Gå til hovedindhold
Byplanlægning

Massiv interesse for fællesmøde om Nordens Plads

Pladserne blev revet væk på få timer, da borgere og erhvervsdrivende på og omkring Nordens Plads blev inviteret til fællesmøde om fremtiden for Nordens Plads og området omkring den.

29. feb. 2024

Indhold

  Det er politisk besluttet i Kommunalbestyrelsen at undersøge muligheden for en områdefornyelse omkring Nordens Plads. Derfor inviterer Frederiksberg Kommune til fællesmøde onsdag den 6. marts, hvor deltagerne kan fortælle om deres ønsker, input og håb for deres område – og være med til at definere områdefornyelsens rammer. 

  Pladserne til arrangementet blev revet væk på kort tid, og det glæder borgmester Michael Vindfeldt (S), som ser frem til mødet:

  ”Vi er på et meget tidligt stadie, hvor områdefornyelsens indhold og form endnu ikke er besluttet. Vi vil nemlig gerne inddrage beboerne og have deres input med, inden vi slår stregerne. Det er et af de helt fundamentale principper for måden, vi udvikler Frederiksberg på. Vi spørger borgerne, for det er deres by, og os, der bor her, kender Frederiksberg allerbedst. Derfor er jeg også enormt glad for den store opbakning og interesse, og jeg lover, at dette møde ikke er sidste chance for at blive hørt; der kommer masser af andre arrangementer i denne stil,” siger han.

  Områdefornyelsen kommer i forlængelse af den udviklingsplan, som har været i gang for Nordens Plads i mange år, og som har skabt forandringer i området, for eksempel med et medborgercenter, nyrenoverede handicap-, ældre- og ungdomsboliger, botilbud og flere udendørs mødesteder og faciliteter. Kommunalbestyrelsen ønsker dog en endnu mere markant positiv udvikling, understreger formand for kommunens By- og Erhvervsstrategiske udvalg, Lone Loklindt (RV):

  ”Nordens Plads er på mange måder et mere trygt sted at bo, opholde sig og arbejde end tidligere, og der er sket mange forbedringer. Med områdefornyelsen vil vi tage nye syvmileskridt i den rigtige retning, så Nordens Plads og området omkring den fortsætter den positive udvikling og bliver et endnu tryggere sted at bo, arbejde og leve. Det kan vi kun komme i mål med, hvis vi spørger dem, det hele handler om: Nemlig borgerne. Og det gør vi på onsdag; vi kan ikke love, at alle ønsker bliver opfyldt – men vi kan love at lytte og forsøge at imødekomme de fleste,” siger hun. 

  Mødet finder sted onsdag den 6. marts fra klokken 18 til 20 i selskabslokale 3 ved Frederiksberghallerne, Jens Jessens Vej 20. Frederiksberg.

  Der er ikke flere billetter, men interesserede kan komme på venteliste ved at tilmelde sig på NemTilmeld: https://frederiksberg-byudvikling.nemtilmeld.dk/51/

  Får man ikke billet, er det langt fra sidste chance for at blive hørt. Mødet er kun første del af en lang række inddragende aktiviteter, såsom byvandringer, møder og høringer, om området.