Gå til hovedindhold
Social og sundhed

Ny minibus til sociale frivillige og byens seniorer

Frederiksberg Kommune introducerer i samarbejde med Røde Kors Hovedstaden en helt ny ordning, hvor sociale foreninger og andre sociale frivillige, som laver arrangementer og ture for borgere på Frederiksberg, kan få stillet en minibus til rådighed.

31. jan. 2024

Foto: Røde Kors' Turtjeneste

Indhold

  Det bliver Røde Kors Hovedstaden, der kommer til at stå for booking og udlån af bussen, og turtjenesten vil med den nye ordning igen komme seniorer på Frederiksberg til gavn.

  Bussen vil i den første forsøgsperiode blive udlånt til en udvalgt kreds af sociale frivillige. Når ordningen er kommet godt fra start, er det meningen, at bussen skal kunne lånes af alle de frivillige sociale foreninger mv., som kan komme i betragtning til kommunens frivilligpuljer på socialområdet og ældreområdet.

  Borgmester Michael Vindfeldt (S):

  ”Jeg ved, at rigtig mange har savnet Røde Kors’ turtjeneste, siden deres gamle bus måtte på skrotpladsen, fordi den simpelthen ikke længere var til at reparere. Derfor er jeg også ekstra glad for, at kommunalbestyrelsen fandt pengene til at finansiere en ny bus til kommunens sociale frivillige i budgettet for 2024.”

  Med den nye ordning råder Røde Kors Hovedstaden over bussen tirsdag, onsdag og torsdag. Bussen, der har plads til i alt otte personer, vil derfor, mod en beskeden betaling, være ledig til udlån de øvrige 4 ugedage.

  Formand for Ældre- og Omsorgsudvalget, Sine Heltberg (S):

  ”Jeg er glad for, at vi er blevet enige med Røde Kors om en rigtig god ordning, som både sikrer turtjenesten og på sigt også andre sociale frivillige med behov for fælles transport i deres aktiviteter. Det er et perfekt billede på, hvordan vi gennem samarbejdet med civilsamfundet og de frivillige sociale foreninger opnår endnu bedre løsninger, som kommer rigtig mange frederiksbergborgere til gavn.”

  Lone Buchardt, Røde Kors Hovedstaden:

  ”Vi glæder os i Røde Kors’ turtjeneste over den nye aftale, som betyder, at vi igen kan tilbyde spændende ture til borgerne på Frederiksberg. Vi har allerede været ude at kigge på busser, så vi forventer allerede fra primo marts at genåbne turtjenesten til stor gavn for borgerne. Vi vil også gerne takke Frederiksberg Kommune og kommunalbestyrelsen for at have lyttet til borgerne og behovet og samtidig udvist stor forståelse for vores situation som civilsamfundsaktør.”