I Danmark har vi underretningspligt, hvilket betyder at man har et lovmæssigt ansvar og pligt til at underrette, hvis man får kendskab til, at et barn eller ung under 18 år lever under skadelige forhold, der ikke er i barnets bedste interesse.
FAQ
Hvordan indgiver jeg en underretning?
Som borger kan man være anonym, når man underretter kommunen, hvis man ikke ønsker sit navn oplyst over for den eller dem, som underretningen omhandler.
Underretningen kan fremsendes i skriftlig form eller kan formidles ved telefonisk henvendelse. Se Familieafdelingens kontaktoplysninger i bunden af siden.
Er du vidne til et voldeligt eller seksuelt overgreb, skal du kontakte politiet.
Hvad sker der, når jeg har underrettet?
Når du har underrettet kommunen om din bekymring, får du, hvis du har opgivet dit navn, en skriftlig kvittering inden for 6 dage. Derefter hører du ikke mere til sagen fra kommunen.
Når vi har modtaget din underretning, vil fagfolk i Familieafdelingen vurdere, om familien har brug for hjælp, og hvilken hjælp, der er den rigtige.
Bekymret for forhold i døgninstitution eller plejefamilie?
Hvis du har bekymringer om forhold i en døgninstitution eller plejefamilie på Frederiksberg skal du underrette Socialtilsyn Syd på følgende måder:
På Socialtilsyn Syds hjemmeside kan du udfylde en formular. Den er krypteret og kan kun ses af de medarbejdere hos Socialtilsyn Syd, som arbejder med de underretninger om bekymrende forhold, som kommer ind via whistleblowerordningen.
Du kan også kontakte Socialtilsyn Syds whistleblowerordning på telefon 7253 1999, som er åben mandag-torsdag mellem klokken 9-15 og fredag fra klokken 9-12.
Links
Kontakt
Familieafdelingen
Frederiksberg RådhusSmallegade 1
2000 Frederiksberg
Telefonisk henvendelse
Mandag - torsdag kl. 8-16Fredag kl. 8-13