Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune logo
2022

Frederiksberg får med Ny Søndervang et plejecenter med 129 boliger

Nyt plejecenter ved Emil Chr. Hansens Vej skal rumme 129 plejeboliger til både plejecenter og botilbud. Det topmoderne byggeri skal være med til at give kvarteret et løft med grønne udearealer og levende bymiljø.

04. nov. 2022

Indhold

    Et helt nyt hus med plejecenter og botilbud under samme tag er nu på vej til Frederiksberg. Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune har således godkendt valget af vinderprojektet for Ny Søndervang, som skal rumme 129 plejeboliger fordelt på 105 boliger til plejecentret og 24 boliger til botilbud.

    Valget for udførelsen af byggeriet er faldet på totalentreprenørteamet Hansson & Knudsen, EKJ Rådgivende Ingeniører og entasis arkitekter. 
    Dermed er der nu grønt lys til opførelsen af Ny Søndervang, som skal opføres ved siden af det eksisterende Søndervang Plejehjem og forventes at stå indflytningsklar i 2025.

    Borgmester Michael Vindfeldt (S) er glad for udsigterne til et moderne plejecenter:

    ”Det er glædeligt, at Frederiksberg kan se frem til et spritnyt og moderne hus med plejeboliger og botilbud under samme tag. Det er første gang, at det bygges sammen, og det giver unikke muligheder for at skabe et helt særligt hus med synergi og sammenhold. Ny Søndervang vil give kvarteret et positivt løft og være med til at styrke Frederiksbergs arbejde på at skabe en mangfoldig by for alle,” siger han. 

    Det nye plejecenter kommer til at rumme flere grønne udearealer, og indretningen skal sikre en tryg hverdag med gode boliger til beboerne. Ny Søndervang skal være et aktivt hus med et stærkt fællesskab og den eksisterende Klimaskole, som ledes af Frederiksberg Forsyning og har til huse på grunden, skal videreføres og nytænkes under temaet ”Generationer mødes om energi og bæredygtighed”.  

    Det ser formand for Ældre- og omsorgsudvalget, Sine Heltberg (S), frem til: 

    ”Vores ældre medborgere har fortjent de bedste rammer for et trygt og aktivt ældreliv. Det får vi med Ny Søndervang, som bliver et moderne plejecenter med eget køkken og anretterkøkkener ude på afdelingerne, så der kan komme til at dufte af mad, og så beboerne har mulighed for at være med til at bage en kage eller tilberede et måltid, hvis de har lyst. Det er vigtigt for livskvaliteten. Herudover glæder jeg mig til samarbejdet med Klimaskolen og botilbuddet, som bidrager til, at vi får et meget aktivt hus,” siger hun. 

    Naboer og aktører har tidligt været inddraget i processen for at skabe et område, der bliver benyttet af hele kvarteret. Kvarteret omkring Ny Søndervang vil nemlig opleve et løft med flere nye grønne områder og større trafiksikkerhed.

    Der har netop været afholdt en forudgående offentlig høring for området. Høringssvarene indgår nu i Frederiksberg Kommunes videre arbejde med et forslag til lokalplan på baggrund af vinderprojektet. Forslaget til lokalplan sendes i offentlig høring i juni.

    Fakta om Ny Søndervang

    • Ny Søndervang skal opføres ved Emil Chr. Hansens Vej og Stæhr Johansen Vej på arealer, Frederiksberg Kommune har købt af Frederiksberg Forsyning 
    • Ny Søndervang indrettes med 105 moderne plejeboliger af varierende størrelse og 24 boliger til botilbud
    • Området vil blive fornyet med cykelstier, grønne åndehuller og forbedring af trafiksikkerheden. Der skabes en grøn forbindelse til Kedelhallen. 
    • Byggeriet forventes færdigt i 2025