Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune

Hovedmenu

  • Borger
  • Virksomhed
  • Politik
  • Kommunen
  • Corona
  • English
Frederiksberg Kommune på Facebook

Om Frederiksberg Kommune

Brødkrumme

  1. Kommunen
  2. Om Frederiksberg Kommune
  3. Job i kommunen
  4. Elevuddannelser

Elevuddannelser

I Frederiksberg Kommune kan vi tilbyde forskellige elevuddannelser, som giver dig både faglige og personlige udviklingsmuligheder. Skulle der være en ledig stilling, når du er færdigudlært, som matcher din uddannelse og kompetencer, er du velkommen til at søge den.
Læs mere nedenfor om de forskellige uddannelser.
Kontorelever

Frederiksberg Kommune uddanner et nyt hold kontorelever hvert år. Det er en bred og alsidig toårig uddannelse med specialet offentlig administration.

Som elev får du en alsidig hverdag og et godt indblik i, hvordan en stor moderne kommune drives. Du får udfordringer, både med den direkte kontakt til borgerne og i de opgaver, som du løser i samarbejde med dine kolleger. Du får mulighed for at arbejde med sagsbehandling, økonomi og budgetter, sekretariatsopgaver, HR-opgaver samt borgerbetjening.


 Uddannelsen

Vi annoncerer efter elever i marts måned  på hjemmesiden, Jobnet.dk samt Niels Brock's elevportal og uddannelsen starter 1. september og varer i 2 år.

Du kan vælge mellem to typer af elevpladser, henholdsvis en allround-elevplads eller en med fokus på borgerservice. Vælger du den første, vil du i løbet af elevtiden komme til at arbejde på 3 forskellige arbejdssteder enten på Rådhuset eller på en anden af kommunens administrative arbejdspladser. Her skal du som udgangspunkt være 8 måneder ad gangen. Hvis du bliver elev i borgerservice, kommer du ikke i andre afdelinger, men specialiserer dig inden for de fagområder, der er knyttet til borgerservice. Den teoretiske uddannelse får du på handelsskolen.

I løbet af uddannelsen skal du på i alt 14 ugers skoleforløb. På skolen undervises du bl.a. i brug af it, administration, service og kommunikation, regnskab og lovgivning.  I 2. skoleperiode er der en obligatorisk studietur til Bruxelles, som betales af Frederiksberg Kommune ligesom bøgerne til skoleforløbet gør. Skoleperioderne vil foregå på Niels Brock.

Din baggrund

For at komme i betragtning skal du have gennemført EUX, STX eller HHX samt evt. EUD kontor grundforløb inden 1. september 2020. Hvis du er fyldt 25 år, og har gennemført anden uddannelse, skal du kontakte en erhvervsskole med henblik på at få lavet en realkompetencevurdering (RKV). Denne skal vedlægges din ansøgning.

Elever over 25 år skal kontakte Studievejledningen på en Handelsskole for at klarlægge uddannelsesforløbet.

Derudover forventer vi, at du er åben og engageret i det samfund, som omgiver dig samt

  • har gode samarbejdsevner
  • har lyst til at have kontakt med mange forskellige mennesker
  • kan formulere dig godt – både mundtligt og skriftligt

Løn

Du får løn under uddannelsen – altså de to år, hvor din uddannelsesaftale løber.

  • Elever under 25 år – ca. 14.700 kr. pr. måned afhængig af hvor langt du er i uddannelsesforløbet.
  • Elever over 25 år – ca. 22.000 kr. pr. måned.

Ferie

Du optjener ferie løbende med 2,08 dag pr. mdr., startende den dag du tiltræder.

Arbejdstid

Den ugentlige arbejdstid er i gennemsnit på 37 timer

Kontaktperson i HR


Bente Pedersen, bepe06@frederiksberg.dk

 

IT-supportelever

Som IT-Supporter elev får du en uddannelse, der giver dig et bredt og alsidigt kendskab til it-support og Frederiksberg Kommune. I It og Digitalisering har vi løbende to elever i praktik. Vi ansætter en ny hver gang en elev stopper. Dine arbejdsopgaver vil bl.a. bestå i fejlsøgning på netværk og servere, diverse telefonopgaver/support og alle opgaver tilknyttet servicedesken.

Uddannelsen

Uddannelsen som it-supporter tager 2 1/2 år og starter med et halv års grundforløb på skolen og efterfølgende 2 år med skiftende skole- og praktikforløb. Seks gange om året starter der nye forløb på Teknisk Erhvervscenter.

Din baggrund

Grundforløbet på Teknisk Erhvervscenter af 1/2 års varighed skal være bestået.

Elevløn/arbejdstid

Arbejdstiden er 37 timer om ugen fordelt på mandag - torsdag kl. 08:00-16:00, fredag kl. 08:00-13:00.

Lønnen udgør ca. (2014):
• over 25 år godt 20.000 kr.
• over 21 år men endnu ikke fyldt 25 år knap 18.000 kr.
• under 21 år ca. 13.000 - 15.000 kr. afhængig af hvor langt du er i uddannelses-forløbet.

Kontaktperson i It og Digitalisering

Torben Kristensen, itafdelingen@Frederiksberg.dk

 

Gartnerelever

Gennem uddannelsen til anlægsgartner med specialet plejeteknik lærer du at arbejde selvstændigt med forekommende arbejdsopgaver inden for Frederiksbergs grønne anlæg, parker og veje. Opgaverne består bl.a. i at klippe hække, beskære træer, bekæmpe ukrudt og fjerne affald m.m.

Uddannelsen

Uddannelsen tager ca. 3 år og 6 mdr. I alt 36 ugers skoleforløb + 20 ugers grundforløb.
Frederiksberg Gartner- og Vejservice ansætter 1-2 elever om året og uddannelsen starter typisk om foråret eller efteråret - afhængig af den enkelte skole.

Der er ingen ansøgningsfrist. Du sender en motiveret ansøgning med billede samt cv til Frederiksberg Gartner- og Vejservice.

Din baggrund

Du skal have gennemført 9. klasse. Ud over skal du også have gennemført 20 ugers grundforløb som anlægsgartnerelev på en teknisk skole, inden du kan komme i betragtning til en elevplads.

Elevløn /arbejdstid

Mellem 17.000-22.000 kr. afhængig af din alder. Arbejdstiden er 37 timer.

Kontaktperson hos Frederiksberg Gartner- og Vejservice

Driftsleder Kenneth Bruun, parkogrenhold@frederiksberg.dk

 

Renovationselever

Som renovationschauffør er du med til at sikre en god og forsvarlig bortskaffelse af vores affald. I din læretid som skraldemand (renovationschauffør) lærer du om affaldssortering og håndtering af farligt affald - dagrenovation, pap, papir, storskrald, haveaffald, el-skrot, metal og plast, mad og bio.

Du bliver også i stand til at rådgive virksomheder og private om sortering og bortskaffelse af affald på en miljørigtig måde. Desuden får du kendskab til gældende regler for godstransport, farligt gods, køre/hviletids-bestemmelser, lastgrænser, deklarering af affald, fragtbreve og toldklarering.

Specialet renovationschauffør er det mest certifikat-tunge inden for chaufføruddannelserne. Du bliver chaufføren med det store overblik, der ved en masse om miljøforhold.

Uddannelsen

Uddannelsen varer ca. 3 år og skifter mellem skoleforløb og praktik.

I Frederiksberg Kommune ansætter vi elever løbende afhængig af, hvornår vores nuværende lærlinge er færdiguddannede. Adgangskravet er 9 års skolegang. Der er ingen ansøgningsfrist. Du sender din ansøgning til Frederiksberg Renovation.

Elevløn/arbejdstid

Du får løn under uddannelsen - mellem 16.200 kr. og 22.193 kr. afhængig af din alder. Arbejdstiden er 37 timer.

Kontaktperson hos Frederiksberg Gartner- og Vejservice

Allan Sørensen, renovation@frederiksberg.dk

 

Pædagogisk assistentelever

Uddannelsen

Forløbet for den pædagogiske assistent uddannelsen er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb. Optagelse på grundforløbet sker på de respektive uddannelsessteder og gennemføres på SU. For at komme ind på hovedforløbet, skal du søge ansættelse som elev. For at blive ansat som elev, skal du minimum have gennemført og bestået grundforløb 2.
 
Eud: Hvis du kommer lige fra folkeskolen, eller er gået ud for mindre end 1 år siden, skal du starte med at tage et grundforløb 1 og 2. Det tager tilsammen 1 år. Hvis det er mere end 1 år siden, at du er gået ud af folkeskolen, kan du nøjes med at gennemføre Grundforløb 2, rettet mod PAU.

EUV: Er du over 25 år uden relevant erhvervserfaring eller anden uddannelse, skal du ligeledes gennemføre Grundforløb 2. Det er en forudsætning for at komme i betragtning til en elevplads på hovedforløbet. Er du over 25 år og har mere end 2 års relevant erhvervserfaring, kan du tage hovedforløbet på SU, fordi du får merit for praktikperioderne.

Frederiksberg Kommune samarbejder med Campus Carlsberg omkring hovedforløbet på uddannelsen til Pædagogisk Assistent. Hovedforløbet tager 2 år og 1½ måned. Uddannelsen veksler mellem teori og praktik. Der er 3 praktikperioder, hvoraf de 2 første gennemføres på samme praktiksted. Den sidste og længste praktik på 26 uger gennemføres på et nyt praktiksted. Praktikken gennemføres primært i  Frederiksberg Kommunes daginstitutioner.


 Elevpladser

To gange årligt ansættes PAU elever af Frederiksberg Kommune, Børne- og Ungeområdet. Du skal være opmærksom på, at ansøgningsfristen ligger midt i grundforløb 2, dvs. i oktober og april. De præcise datoer fremgår af stillingsopslaget. Hovedforløbet starter i forlængelse af grundforløb 2.

Vi får rigtig mange ansøgninger, så det er vigtigt, at du indsender din ansøgning elektronisk, når elevstillingen er slået op på hjemmesiden Du kan søge en elevplads via vores hjemmeside her eller via Praktikpladsen.dk, hvor du finder et link til vores hjemmeside.

Løn, ferie og arbejdsvilkår

Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Under både skole og praktikforløb modtager du elevløn.
Eleverne følger overenskomsten for Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter.

Kontaktperson i Børne- og Ungeområdet

Dorthe Nielsen, dagtilbudsafdelingen@frederiksberg.dk

 

Social- og sundhedselever

Social- og sundhedshjælper og -assistentuddannelsen i Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune ansætter hvert år 45 social- og sundhedshjælperelever og 95 social- og sundhedsassistentelever. Frederiksberg kommune har en samarbejdsaftale med Diakonissestiftelsen, hvorfor det er der, du vil gennemgå dit skoleforløb.

Som elev i Frederiksberg Kommune er du sikret en praktikplads. Dine praktikpladser vil primært ligge i Frederiksberg Kommune, hvor du vil følges af en vejleder. 

Social- og sundhedshjælperuddannelsen tager 1 år og 2 måneder. For at kvalificere dig til social- og sundhedshjælperuddannelserne skal du have gennemført grunduddannelsesforløb 2 til hjælperuddannelsen og kunne cykle sikkert.

Som elev kommer du til at arbejde med professionel omsorg, pleje og praktisk hjælp i et rehabiliterende perspektiv inden for det kommunale område.

Social- og sundhedsassistentuddannelsen tager 2 år, 9 måneder og 3 uger. For at kvalificere dig til social- og sundhedsassistentuddannelsen skal du have gennemført grunduddannelsesforløb 2 til assistentuddannelsen eller have bestået SOSU-hjælperuddannelsen.

Som elev kommer du til at arbejde med professionel helhedsorienteret sygepleje og rehabilitering i samarbejde med borgere og patienter med grundlæggende behov. Uddannelsen sker i et tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde i det nære og det sammenhængende sundhedsvæsen.

Hvert år har vi flere optag på både hjælper- og assistentuddannelsen. Optagene ligger oftest i forlængelse af et grundforløb. På Diakonissestiftelsens hjemmeside fremgår det, hvornår der er optagelse og ansøgningsfrister, og her kan du se optagelseskrav til grunduddannelserne. Vi får rigtig mange ansøgninger til hovedforløbene, så det er vigtigt, at du indsender din ansøgning elektronisk, når elevstillingen er slået op på hjemmesiden. Du kan søge en elevplads via vores hjemmeside her eller via Praktikpladsen.dk, hvor du finder et link til vores hjemmeside.

Som elev veksler du mellem skole og praktik og følges tæt gennem hele uddannelsesforløbet. Der er kontaktpersoner i skoleperioder og praktikvejledere i praktikforløbene, og du har mulighed for at få en mentor, samt opsøge uddannelsesvejledere. Under både skole- og praktikforløb modtager du elevløn. Elevlønnen udgør i 2018 ca.:

Social- og sundhedshjælperelever 11.720,79 kr.
Social- og sundhedsassistentelever 1. år 12.922,82 kr.,  2. år 14.995,98 kr.
Voksenelev 21.277,25 kr.

Under din uddannelse er du garanteret en praktikplads, og praktikperioderne foregår på godkendte praktiksteder i Frederiksberg Kommune, hvor du under vejledning arbejder med relevante sundhedsfaglige opgaver. Arbejdstiden er 37 timer om ugen i dag-, aften- eller nattevagt samt søn- og helligdage. Arbejdstiden er beskrevet i overenskomsten for elever.

Når du er færdiguddannet, har du gode job- og karrieremuligheder som social- og sundhedsassistent i Frederiksberg Kommune.

Link til Elev-job i Frederiksberg Kommune

Hør hvad en af vores elever, Malene siger om uddannelsen og jobbet

Rekruttering til de sundhedsfaglige fag er en af de vigtigste dagsordener på velfærdsområdet. Uden tilstrækkeligt med ansatte i sundhedssektoren i kommuner og regioner, kan samfundet ikke levere velfærd af høj kvalitet i fremtiden. Derfor præsenterer KL, Danske Regioner, FOA og Danske SOSU-skoler nu en kampagne, der skal løfte fagets image og vise, hvad en uddannelse og karriere inden for social- og sundhedsfagene kan give.

Se kampagnen på Facebook-siden Social+Sundhed

Vil du vide mere, kan du kontakte Leila Chehadé på tlf. 2898 3305

 

Kontakt

HR

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1, 5. sal, værelse 5.093
2000 Frederiksberg
Send sikker Digital Post til HR
Telefon: 38212211
  • Del
    • Facebook
    • Linkedin
    • Twitter
  • Udskriv
  • Om Frederiksberg Kommune
  • Kommunalbestyrelsen
  • Forvaltningen
  • Borgerrådgiver
  • Åbningstider
  • Job i kommunen
    • Vi har brug for din hjælp
    • Ledige stillinger
    • Attraktiv arbejdsplads
    • Elevuddannelser
  • Oplev Frederiksberg
  • Bliv Hørt - Frederiksberg Kommunes høringsportal
  • EAN-numre i Frederiksberg Kommune
  • Priser og præmieringer
  • Borgerundersøgelse
  • Abonnement
  • Informationssikkerhed
  • Klokkespil

Genveje

  • Kommunen
  • Presserum
  • Læs højt
  • Ledige stillinger
  • In English
  • Privatlivspolitik
  • Sitemap
  • Webtilgængelighedserklæring

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Til kontaktsiden
CVR 11259979

Facebook
LinkedIn
Oplev Frederiksberg
Bliv Hørt

Borgerservice

Kontakt

Frederiksberg Rådhus 1. sal
Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Benyt vestindgangen (ved parkeringspladsen)

Send sikker Digital Post til Borgerservice
Send sikker Digital Post til Borgerservice for virksomheder 

Telefon: 38 21 21 21