Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune logo

Elbiler

Frederiksberg Kommune ønsker at være Danmarks elbilby nr. 1 og understøtte den grønne omstilling af transportsektoren.

Indhold

  Derfor er en af ambitionerne blandt andet at sikre opstilling af ladestandere i kommunen, som sikrer ladegaranti på Frederiksberg, så enhver borger maksimalt har 250 meter til nærmeste offentligt tilgængelige ladestander. Dette skal være med til at gøre det nemt for borgere på Frederiksberg at eje og oplade en elbil nær deres bopæl.

   

  På nuværende tidspunkt er der tre ladestanderoperatører, der har opsat ladestandere på offentlig vej på Frederiksberg. Det er Clever, E.ON og Spirii. Ladestandere på offentlig vej er til alle, der har behov for at oplade deres elbil eller plug-in hybridbil.

  Se ladestandere på kort

  På kortet kan du se, hvor der er offentligt tilgængelige ladestandere på Frederiksberg i dag, bemærk at nogle af ladestanderne er på privat grund og kan have en anden skiltning end den, der anvendes på offentlig vej.

   

  Hvis du har et forslag til placering af nye ladestandere, er du velkommen til at sende det til Vej, Park og Miljø på vpm@frederiksberg.dk.

  Hvis du ejer en elbil, og du bor i et et-, to- eller trefamilieshus ud til en vej, hvor der ikke er cykelsti, kan du ansøge om at få tilladelse til at lægge ladekablet over fortovet, mens bilen oplader. Dette er forudsat, at du ikke har mulighed for at oplade på egen grund. Ansøgning herom skal sendes til Vej, Park og Miljø på vpm@frederiksberg.dk.

  Som udgangspunkt vil der kunne opnås tilladelse hertil, hvis kablet lægges under en kabelbro nogenlunde svarende til billedet nedenfor.

  Eksempel på kabelbro

   

  Du skal selv afholde udgifterne til kabelbroen, og du har også ansvaret for, at der ikke er nogen, som kommer til skade som følge heraf. Kabel og kabelbro skal fjernes, når opladningen er tilendebragt.

  Kontakt

  Byliv og Drift - Vej, Park og Miljø

  Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1
  2000 Frederiksberg

  Telefontid

  Mandag, onsdag og torsdag klokken 9-14
  Tirsdag klokken 10-14
  Fredag klokken 9-13

  Personlig henvendelse

  Kun efter forudgående aftale

  Telefon: 3821 4220

  For borgere: Send sikker digital post til Vej, Park og Miljø

  For virksomheder: Send sikker digital post til Vej, Park og Miljø