Gå til hovedindhold

Frederiksberg navngiver to pladser langs Den Grønne Sti

Alle er velkomne, når Frederiksberg Kommune navngiver to pladser efter henholdsvis tidligere MF Lis Møller og tidligere minister Nathalie Lind.

07. dec. 2023

Indhold

  Mandag den 11. december bliver Frederiksberg to navngivne pladser rigere, når Lis Møllers Plads og Nathalie Linds Plads navngives og indvies på en og samme dag.  

  Lis Møller var en socialt engageret journalist og politiker, der repræsenterede Det Konservative Folkeparti i Folketinget i flere perioder, og som var bosat på Frederiksberg i en årrække. Pladsen, der opkaldes efter Lis Møllers ligger ved den Grønne Sti på hjørnet af Roskildevej og Dalgas Boulevard. 

  Nathalie Lind var venstre-politiker og minister under tre forskellige regeringer. Hun stod i spidsen for en modernisering af sociallovgivningen og var desuden engageret i ligestillingsarbejdet og det nordiske samarbejde. Nathalie Lind boede i den sidste periode af sit liv på Frederiksberg. Pladsen, der opkaldes efter Nathalie Lind ligger på hjørnet af Finsensvej og Nordre Fasanvej. 

  Navngivningen er en udmøntning af Frederiksberg Kommunalbestyrelses beslutning fra 2021 om at navngive i alt otte pladser langs den Grønne Sti efter markante kvinder med tilknytning til Frederiksberg.  Foreløbig er Helle Godtveds Plads og Bodil Kochs Have blevet indviet og navngivet langs Den Grønne Sti i henholdsvis 2021 og 2022.

  Navngivningen begynder på Lis Møllers Plads klokken 9.30. Dernæst cykles der til Nathalie Linds Plads, som navngives klokken cirka 10.30. Der vil være let forplejning og taler af blandt andre borgmester Michael Vindfeldt (S) og formand for Frederiksberg Kommunes Miljø- og Trafikudvalg Jan E. Jørgensen (V), ligesom familierne til de to kvinder, pladserne opkaldes efter, også siger et par ord. 

  Pressen og alle interesserede borgere er velkomne, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.