Lokalplanforslag for hotel på Gammel Kongevej 72D-74A
Læs mere om forslag til lokalplan 244 og kommuneplantillæg 9 og giv dit input.
)
Baggrund og formål
Kommunalbestyrelsen har den 27. januar 2025 besluttet at offentliggøre lokalplanforslaget og forslaget til kommuneplantillæg. I referatet fra mødet (punkt 13) kan du læse indstillingen og beslutningen fra den politiske behandling i kommunalbestyrelsen samt bilag til den politiske behandling.
Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af grundejers ønske om at etablere hotel i den eksisterende bygning på Gammel Kongevej 72D-74A. Bygningen har fremstået ufærdig siden 2019, hvor et projekt for et kontorhotel strandede. Det eksisterende plangrundlag udlægger ejendommen til kontor- og serviceerhverv og muliggør ikke hotelformål.
Lokalplanens formål er at skabe det planmæssige grundlag for, at den eksisterende bebyggelse på Gammel Kongevej 72A-74D kan anvendes til hotel. Området udlægges til hotel og kontor- og serviceformål.
Yderligere skal lokalplanen sikre, at området begrønnes og at projektet udføres i høj arkitektonisk kvalitet.
Lokalplanen muliggør kun ny bebyggelse i form af en mindre udvidelse af stueetagen i form af indgangsparti med vindfang, en vinterhave og en forlængelse af lobbyen samt et skur til renovation. Den 7. etage, som i dag fremstår som en stålkonstruktion, færdiggøres.
Bygningens facader tilpasses områdets arkitektur og udføres i materialer, som patinerer smukt.
Der etableres udendørs opholdsarealer på bygningens nordlige side og på tagterrassen mod Gammel Kongevej. Opholdsarealer begrønnes med træer, stauder og klatreplanter på bygningens facader. Hotellets lobby/ bar og tagterrassen vil være åben for gæster udefra.
Der er sammen med lokalplanforslaget fremlagt et forslag til kommuneplantillæg, som ændrer bebyggelsesprocenten til 225 og det maksimale etageantal til 7 etager, som svarer til det allerede eksisterende byggeri med den 7. etage samt de mindre udvidelser af stueetagen.
Lokalplanforslaget, forslaget til kommuneplantillæg, miljøscreeningen og offentliggørelsesbrevet kan du finde under ”Dokumenter” nederst på siden. Lokalplanforslaget og forslaget til kommuneplantillæg bliver også offentliggjort på Plandata.
Uddybende information
Orientering om planforslag, retsvirkninger og klagevejledning kan du læse mere om i offentliggørelsesbrevet under "Dokumenter" nederst på siden. Brevet er sendt til ejere, lejere og virksomheder i nærheden af lokalplanområdet.
Åbent hus
Tid: Torsdag den 6. marts 2025 kl. 15-17
Sted: Rådhuset, lokale 4.054-56, Smallegade 1, Frederiksberg. Indgang via Vestindgangen.
Sagsnummer - LP 244 og KPT 9
- 31. jan. 2025 - 02. apr. 2025
- 00:00 -23:59
Læs høringssvar (10)
Høringssvar
Vedhæftet høringssvar fra A\/B Schønbergsgade 7-9.
Høringssvar
Se nedenfor
Evt. virksomhed/organisation (offentliggøres)
Frederiksberg Handicapråd
Navn (offentliggøres)
Frederiksberg Handicapråd
Adresse (offentliggøres)
Smallegade 1, 2000 Frederiksberg
Høringssvar
Høringssvar vedhæftet.
Evt. virksomhed/organisation (offentliggøres)
Ejerforeningerne Prinsesse Maries Alle 3 & Prinsesse Maries Alle 5-7
Høringssvar
Jeg bor Gammel Kongevej 74B, altså meget tæt på byggeriet\/hotellet.
Jeg bekymret for støjen og støvet under byggeriet, da jeg har stue ud til indgangen af hotellet og soveværelse, bad og køkken ud til hotellets gårdside dvs der er vil være støj og støv til hele mit hjem.
Når hotellet tages i brug vil jeg ligeledes være bekymret for støj og en del ekstra trafik lige foran mit hjem.
Jeg håber også, at I vil overveje, om det er hensigtsmæssigt at bygge en 6.etage på, da den vil tage både lys og udsigt.
der vil også komme meget støj derfra til sent på aftenen.
Evt. virksomhed/organisation (offentliggøres)
lejebolig i HG Jansens ejendom
Navn (offentliggøres)
Lise Nielsen
Adresse (offentliggøres)
Gammel Kongevej 74B,3.tv
Høringssvar
Høringssvar
Navn (offentliggøres)
Ejerforeningen Prinsesse Maries Alle 3 og Ejerforeningen Prinsesse Maries Alle 5-7
Adresse (offentliggøres)
Prinsesse Maries Alle 3-7
Høringssvar
Ejerforeningen Schønbergsgade 15
Evt. virksomhed/organisation (offentliggøres)
Ejerforeningen Schønbergsgade 15
Høringssvar
Indsigelse mod Forslag til lokalplan 244 for et hotel på Gammel Kongevej 72D-74A
Foreningen for Bygnings-og Landskabskultur på Frederiksberg (FBLF) har læst lokalplanforslaget med stor interesse og foreningen ser positivt på, at den eksisterende bebyggelse indrettes til hotel. Bestyrelsen undrer sig over at indkørslen fra Gammel Kongevej ikke er en del af lokalplanforslaget, idet der her er mulighed for at indrette et dejligt rekreativt udeareal for både hotellets gæster og beboerne samt til kunderne i de tilstødende butikker.
FBLF gør indsigelse mod den foreslåede facadebeklædning på bygningen mod Gammel Kongevej, idet denne ikke harmonerer med de to nabobygninger, hvoraf den ene fik en renoveringspris af Facadeudvalget i år.
Facadebeklædningen er i henhold til lokalplanen citat: ”keramisk profileret beklædning med let glans i en varm rødbrun, mørk tone”. Det fremgår ikke af lokalplanforslaget, at arkitekternes reference er brune facader, som er delvis blanke.
Endvidere vil denne bygning heller ikke passe til bebyggelsen på Schønbergsgade, som fremtræder i lyse farver eller blanke eller pudsede facader.
Kommunalbestyrelsen skal være opmærksom på, at denne bygning vil fremstå med en facade i brunt aluminium pyntet med grøn levende beplantning. Når beplantningen beskrives så tydeligt skyldes det ofte at arkitekten er opmærksom på, at facadebeklædningen er fremmedartet. Lokalplanen oplyser dog ikke, at det er tale om planten ”arkitektens trøst”.
FBLF forslår, at facadens materialevalg og arkitektoniske udtryk tager udgangspunkt i det materialevalg og udtryk som i forvejen gør sig gældende på Gammel Kongevej og Schønbergsgade.
Endvidere gør FBLF indsigelse mod vinduesudformningen. På bygningens facade mod Gammel Kongevej er der 5 forskellige vinduestyper, som alle er fremmedartede for etageejendommene på Gammel Kongevej og ikke mindst de to nabobebyggelser. Stueetagen på hotellet kan godt skille sig ud med vinduer fra gulv til loft, men hvorfor alle de andre vinduestyper, som dækker over ens hotelværelser? Nabobebyggelsen har en eller to vinduestyper.
Endvidere gør FBLF indsigelse mod materialevalget til vinduespartierne som fremstår af citat: ”aluminium eloxeret i lys, varm metallisk tone.” Dette materialevalg er fremmedartet for etageejendommene på Gammel Kongevej.
FBLF foreslår, at der vælges et materiale som i forvejen findes på selve indkørslen til hotellet.
Citaterne stammer fra side 21 i lokalplanforslagets redegørelse.
Med venlig hilsen
FBLF v\/
Ditte Thye
Navn (offentliggøres)
Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur på Frederiksberg
Adresse (offentliggøres)
Pile Alle 43
Høringssvar
Jeg skriver som beboer på Schønbergsgade for at udtrykke min bekymring vedrørende de potentielle støjgener, som den planlagte tagterrasse på hotellets 6. sal kan medføre for de omkringliggende boliger.
Mange af beboerne langs gaderne som støder op til det kommende hotel, har soveværelse mod gården bl.a pga støjgener fra Gl Kongevejs trafik samt restuarationer.
Tagterrassen på hotellet vil være offentligt tilgængelig og anvendes til ophold. Denne anvendelse indebærer en risiko for støjgener for de omkringliggende gader.
Selvom lokalplanen anfører, at der vil blive opført en støjskærm i transparent glas med beplantning, er det uvist, i hvilket omfang denne vil kunne reducere lydspredningen tilstrækkeligt. Lydbølger bevæger sig frit over en vis højde, og der er risiko for, at støjen fra samtaler, musik og andre aktiviteter på tagterrassen vil kunne trænge ind i boligerne og være til gene for beboerne.
Jeg så helst at der stilles skærpede krav i lokalplanen for at sikre, at beboernes nattero og livskvalitet ikke kompromitteres. Fx:
• Begrænsede åbningstider for tagterrassen, så aktiviteter her ophører inden kl. 23.00.
• Forbud mod forstærket musik efter kl 22.00
• Krav om yderligere lydisolering, eventuelt i form af en mere effektiv støjdæmpende løsning.
Jeg anerkender vigtigheden af byudvikling og et levende bymiljø, men det må ikke ske på bekostning af beboernes mulighed for at have en tryg og rolig boligsituation. Jeg håber derfor, at kommunen vil tage disse bekymringer alvorligt i den videre behandling af lokalplanforslaget.
Høringssvar
Jeg syntes at planer om yderligere hoteller på Frederiksberg er en rigtig dårlig ide. Frederiksberg mangler desperat flere boliger til familier og studerende og vi ønsker absolut ikke flere turister som allerede fylder rigeligt i bybilledet. Økonomisk for vores kommune er jeg sikker på at indtægter fra nye borgere i kommunen vil bidrage mere end overnattende turister. Tag også i betragtning den yderligere trafik det vil tilføre området som i forvejen er belastet rigeligt. Så Nej tak til projektet - vi har ikke brug for yderligere Disneyficering af vores dejlige hovedstad inkluderende Frederiksberg. Jeg kan ikke se at det på nogen måde kommer os borgere der bor her i området til gavn.
Høringssvar
Jeg skriver som beboer på Prinsesse Maries Allé for at udtrykke min bekymring vedrørende de potentielle støjgener, som den planlagte tagterrasse på hotellets 6. sal kan medføre for de omkringliggende boliger.
Som lokalplanforslaget beskriver, vil tagterrassen være offentligt tilgængelig og anvendes til ophold. Denne anvendelse indebærer en risiko for støjgener for de omkringliggende gader, herunder Prinsesse Maries Allé, Vodroffs Tværgade og Schønbergsgade. En stor del af lejlighederne i nævnte gader har soveværelser der vender mod det planlagte hotel. Det er en kendt sag, at støjgener, specielt dem der går ud over nattesøvnen, har en negativ påvirkning på helbredet. Ifølge en rapport fra Miljøstyrelsen kan støj føre til søvnforstyrrelser, stress og forhøjet blodtryk, hvilket yderligere kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Selvom lokalplanen anfører, at der vil blive opført en støjskærm i transparent glas med beplantning, er det uvist, i hvilket omfang denne vil kunne reducere lydspredningen tilstrækkeligt. Lydbølger bevæger sig frit over en vis højde, og der er risiko for, at støjen fra samtaler, musik og andre aktiviteter på tagterrassen vil kunne trænge ind i boligerne og være til gene for beboerne.
Jeg så helst at planerne om tagterrasse blev helt droppet ,eller at der som minimum stilles skærpede krav i lokalplanen for at sikre, at beboernes nattero og livskvalitet ikke kompromitteres. Fx:
• Begrænsede åbningstider for tagterrassen, så aktiviteter her ophører inden kl. 22.00.
• Krav om yderligere lydisolering, eventuelt i form af en mere effektiv støjdæmpende løsning.
• Forbud mod forstærket musik og indtagelse af alkohol på tagterrassen.
Jeg anerkender vigtigheden af byudvikling og et levende bymiljø, men det må ikke ske på bekostning af beboernes mulighed for at have en tryg og rolig boligsituation. Jeg håber derfor, at kommunen vil tage disse bekymringer alvorligt i den videre behandling af lokalplanforslaget.