Gå til hovedindhold
Klima, miljø og affald

Vær med til at gøre byen frodig og insektvenlig

Frederiksbergs borgere kan igen i år hente en pose blomsterfrø, som de kan plante derhjemme og på den måde bidrage til bynaturen og biodiversiteten. Og som noget nyt er der i år en særlig frøblanding til altankasser- og krukker.

16. apr. 2024

Indhold

  Det er forår på Frederiksberg, og Frederiksberg Kommune inviterer alle borgere til at hente en pose frø på rådhuset og plante den i haven eller i altankassen. 

  Frøblandingerne er helt særlige for Frederiksberg og sammensat af en række insektvenlige blomster-sorter.

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig over, at frøposerne er tilgængelige:

  ”Frederiksberg er en grøn og klimavenlig by, og denne frøblanding gør det muligt for os alle sammen at bidrage til en endnu bedre bynatur og biodiversitet. Jeg glæder mig til at plante frøene derhjemme sammen med mine børn, og jeg ser frem til at nyde blomsterne og insekterne til sommer med den viden, at frøblandingen blomstrer overalt i byen. Det er et fantastisk og farverigt eksempel på Frederiksbergs fællesskab og på, hvordan vi gør en forskel sammen,” siger han.

  Formand for Frederiksberg Kommunes Miljø- og Trafikudvalg, Jan E. Jørgensen (V) glæder sig over nyskabelsen med en frøblanding til altan-ejere. 

  ”Man skal ikke nødvendigvis have en have for at gøre en forskel for bynaturen. Langt størstedelen af Frederiksbergs borgere bor i lejlighed, og mange af dem har altaner. Så hvis alle sætter en krukke eller planter en kasse med insektvenlige blomster, så vil det gøre en kæmpe forskel. Samtidig vil jeg opfordre alle – både have og altanejere – til at kigge i vores nye pjece med inspiration til, hvordan vi alle kan styrke biodiversiteten” siger han. 

  Pjecen hedder ”Guide til biodiversitet i haven og på altanen” og findes på Frederiksberg Kommunes hjemmeside.

  Frøposerne kan hentes i receptionen Vest-indgangen til rådhuset (bagsiden) fra torsdag den 18. april klokken 9. Der er en pose pr husstand, og der udleveres så længe lager haves.