Gå til hovedindhold

Borgerforslag

I Frederiksberg Kommune kan borgere indsende forslag, som tages op i Kommunalbestyrelsen. Det kræver, at mindst 2000 borgere med bopæl i kommunen har skrevet under på forslaget.

Indhold

  1. Opret en underskriftindsamling enten fysisk eller online via eksempelvis skrivunder.net. Sørg for at bede om underskriverens fulde navn, postnummer og samtykke til at videregive oplysningerne til Frederiksberg Kommune. Vi bruger oplysningerne til at sikre os, at det kun er frederiksbergborgere, som har underskrevet og til at foretage stikprøvekontrol. 
  2. Når du har oprettet underskriftsindsamlingen, kan du sende os et direkte link, hvorefter vi lægger forslaget her på siden, såfremt det overholder vilkårene for at stille borgerforslag (læs mere under Vilkår). Du kan sende dit borgerforslag til os via digital post. Kontaktoplysninger står i bunden af denne side. 
    
  3. Når du har indsamlet mindst 2000 underskrifter fra frederiksbergborgere, indsender du underskrifterne i et samlet ark via digital post (se kontaktoplysninger i bunden af denne side). I emnefeltet skriver du: 'Borgerforslag'. OBS: Det skal tydeligt fremgå, hvilket forslag underskriverne støtter. 
    
  4. Når vi har modtaget dit forslag samt underskrifter, vil forslaget (ikke underskrifterne) blive offentliggjort på siden her, sammen med en tidsplan for forelæggelse for Kommunalbestyrelsen. 
  • Det kræver mindst 2000 individuelle underskrifter fra frederiksbergborgere over 18 år at få et forslag drøftet i Kommunalbestyrelsen.
  • Du skal være opmærksom på, at dit forslag skal have relevans i forhold til den type opgaver, som kommunen løser, ligesom et forslag ikke kan drøftes, hvis det tidligere er blevet behandlet. 
  • Forslag må kun underskrives og indsendes af borgere over 18 år bosiddende i Frederiksberg Kommune. Vi foretager stikprøvekontrol.

  Der er ingen indstillede borgerforslag.

  Her kan du se de igangværende underskriftindsamlinger, som er blevet sendt til Frederiksberg Kommune.

  Dine forpligtelser

  Ved at starte en underskriftsindsamling bliver du dataansvarlig for de personoplysninger, du indsamler og/eller får videregivet fra en portal på nettet. Du kan læse mere om dit dataansvar og den særlige oplysningspligt, der følger med, på Datatilsynets hjemmeside under 'Grundlæggende principper'. Find direkte link til Datatilsynet i boksen 'Links'

  Sådan behandler kommunen de videregivne underskrifter

  Frederiksberg Kommune har en privatlivspolitik, som blandt andet beskriver, hvordan vi passer på personoplysninger, hvad vi bruger oplysningerne til, og hvor lang tid vi gemmer dem. Find link til Frederiksberg Kommunes privatlivspolitik under 'Links'.

  Tilbagekald dit samtykke

  Du kan til enhver tid trække dit samtykke til, at dine oplysninger videregives til Frederiksberg Kommune, tilbage. Du tilbagekalder dit samtykke hos den person, som er ansvarlig for underskriftindsamlingen. Hvis du efter videregivelsen til Frederiksberg Kommune alligevel ikke ønsker at støtte underskriftindsamlingen, bedes du give besked til kommunen. Du finder vores kontaktoplysninger i bunden af denne side.  

  Yderligere information

  Kontakt

  Borgerforslag

  Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1
  2000 Frederiksberg

  Telefon: 2898 0015

  Send dit borgerforslag via sikker digital post