Gå til hovedindhold
Kommune

Sansehave på Frederiksberg vinder grøn pris

Sansehaven ved institutionen Magneten er vinder af prisen The Scandinavian Green Roof Award 2023, og bliver dermed hædret som en af de bedste grønne tagløsninger i hele Skandinavien.

05. apr. 2024

Foto: Kirstine Autzen

Indhold

  Institutionen Magneten på Frederiksberg har med sin grønne sansehave, som ligger på toppen af en parkeringsplads, modtaget prisen The Scandinavian Green Roof Award 2023. Prisen uddeles af The Green Roof Institute til den bedste grønne tagløsning i Skandinavien. Magneten er et aktivitets- og samværstilbud til borgere med fysisk og psykisk funtionsnedsættelse, og den grønne og biodiverse sansehave er indrettet i samarbejde med Magneten, så haven tilgodeser Magnetens brugeres forskellige handicap, samtidig med at haven fungerer som et grønt åndehul med plads til fordybelse og socialt samvær i de grønne og rolige omgivelser.

  Den grønne pris glæder borgmester Michael Vindfeldt (S): 

  ”Sansehaven er et innovativt projekt, som Magnetens brugere har været med til at sætte præg på, og det gør, at de har stor glæde af havens mange terapeutiske fordele. Prisen understreger, at vi på Frederiksberg mener det alvorligt, når vi siger, at vi er hovedstadens grønne hjerte. Sansehaven er nemlig et rigtigt fint eksempel på at tænke grønne løsninger ind, som både er smukke og har en nytteværdi, når vi udvikler byen. Derfor glæder det mig meget, at haven har vundet denne fine hæder”.

  Sansehaven på 1000 kvm er inddelt i tre forskellige zoner og rummer både frugttræer, bær og bistader. Der er desuden en blomsterhave med fokus på biodiversitet, som tiltrækker insekter og fugle samt en bålhave, som brugerne kan benytte.

  Også formand for Socialudvalget, Mette Bang Larsen (Ø), er glad for prisen og sansehavens betydning for beboerne:

  ”Sansehaven er et fantastisk åndehul, hvor Magnetens brugere kan finde fred for en stund, når de har brug for det. Samtidig har de også mulighed for at brænde lidt kræfter af med fysisk aktivitet, så sansehaven har mange anvendelsesmuligheder. Og så er det jo fantastisk, at haven har vokset sig stor og smuk, så den lægger et grønt låg på parkeringspladsen i gadeplan,” siger hun.

  Frederiksberg Kommune er bygherre på projektet, som er designet og projekteret af Masu Planning landskabsarkitekter.