Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Byplanlægning

Udviklingen af Frederiksberg Hospital går i gang i 2027

En ny aftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstaden sikrer, at udviklingen af Frederiksberg Hospital stadig kan begynde i 2027, selvom Nyt Hospital Bispebjerg bliver forsinket. 

05. jul. 2024

Indhold

  Byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg er forsinket. Forsinkelsen risikerede at udskyde byudviklingsprojektet på Hospitalsgrunden, men Region Hovedstaden og Frederiksberg Kommune har nu aftalt en løsning, som sikrer, at udviklingen af det nye bykvarter alligevel kan begynde i 2027. 

  Udviklingsplanen for Frederiksberg Hospital hedder ’Gro det nye af det gamle’, for det nye kvarter skal bygge videre på den rige kulturarv, de mange smukke historiske bygninger og store gamle træer. 

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) ser frem til, at udviklingen af området kan begynde for alvor:

  ”Jeg glæder mig til, at vi skal i gang med at udvikle hele byens nye kvarter. Fyldt med blandede boligformer og grønne byrum med plads til liv og ro. Der kommer også en central park i midten, der inviterer byen indenfor med små butikker, cafeer og restauranter, kultur- og idrætstilbud og arbejdspladser i et kreativt miljø. Sidst men ikke mindst skal vores nye bykvarter være et fyrtårn for grøn omstilling og bæredygtigt byggeri”, siger han. 

  Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Erhvervsstrategiske udvalg, Lone Loklindt (RV) glæder sig også over den nye aftale med Region Hovedstaden:

  ”Vi glæder os over aftalen, der også betyder, at vi kan komme i gang med flere midlertidige aktiviteter. Vi har allerede kunst, dyrkningshaver og snart også padelbaner på området, men nu kommer der mulighed for endnu mere, så alle kan få en forsmag på livet i det nye bykvarter, inden omdannelsen for alvor går i gang.”    

  Trinvis overtagelse af Frederiksberg Hospital

  Region Hovedstaden har ikke mulighed for at flytte alle hospitalsfunktionerne på én gang den 1. januar 2028, som det ellers var tiltænkt. 

  Derfor har Region Hovedstaden og Frederiksberg Kommune udviklet en realistisk flytteplan for hospitalsfunktionerne. I stedet for en fuld overtagelse af området vil der nu ske en trinvis overtagelse fra andet halvår af 2027 og frem. 

  ”Der sker allerede mange spændende ting i området for Frederiksbergs borgere, og med aftalen om at overdrage et mindre område til kommunen allerede i 2027 kommer der fart på udviklingen. Jeg er rigtigt glad for, at vi får hjælp fra Frederiksberg Kommune til at vente med overdragelsen af det samlede Frederiksberg Hospital, og samtidig hjælper vi kommunen hurtigt i gang med at udvikle området endnu mere,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

  De efterfølgende trin i overtagelsen vil blive besluttet, når Region Hovedstaden har fastlagt en ny tidsplan for opførelsen af Nyt Hospital Bispebjerg i løbet af 2025. 

  Samtidigt er det aftalt, at Frederiksberg Kommune først betaler Region Hovedstaden for grunden, når hospitalsfunktionerne er endeligt fraflyttet. 

  Fakta om Frederiksberg Hospital:

  Udviklingsplanen for Frederiksberg Hospital

  Allerede nu er der midlertidige aktiviteter i gang i området, hvor man blandt andet kan opleve:

  • Udendørs udstilling og fremtidsbilleder om udviklingsplanen
  • Kunst i Kiosken
  • Det Bæredygtige Forsamlingshus
  • Projekt Dyrk Naturen - fælles dyrkningshaver 
  • Padelbaner - åbner august 2024 (på den tidligere tennisbane)