Gå til hovedindhold
Nyheder
Dagtilbud og skole

Kighuller på vej til alle Frederiksbergs byggepladser

Alle nysgerrige sjæle i alle størrelser kan i fremtiden følge med i arbejdet på Frederiksberg Kommunes byggepladser.

24. jan. 2023

Indhold

  I fremtiden skal alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder.

  Det besluttede Frederiksberg Kommunalbestyrelse på et møde mandag, hvor et såkaldt medlemsforslag blev vedtaget.

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig over beslutningen:

  ”Der sker en masse på Frederiksberg, og i stedet for, at det sker bag lukkede hegn, så åbner vi op for alle, der gerne vil følge med. Der er rigtigt mange, der finder det fascinerende at se de store anlæg og maskiner, og det skal vi da give dem lejlighed til. Og mest af alt, så signalerer det åbenhed og fællesskab, og det er enormt vigtige værdier på Frederiksberg,” siger han.

  Indsatsen er allerede velafprøvet, for eksempel i forbindelse med arbejdet på Ny Hollænderskolen, hvor byggehegnet har kighuller, som har været flittigt brugt. 

  Formand for Frederiksberg Kommunes Miljø- og Trafikudvalg Jan E Jørgensen (V), glæder sig også over beslutningen:

  ”Det er faktisk noget, vi, som beskæftiger os med byens udvikling, ofte bliver spurgt om, så det er på alle måder en god beslutning. Fremover bliver det simpelthen et krav til alle hegn, der sættes op omkring kommunale projekter, at de skal give byens mindste borgere mulighed for at se og opleve arbejderne bag hegnet – for byens udvikling kommer os alle ved,” siger han.