Kan jeg få revalidering?
For at få støtte til revalidering skal du have begrænsninger i arbejdsevnen af fysisk, psykisk eller social karakter. Revalideringen skal ligeledes vurderes, at kunne føre dig til hel eller delvis selvforsørgelse og det skal være den kortest mulige vej til selvforsørgelse.
En revalidering vil typisk bestå af uddannelse, virksomhedspraktik, omskoling, men kan også foregå som en ansættelse hos en privat eller offentlig arbejdsgiver.
Læs mere om, hvilke krav, der er for at få støtte med revalidering samt hvilke muligheder for revalidering, der er på borger.dk.
Du skal som udgangspunkt selv søge om revalidering. Hvis du har en jobkonsulent i jobcentret skal han/hun også være opmærksom på denne mulighed. Du søger om revalidering ved at oplyse din jobkonsulent om, at du ønsker at søge revalidering. Hvis du ikke har en jobkonsulent i jobcentret, men ønsker at vide mere og eventuelt søge om revalidering kan du kontakte jobcentret på 3821 5700.
Afklaring af din arbejdsevne
Når du har informeret jobcentret om, at du ønsker at søge revalidering, skal jobcentret afklare og vurdere, om du har begrænsninger i arbejdsevnen, der sammen med din situation i øvrigt kan begrunde, om du har brug for hjælp i form af revalidering.
Afklaring af din arbejdsevne kan blandt andet ske via en virksomhedspraktik og din helbredsmæssige situation belyses gennem indhentelse af lægeakter, ligesom der også vil blive taget stilling til om der skal udarbejdes en rehabiliteringsplan.
Læs mere om afklaring af arbejdsevne, herunder Min Plan og Forrevalidering på borger.dk.
Hvor lang sagsbehandlingstid er der på min ansøgning om revalidering?
Sagsbehandlingsfristen er seks måneder.
Hvor lang til kan man få revalidering?
Du kan højst få revalideringsydelse i op til 5 år.