Gå til hovedindhold

Biblioteket Frederiksberg hædret med ”Årets Ally”

Onsdag modtog Biblioteket Frederiksberg” Årets Ally” ved Danish Rainbow Awards. Prisen blev givet som en anerkendelse af bibliotekets støtte til mangfoldighed og inklusion.

28. sep. 2023

Indhold

  ”Årets Ally" blev givet til biblioteket for dets dedikation til diversitet, særligt fremvist under et arrangement til Den Lille Kulturnat i marts. Her blev Rene Toft Simonsens "Børnene fra Sølvgade" omdannet til en interaktiv oplevelse med udklædning, leg, sang og et indslag af de to drag-artister Diana Diamond og Di Di Cancerella, som sang Disneysange i prinsessekjoler. 
  Arrangementet medførte voldsom debat, demonstrationer og trusler mod artister og biblioteksansatte, men arrangementet blev alligevel gennemført med enorm opbakning fra Frederiksbergs børnefamilier, og det førte til nominering af biblioteket:  

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig over prisen: 

  ”Frederiksberg er en by, hvor alle skal kunne leve og færdes trygt, og vi skal insistere på at være en mangfoldig by, med en mangfoldig kulturformidling. Jeg er glad for, at alle stod fast i de meget turbulente dage, og jeg er dybt taknemmelig for alle de mange Frederiksbergborgere, som ikke lod sig skræmme. Tværtimod deltog endnu flere end forventet i arrangementet og viste, hvilken by Frederiksberg er – og hvilke mennesker, der bor i den. Det gjorde mig simpelthen så glad og stolt,” siger han. 

  Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lotte Kofoed (SF), fremhæver værdien af prisen: 

  ”Frederiksberg ville ikke være Frederiksberg uden byens kulturliv, der skaber plads til alle stemmer. Det gælder også på vores bibliotek, hvor alle skal kunne føle sig inkluderet og have mulighed for at søge viden og forskellige indsigter. Jeg er stolt over, at vi tilbage i marts stod sammen med medarbejdere og dragartister i den kamp, og at det nu bliver anerkendt med denne flotte pris."

  Bibliotekschef Tina Pihl er stolt over at modtage ”Årets Ally” på vegne af alle bibliotekets ansatte: 

  "Vi er overvældede og glade for at modtage denne pris, som er en anerkendelse af vores daglige indsats med at fremme litteraturen og skabe et relevant og mangfoldigt bibliotek for alle. Jeg er utrolig stolt og 
  taknemlig over det mod og den beslutsomhed, vores team af medarbejdere har udvist trods modstand og trusler, og for hver dag at skabe et bibliotek, hvor alle føler sig velkomne og inkluderede."

  Danish Rainbow Awards, som afholdes årligt i Cirkusbygningen, fremhæver og hædrer individer, organisationer og institutioner, der har bidraget positivt til LGBT+ miljøet i Danmark. I år blev der uddelt priser i 15 forskellige kategorier. 

  Blandt de nominerede i kategorien ”Årets Ally” var ud over Biblioteket Frederiksberg Tobias Bøgeskov Eriksen – Aalborg Kommune og Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.