FAQ
Miljøtilsyn
Din virksomhed får et miljøtilsyn for at sikre, at miljølovgivningen overholdes, så forurening i form af problemer med spildevand, affald, jordforurening, luft eller støj undgås.
Ofte er der også penge at spare ved at være miljøvenlig. Hvor ofte din virksomhed får miljøtilsyn afhænger blandt andet af din virksomheds mulige miljøbelastning ved den daglige drift og risiko for driftsuheld. Tilsynsfrekvensen ligger som regel på mellem hvert år og helt op til hvert 4. år.
Miljøtilsyn består både af fysiske og administrative tilsyn og varsles mindst 14 dage i forvejen. Ved de fysiske tilsyn besøger kommunens miljømedarbejdere virksomhederne og gennemgår deres miljøforhold, mens miljømedarbejderen ved de administrative tilsyn laver opfølgning på blandt andet egenkontrol på kontoret. Den endelige tilsynsrapport modtager din virksomhed senest 2 måneder efter tilsynet.
Nederst på siden kan du finde links til reglerne for miljøtilsyn og miljøtilsynsberetning og hvilke regler, vi er underlagt i forhold til informative kampagner om miljøtilsyn.
Brugerbetaling
For visse virksomheder opkræver vi brugerbetaling for vores arbejde med at lave miljøtilsyn og miljøgodkendelse. Følgende typer af virksomheder er omfattet af brugerbetalingen:
- Listevirksomheder
- Autoværksteder, autolakering, undervognsbehandling
- Renserier
- Virksomheder omfattet af bilag 1 i bekendtgørelsen for brugerbetaling nr. 1475 af 12/12/2017
Miljøregler for autoværksteder
Inden du etablerer, udvider eller flytter dit autoværksted, skal du anmelde det til kommunen.
Etablering af et autoværksted
Ønsker du at etablere et autoværksted er reglerne for etablering og drift af autoværksteder er beskrevet i Autoværkstedsbekendtgørelsen, BEK nr. 1312 af 08/11/2016.
Bekendtgørelsen fastsætter blandt andet regler vedrørende beliggenhed (afstandskrav til støjfølsomme naboer), støj, luftforurening, spildevand og opbevaring af farligt affald.
Autoværksteder omfatter virksomheder, anlæg og aktiviteter for service, reparation, vask og overfladebehandling af motorkøretøjer, herunder motorcykler.
Miljøregler for renserier
Inden du etablerer, udvider eller flytter et renseri, skal du anmelde det til kommunen.
Etablering af et renseri
Ønsker du at etablere et renseri, er reglerne for etablering og drift af renserier beskrevet i bekendtgørelse nr. 1457 af 07/12/2015.
Renseribekendtgørelsen fastsætter regler for, hvor renserier og ind- og udleveringssteder må ligge, regler for indretning, krav til tætning, ventilation, afkasthøjder, drift af maskiner, måling af indeklima og krav om driftsjournaler.
Miljøuheld
Hvis din virksomhed er ude for et pludselig opstået uheld miljøuheld med farlige eller forurenende stoffer, skal du hurtigst muligt ringe til alarmcentralen på 112.
Alarmcentralen vil herefter straks tage kontakt til Frederiksberg Kommunes beredskab, som vurderer, hvad der skal gøres.
Links
Kontakt
Miljø
Frederiksberg RådhusSmallegade 1
2000 Frederiksberg
For virksomheder: Send sikker Digital Post til Miljø
Telefonisk henvendelse
Mandag - torsdag kl. 9-14Fredag kl. 9-13