. For events støttet af Kultur- og Fritidsudvalgets er der taget de nødvendige forholdsregler i kommunens tilsagnsbreve, jf. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 30. november 2020:

"Som arrangør af arrangementer støttet af Frederiksberg Kommune skal du til enhver tid følge myndighedernes retningslinjer ift. Covid-19. Generelt opfordrer kommunen til, at støttede arrangementer/projekter i muligt omfang gennemføres eller udskydes indenfor indeværende år, i stedet for helt at aflyses. Såfremt det støttede arrangement/projekt må ændres væsentligt, udskydes eller aflyses som følge af Covid-19, skal du som arrangør i god tid rette henvendelse til Kultur og Fritid - herunder ift. en vurdering af om ansøgningen skal forelægges på ny og ift. håndtering af det bevilgede tilskud, som i udgangspunktet har taget afsæt i beskrivelsen af arrangementet/projektet i den oprindelige ansøgning".

Givet de nuværende restriktioner og den store usikkerhed om udviklingen i restriktioner i de kommende måneder, må det forventes, at en række events bliver udskudt til 2. halvår 2021.

Folkeoplysningsområdet – brev fra Kulturministeren

I 2020 fik foreninger og aftenskoler på Frederiksberg mulighed for at bibeholde de kommunale tilskud – uanset aflysninger – ligesom de havde mulighed for udsættelse af regnskabsafleveringog fremrykning af tilskud. Dette skete bl.a. med afsæt i en bekendtgørelse fra Kulturministeren. Denne bekendtgørelse er aktuelt forlænget til udgangen af februar 2021.

Folkeoplysningsudvalget drøftede på mødet den 17. december 2020 en mulighed for forlængelse af hjælpen ind i 2021.

Den 5. januar 2021 sendte Kulturministeren et brev til landets borgmestre og udvalgsformænd, som opfordrer kommunerne til de næste par måneder at fortsætte den store hjælp til aftenskolerne og foreningerne ved at benytte bekendtgørelsens fortsatte muligheder. Samtidig skriver ministeren, at en forlængelse af ordningen overvejes. Brevet er vedlagt som bilag.

Forvaltningen foreslår, at kommunen læner sg op af Kulturministerens udmelding – dvs. at praksis fra 2020 forlænges foreløbig frem til udgangen af februar, med mulighed for forlængelse, hvis bekendtgørelsens virkning forlænges. Dette er i tråd med praksis i Københavns Kommune, som forvaltningen løbende er i dialog med.

Økonomi

Der er ikke afledte økonomiske konsekvenser af denne sag, men de eventuelle økonomiske konsekvenser af 2. nedlukning vil blive fulgt tæt og medtages i forventede regnskaber.

For Flintholm Svømmehal, KU.BE og biblioteket er der i lighed med foråret 2020 følgende økonomiske konsekvenser af 2. nedlukning:

  • Manglende entreindtægter og arrangementsindtægter pga. aflysninger
  • Manglende lejeindtægter pga. aflysninger
  • Manglende indtægter fra gebyrer (biblioteket)
  • Merudgifter til digitale udlån (biblioteket)

Samtidig vil der også være en række mindreudgifter for institutionerne i form af mindre vikardækning, afvikling af ferie/afspadsering og lavere forbrugsudgifter, hvilket dog ikke modsvarer den samlede udfordring.

Umiddelbart betyder coronavirus og 2. nedlukning også aflysning af en række kommunale events. Tilskud til eksterne events følges særskilt, jf. tilsagnsbrevene.

Frederiksberg Kommune har driftsoverenskomster hhv. samarbejdsaftaler med en række selvejende institutioner og aktører – herunder Frederiksbergmuseerne, Riddersalen, Aveny-T, Musikhøjskolen og FIU. De økonomiske konsekvenser vedrører overordnet:

  • Manglende lejeindtægter pga. aflysninger
  • Manglende entreindtægter og arrangementsindtægter pga. aflysninger
  • Udgiftsbindinger til kontrakter ift. kunstnere, undervisere og medarbejdere

Det er endnu for tidligt at afgøre udfordringernes samlede omfang som følge af 2. nedlukning. Der vil blive taget dialog med de selvejende institutioner herom – herunder også om mulighederne for at søge kompensation i de statslige hjælpepakker.

Det bemærkes afslutningsvis, at der udestår fortsat en afklaring af konsekvenserne af 1. nedlukning vedr. Aveny-T. Den 30. november 2020 besluttede Kultur- og Fritidsudvalget, at der udarbejdes en langsigtet genopretningsplan for Aveny-T, når der foreligger en endelig afklaring på de statslige støttemuligheder, jf. også beslutningen i budgetaftalen for 2021.

Borgmesterpåtegning

Nej

Behandling

Kultur- og Fritidsudvalget.

Brev til alle borgmestre og udvalgsformænd jan21
open
  • Del
    • Facebook
    • Linkedin
    • Twitter
  • Udskriv
  • Abonnér

Genveje

  • Kommunen
  • Presserum
  • Læs højt
  • Ledige stillinger
  • In English
  • Privatlivspolitik
  • Sitemap
  • Webtilgængelighedserklæring

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Til kontaktsiden
CVR 11259979

Facebook
LinkedIn
Oplev Frederiksberg
Bliv Hørt

Borgerservice

Kontakt

Frederiksberg Rådhus 1. sal
Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Benyt vestindgangen (ved parkeringspladsen)

Send sikker Digital Post til Borgerservice
Send sikker Digital Post til Borgerservice for virksomheder 

Telefon: 38 21 21 21