1. samtale
Når du har meldt dig ledig på Jobnet, bliver du indkaldt til 1. fælles samtale med jobcenteret og evt. a-kassen, hvor vi kickstarter dit forløb. Du vil de første periode af din ledighed have en del samtaler med jobcenteret, hvor vi løbende vil følge op på din jobsøgning.
Vi har fokus på at vejlede dig om dine rettigheder og muligheder som ledig, give karriererådgivning i forhold til dine ambitioner, udarbejde strategier og målbare ABC planer for din jobsøgning og meget mere.
NB! Grundet Corona situationen vil du med det samme få tildelt en booking frist. Her bedes du hurtigt booke en tid ved en jobkonsulent. Mødet vil foregå telefonisk, og du vil efterfølgende få tilsendt Informationsmateriale om Center for Akademikere og Virksomhedsservice.
Virksomhedsrettet aktivering
På Center for Akademikere og Virksomhedsservice benytter vi os udelukkende af praktik og løntilskud som aktivering. Du har mulighed for flere praktikker og løntilskud under din ledighed – vær opmærksom på, at du bruger af din dagpengeperiode undervejs. Alle løntilskud og praktikker skal søges af arbejdsgiver igennem vitas.bm.dk. Når dette er godkendt, får din a-kasse automatisk besked.
Fælles for alle ledige er, at din virksomhedsrettede aktivitet skal være påbegyndt senest ved 26. ledighedsuge.
For at opfylde kravene skal du:
- Virksomhedspraktik kan søges helt fra starten af din ledighedsperiode, dog senest inden 26 ugers sammenlagt ledighed - Du har ret til 4 uger
- Løntilskud kan søges ved 26 ugers ledighed. Hvis du er over 50 år eller enlig forsørger, har du også mulighed for et løntilskud helt fra starten af din ledighedsperiode. Privat løntilskud – op til 6 mdr. og Offentligt løntilskud – op til 4 mdr.
Har du ikke en godkendt praktik/løntilskud efter de 26 ugers sammenlagt ledighed, eller over 20 timers ordinært arbejde om ugen - fortsætter du i et intensivt forløb på jobcentret.
Vi bestræber os på, at du hele tiden har så meget virksomhedsrettet aktivitet som muligt, da det er påvist, at det er de tiltag, der har den største jobeffekt. Du må derfor forvente, at du til enhver tid kan blive kontaktet omkring deltagelse i et virksomhedsrettet tilbud, også selv om du først lige er blevet ledig, eller hvis du allerede tidligere i din dagpengeperiode har været i virksomhedsrettede tiltag.
Hvis du har spørgsmål til aktivering, opfordrer vi til, at du drøfter dette med din jobkonsulent. Vi vil have fokus på at vejlede dig i din jobsøgning med hovedvægten den uopfordrede kontakt til arbejdsgiverne og en fremadrettet plan for dette.
Læs mere om virksomhedspraktik, løntilskud og kurser via linkene i linkboksen.
Mød din kommune online
Vi bruger lejlighedsvis online-møder i stedet for fysiske møder. Til online-møder bruger vi Jitsi, som er en browserbaseret og sikkerhedsgodkendt videotjeneste til kommunikation med borgere, hvor du via din computer, mobil eller Ipad kan deltage i online-møder eller modtage fællesundervisning. Find en guide til Jitsi under 'Links' nedenfor.
På Center for Akademikere og Virksomhedsservice har vi kontakt til virksomheder, som har brug for arbejdskraft. Hold derfor øje med joblisten.frederiksberg.dk hvor vi hele tiden lægger tilbud om ordinære job og andre virksomhedsfremmende aktiviteter ud. Disse ordinære job er ikke opslået andre steder, og du har derfor særligt gode muligheder for her at komme i betragtning til dit næste job.
Jobnet CV’et er et brutto CV, som virksomheder og jobcentret gør brug af i rekrutteringsprocessen. Derfor har vi også et krav om, at du udfylder og løbende holder dit Jobnet CV ajour. Vi giver gerne sparring på dette i dine samtaler på jobcenteret.
Åben vejledning:
På Center for Akademikere og Virksomhedsservice holder vi åben vejledning, hvor alle kan få sparring og vejledning om:
Jobsøgningsaktiviteter, tilretning af konkrete ansøgninger, få målrettet dit CV, jobsamtale træning, samt generel støtte og vejledning i forhold til arbejdsmarkedet og dine jobmuligheder. Derudover vil der også være mulighed for formidling af konkrete job eller virksomhedspraktikker.
Tid og sted: Mandag klokken 14.00-15.30. Receptionen, Peter Bangs Vej 24, 4, 2000 Frederiksberg.
NB! Der er desværre ikke mulighed for personligt fremmøde på Center for Akademikere og Virksomhedsservice grundet Corona. Send os en mail eller ring til os, hvis du har brug for sparring.
For at komme i betragtning til et kursus, skal du sende en motiveret ansøgning, hvor du begrunder valget af kurset og hvordan du ser det, som den korteste vej i job.
Inden du skriver ansøgningen, bør du læse retningslinjerne nedenfor. Det er retningslinjer, som guider dig i forhold til, hvad du bør være opmærksom på i forbindelse med ansøgningen.
Retningslinjer og opmærksomhedspunkter til dig, der vil lave en kursusansøgning:
- Vær omhyggelig med din motivation for kurset. Skriv hvordan det passer ind i din jobsøgningsstrategi.
- Kurser bevilliges i udgangspunktet først efter du har afprøvet virksomhedspraktik og/eller løntilskud.
- Vær opmærksom på en overensstemmelse og sammenhæng mellem dine jobmål, din jobsøgning og kurset. Du er meget velkommen til at tale om valg af kursus med din jobkonsulent.
- Der bevilliges som hovedregel kun kurser fra den regionale positivliste for hovedstaden. Grundet COVID-19 er kursusudvalget på nuværende tidspunkt også udvidet med kurser, der findes på listerne COVID-19 – supplerende online kurser til den gældende positivliste og den regionale positivliste for Sjælland. Så kig listerne igennem, for at finde et kursus, der kan matche det område, du ønsker at blive opkvalificeret indenfor.
- Kurser uden for den regionale positivliste kan bevilliges, hvis der foreligger en arbejdsgivererklæring om ordinært job efterfølgende. Kurset skal ligge inden for økonomiske rimelige rammer.
- Kurset må ikke være længere end 6 uger. Skriv gerne start- og slutdato på det kursus, du ønsker at deltage i.
- Det vil være en styrke i din ansøgning, hvis du har indgået en aftale med en virksomhed omkring virksomhedspraktik eller løntilskudsansættelse efter kurset, så dine nye kompetencer kan blive sat i spil og blive en del af din erhvervserfaring på dit CV. Flere kursussteder og Jobcentret kan i nogle tilfælde hjælper dig med at finde en praktik.
- Der bevilliges kun kurser til virksomheder registeret i Danmark.
- Som udgangspunkt bevilliges ikke kurser, der ligger mere end tre måneder frem i tiden fra ansøgningstidspunktet.
Ansøgning af kursus foretages altid ud fra en individuel faglig vurdering, med afsæt i retningslinjerne.
Hvordan er ansøgningsprocessen:
- Du skriver din motiverede ansøgning med opmærksomhed på retningslinjerne og med information og link til kursusudbyder, og det konkrete kursus du ønsker.
- Når den er færdig, sendes den med sikker mail til os. Skriv venligst kursusansøgning i emnefeltet.
- Når vi har modtaget ansøgningen, sender vi en kvittering for modtagelsen.
- Herefter behandler vores kursusansvarlige ansøgningen. Behandlingstiden kan være op til 2 uger.
Der er mødepligt til alle samtaler på jobcenteret – dog kan der komme noget i vejen og du er nødt til at melde afbud.
Jeg er syg, men er indkaldt til møde i Akademiker Center. Hvad skal jeg gøre?
Du skal melde dig syg på ’Min Side’ på Jobnet – så får både jobcenteret og a-kassen besked.
Jeg skal på ferie under forløbet hos Akademiker Center, hvad gør jeg?
Hvis der er mere end 14 dage, til du skal på ferie, skal du selv registrere det på Jobnet. Hvis der er mindre end 14 dage, kan du kontakte os, så godkender og registrerer vi din ferie for dig. Vi vil også sørge for at få ombooket dine møder og indkalde dig til et nyt efter din ferie. NB! Hvis du er indkaldt til et aktiveringsforløb, kan du ikke afholde ferie. Har du spørgsmål til dette, kontakt din jobkonsulent.
Jeg har fået arbejde med start om en måned. Hvad gør jeg?
Du kan 6 uger, inden du starter arbejde, blive fritaget for møder på jobcenteret, jobsøgning og aktivering. Kontakt os når du har din ansættelse på plads og en startdato - og så får vi registreret din fritagelse. Når du gør det gennem jobcenteret bliver a-kassen automatisk informeret. Husk du selv skal afmelde dig som ledig på Jobnet.dk!
Jeg er gravid og går på barsel om 2 måneder. Hvad gør jeg?
Du kan, 6 uger inden du går på barsel, blive fritaget for møder på jobcenteret, jobsøgning og aktivering. Kontakt os når du ved hvornår du starter barsel, og så får vi registreret din fritagelse. Når du gør det gennem jobcenteret, bliver a-kassen automatisk informeret. Husk, du selv skal afmelde dig som ledig på Jobnet.dk og angiv du går på barsel!
Jeg vil gerne være selvstændig, hvad gør jeg?
Kontakt din a-kasse for mere information, hvis du overvejer at blive selvstændig
Jeg har fået midlertidigt fuldtidsarbejde og kan ikke komme til samtale, hvad gør jeg?
Har du fået arbejde på fuld tid, af mere end en måneds varighed, kan du med fordel afmelde dig som ledig på Jobnet. Du tilmelder dig igen, når du igen bliver ledig. Drøft gerne dette med din a-kasse. Har du booket et møde med jobcenteret, skal du kontakte os og melde afbud, gerne i god tid.
Er din ansættelse kortere, og lidt mere ustabil, kan du med fordel kontakte os og så udarbejder vi sammen en plan for dine samtaler på jobcenteret. Deltidsarbejde skal også altid drøftes med din a-kasse.
Jeg har fundet et kursus, jeg gerne vil søge om, hvad gør jeg?
Vi bevilliger kun kurser til ledige med mere end 26 ugers sammenlagt ledighed, og ud fra den regionale positivliste. Du skal kontakte din jobkonsulent hvis du ønsker at søge om at komme på et kursus, her kan du få rette vejledning. Send os en mail via sikker mail i nedenstående link.
Links
Kontakt
Center for akademikere og virksomhedsservice – for akademikere
Peter Bangs Vej 24, 4. sal2000 Frederiksberg
For virksomheder: Send sikker Digital Post til centret
Telefonisk henvendelse
Mandag - torsdag kl. 8-15Fredag kl. 8-12
Personlig henvendelse:
Mandag-torsdag kl. 9-15Fredag kl. 9.30-12