Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune logo
Trafik
Klima, miljø og affald

Frederiksberg sætter strøm til den grønne omstilling med flere lynladepunkter

Fremover bliver det endnu nemmere at oplade elbiler på Frederiksberg. Frederiksberg Kommune har netop indgået en aftale om opsætning af blandt andet to nye lynladestandere og en lynladestation.  

08. mar. 2024

Indhold

  Der er godt nyt til el-bilejerne på Frederiksberg, for det bliver snart endnu nemmere for byens borgere at finde et sted at oplade bilen. Frederiksberg Kommune har netop indgået en aftale med Clever, Norlys, EWII og EDF om opsætning af nye ladestandere. 

  De nye ladepunkter inkluderer en lynladestation placeret på hjørnet af Skellet og Roskildevej samt lynladestandere i området omkring Julius Thomsens Plads og Bag Søndermarken. Derudover vil den kommende parkeringskælder bag rådhuset blive udstyret med ladestandere, og der vil også blive opsat flere langs byens veje. Som den første kommune i Danmark, sætter Frederiksberg Kommune nu også ladestandere op på offentlige handicappladser, så den bæredygtige transport bliver mere tilgængelig for alle borgere.

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) er begejstret for den nye aftale:

  "Frederiksberg skal være Danmarks elbil-by nr. 1, så vi går forrest, når det kommer til at have en veludviklet ladeinfrastruktur, gode parkeringsforhold for elbiler og sikre at de kommunale køretøjer også kører på grønne drivmidler. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan accelerere omstillingen til grøn mobilitet ved at udvide antallet af ladepunkter og give elbilejerne flere mulighederne for at lynlade”, siger han.

  Formanden for Miljø- og Trafikudvalget i Frederiksberg Kommune, Jan E. Jørgensen (V), er også glad for de nye lademuligheder, der er på vej til kommunen:

  ”Vi har en målsætning om, at der max må være 250 meter til en offentligt tilgængelig ladestation på Frederiksberg, og jeg er rigtig glad for, at vi nu udbygger ladeinfrastrukturen yderligere. Hvis flere borgere skal vælge elbiler frem for fossile biler kræver det, at ladeinfrastrukturen er på plads, og Frederiksberg er meget tæt på målet nu,” siger han.

  De nye ladestandere er fuldt funktionsdygtige og synlige i bybilledet i løbet af 2024. Den nye lynladestation ved Skellet og Roskildevej åbner i begyndelsen af 2025.

  frederiksberg.dk kan man læse mere om eksisterende ladestandere og elbil-infrastrukturen på Frederiksberg.

  Der findes 561 ladepladser i Frederiksberg Kommune per 1. februar 2024.