F86 er Frederiksberg Kommunes beskæftigelsesenhed og består af følgende hovedcentre:
- Ungecenter
- Center for Arbejdsrehabilitering
- Center for Aktiviteter
- Unika kursuscenter
F86 - Afklaring og beskæftigelses indsatser sætter dig i centrum og fokuserer på dine behov i forhold til at blive arbejdsmarkedsparat. På F86 lægger vi sammen med dig en plan, som peger på, hvordan du får bedre mulighed for at opnå selvforsørgelse. Det kan være via arbejdsafklaring, kompetenceudvikling, vejledning, beskæftigelse eller rehabilitering.
Tilbud i F86
Brancheværkstederne på F86 er en del af tilbuddene til ledige i Frederiksberg Kommune. Du bliver henvist til Brancheværkstederne af din jobkonsulent.
Alle værkstederne har produktioner med deadlines, og du inddrages i den daglige produktion. Du får stillet individuelle opgaver, opgaver du skal løse i gruppesammenhæng, opgaver ud fra skriftlig eller mundtlig instruktion m.m.
Du behøver ikke at have bestemte kvalifikationer for at kunne starte på et værksted. Alle opgaver er tilrettelagt, så man kan lære dem uden at have kendskab i forvejen.
Vi tilstræber, at dit værkstedsforløb er så kort som muligt, så du kan fortsætte i virksomhedspraktik, branchepakkeforløb eller ordinært uddannelsesforløb eller job.
Vi har ansat faguddannet personale, der har indgående kendskab til deres værkstedsområde, så du kan få et så kvalificeret forløb, som muligt. Værkstedsinstruktørerne fokuserer på i samarbejde med dig og din jobkonsulent at klarlægge dit potentiale og udvikle det.
Unika
Unika er F86´s kursusvirksomhed som servicerer såvel interne kursusgæster fra Frederiksberg Kommune som eksterne kursusgæster. Der servicereres op til 70 kursusgæster dagligt.
Køkkenet
Køkkenet producerer den daglige forplejning til husets medarbejdere og brugere i F86´s kantine, samt til gæsterne i Unikas kursuscenter – ca. 200 kuverter dagligt.
Service
Service består af områderne ejendomsservice, rengøring, vaskeri, transport, lager, trævare produktion og montagedel. Service løfter driftsopgaver ude som inde på F86. Alle områder har desuden samarbejdsaftaler med eksterne virksomheder, der udføres forskellige produktioner for.
F86s undervisningsteam har en række tilbud til ledige og sygemeldte borgere i Frederiksberg kommune. Undervisningen foregår på F86 og eksterne lokaler. Du kan blive henvist til et undervisningstilbud af din jobkonsulent.
Underviserteamet udbyder bl.a.
- Introduktionsforløb til Branchepakkerne
- Kurser og workshops i joblog, jobmotivation, jobsøgning og jobsamtale
- CV-undervisning: Hjælp til udarbejdelse af CV
- Job- og praktikklubber
- Individuel vejledning i jobsøgning
- Coaching
Undervisningsteamet udvikler og justerer løbende undervisningstilbuddene, så de er tilpasset indsatserne i de forskellige afdelinger for de forskellige målgrupper.
Ressourceforløb er målrettet dig, der på grund af komplekse problemer har så nedsat en arbejdsevne, at du ikke er i stand til at være på arbejdsmarkedet, selv få timer om ugen, uden støtte. Målet er, at forløbet på kortere eller længere sigt skal støtte dig til at få en tilknytning til arbejdsmarkedet.
Hvis du er førtidspensionist og ønsker hjælp til at opnå en tilknytning til arbejdsmarkedet kan du også tilbydes et ressourceforløb, hvis kommunen vurderer at det kan medvirke til at forbedre din arbejdsevne.
Det er kommunens rehabiliteringsteam, der vurderer om du tilhører målgruppen. Ressourceforløb bevilges af jobcenteret på baggrund af rehabiliteringsteamets indstilling.
Hvad indeholder forløbet?
Det primære fokus i et ressourceforløb er, at din arbejdsevne bliver udviklet gennem en konkret og aktiv indsats. Det er dit mål for tilknytning til arbejdsmarkedet, samt rehabiliteringsteamets indstilling, der er styrende for, hvilke aktiviteter der sættes i gang.
Et ressourceforløb vil ofte bestå af både beskæftigelsestilbud, sociale tilbud, sundheds- og behandlingstilbud, der bliver kombineret og koordineret på tværs. Som udgangspunkt vil en virksomhedsrettet indsats, fx en praktik på en virksomhed, altid være en del af dit ressourceforløb.
Derudover kan dit ressourceforløb for eksempel indeholde:
- Bostøtte/mentorstøtte
- Aktivitets –og samværstilbud inden for psykiatrien
- Fysisk træning
- Smertetackling
- Håndtering af stress/angst/depression
- Coachende samtaler ift. job og uddannelse
Varighed
Ressourceforløb varer minimum 1 år og højst 5 år. Er du under 40 år, kan du få tilbudt flere ressourceforløb efter hinanden. Er du over 40 år kan du som udgangspunkt få ét ressourceforløb og eventuelt flere, hvis du selv ønsker det og hvis jobcenteret finder det relevant med henblik på at udvikle din arbejdsevne.
Rehabiliteringsplan
Når du er i ressourceforløb skal der laves en rehabiliteringsplan som samler alle de indsatser du skal deltage i på tværs af kommune og region. Rehabiliteringsplanen hjælper dig med at have overblik over dit ressourceforløb og skal sikre, at der er sammenhæng i dit forløb. Planen skal udarbejdes i samarbejde med dig.
Koordinerende sagsbehandler
Mens du er i ressourceforløb vil du have ret til en koordinerende sagsbehandler. Den koordinerende sagsbehandler skal hjælpe dig med at finde rundt i systemet og sikre, at der er sammenhæng i dine indsatser, hvis du modtager indsatser fra flere forskellige steder i og uden for kommunen. Under dit ressourceforløb mødes du jævnligt med din koordinerende sagsbehandler som følger op på om der er behov for ændringer af den plan der er lagt for dig. Din koordinerende sagsbehandler vil også løbende sammen med dig vurdere, om du har mulighed for at arbejde nogle få timer om ugen og hjælpe dig med at opnå tilknytning til arbejdsmarkedet i det omfang det undervejs bliver muligt for dig.
Her kan du se en kort film om "Hvad er et ressourceforløb?"
Her kan du se en kort film om "Hvad sker sker der i et ressourceforløb?"
Virksomhedspraktikken er for dig der er sygedagpengemodtager, og som forventes at kunne raskmeldes umiddelbart efter praktikken.
Der bliver arbejdet med delvis genoptrapning af din arbejdstid, med fokus på øgning af arbejdstiden mod fuld tid. Tæt opfølgning sker i dialog på og med arbejdspladsen.
Du deltager samtidig en i job og praktiksøgningsklub, hvor der arbejdes med praktiksøgning indenfor områder med gode beskæftigelses muligheder.
Med funktionsbeskrivelse på egen arbejdsplads arbejder vi med at få afdækket og beskrevet dine arbejdsopgaver, herunder konkrete funktioner, hidtidig anvendte kompensationsstrategier, pausemønstre, udviklingstiltag og forsøg på anvendelse af arbejdsredskaber.
Med udgangspunkt i beskrivelsen afholder din F86-rådgiver 1-3 samtaler med dig og din arbejdsgiver – typisk på arbejdspladsen.
Links
Kontakt
Jobcenter Frederiksberg – F86 – Afklaring og beskæftigelse
Finsensvej 86, 2. sal2000 Frederiksberg
Telefonisk henvendelse:
Mandag - torsdag klokken 8 - 16Fredag klokken 8 - 14
Personlig henvendelse:
Mandag-torsdag kl. 8-16Fredag kl. 8-14