Gå til hovedindhold

Nina Eg Hansen bliver ny kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune

Nina Eg Hansen bliver ny kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune. Det besluttede en enig kommunalbestyrelse mandag aften.

31. okt. 2023

Indhold

  En enig kommunalbestyrelse udpegede mandag den 30. oktober Nina Eg Hansen som ny kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune. Nina Eg Hansen bliver dermed den øverste administrative leder i en kommune med 105.000 borgere og 7.000 ansatte.

  Der har været et stærkt ansøgerfelt til stillingen som Frederiksberg Kommunes nye kommunaldirektør, og ansættelsesudvalget har især lagt vægt på, at Nina Eg Hansen har stor erfaring med kommunal drift, og at hun som leder har skabt stærke resultater i en række forskellige offentlige organisationer. 

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) siger:

  ”Vi holder fast i de høje ambitioner for Frederiksberg Kommune på trods af de nuværende økonomiske udfordringer. Hovedstadens grønne hjerte skal udgøre rammen for det gode liv i byen med velfærd af høj kvalitet, stærke fællesskaber og nytænkende klimavenlige løsninger. Med Nina som kommunaldirektør får vi en erfaren og driftssikker topleder, som har et stærkt fokus på de mennesker det hele handler om, og som er garant for tårnhøj faglighed. Nina har allerede været et kæmpe aktiv for hele kommunen og vores by. Både i hendes år som børne- og ungedirektør, men også i forbindelse med efterårets budgetproces, der endte med, at en samlet kommunalbestyrelse tog fælles ansvar i en udfordrende tid. Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde”, siger han. 

  Nina Eg Hansen glæder sig til at videreudvikle den borgernære service og understøtte byudviklingen:

  ”Jeg har det som de fleste: Når man bor eller arbejder i Frederiksberg Kommune, så kommer man til at holde meget af byen. Her er høje ambitioner og fælles retning. Vi vil være en grøn by i alle ordets betydninger, selvom vi er en storby, og vi vil videreudvikle vores fagligt stærke velfærdsinstitutioner, selvom økonomien er stram i disse år.  Jeg er derfor glad for og stolt over at blive betroet stillingen som kommunaldirektør. Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med de mange engagerede ledere, medarbejdere og politikere om at bevare og udvikle hovedstadens grønne hjerte”, siger hun. 

  Nina Eg Hansen begynder formelt som kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune den 1. november 2023. 

  CV for Nina Eg Hansen:

  • August 2023 – nu: Konstitueret kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune
  • 2020 – 2023: Børne- og ungedirektør, Frederiksberg Kommune
  • 2016 – 2020: Administrerende direktør, Socialforvaltningen, Københavns Kommune
  • 2012-2016: Afdelingschef i Social- og Indenrigsministeriet
  • 2010-2012: Børne- og kulturdirektør, Ringsted Kommune

  Bestyrelsesmedlem i Maryfonden siden 2015.

  Uddannet Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1999.