Gå til hovedindhold

Seniorrådets høringssvar af 25. januar 2024

Høringssvar vedrørende Frederiksberg Bystrategi 2024

Indhold

    Seniorrådet lægger stor vægt på, at borgerne på Frederiksberg er i sammenspil med kommunen gennem dialog. Det bliver nødvendigt at vægte dette endnu højere i tiden fremover (s.5, p.5).

    Vi sætter stor pris på visionerne om ”den grønne by”. Vi er dog bekymrede over den stigende trafik – såvel biler som knallerter. Vi anbefaler, at sidstnævnte kommer ud på kørebanen, for på sigt at ændres til eldrevne køretøjer.
    Vi kunne tænke os en endnu mere tryg by. Her tænker vi på den private trafik, trafikvaner samt mindre god belysning enkelte steder (s 8).

    Vi er optaget af tanken om den blandede by (s.9). I den forbindelse gør vi opmærksom på, at næsten halvdelen af byens borgere, der bor i lejligheder, bor alene. Vi er enige i, at der ønskes en variation i lejlighedsstørrelser. Vi er også enige i, at ved nybyggeri er mindstemålet 25% almene boliger – blandet med andre boligtyper.

    Vi ønsker, at kommunen i endnu højere grad viser sit grønne hjerte (s.10, 11). Her tænker vi på den øgede trafikmængde.

    Klimaet ændrer sig til det værre. Derfor ser vi meget positivt på bæredygtige, offentlige transportformer og en synlig prioritering af biodiversiteten. Det er glædeligt med de mange regnvandsklimaprojekter.

    Frederiksberg vil gerne være en vidensby med udsyn (s.13). Vi savner nogle tydeligere visioner for de mange ældre borgere. Vi er optaget af Hospitalsgrunden. Vi tænker blandt andet på seniorbofællesskaber.

    Sundhedsstrædets formål er ikke beskrevet (s.15).
    Hvad forventer borgeren og patientforeninger sig af Sundhedsstrædet?
    Hvilke tanker gør kommunen sig om det kommende Sundhedsstrædes funktioner og sammensætning?
    Hvornår kommer borgerinddragelsen?
    Vi mener, at Sundhedsstrædet også skal beskæftige sig med forebyggende arbejde.


    På Seniorrådets vegne

    Birgitte Franck, medlem Seniorrådet
    Carsten Nørballe, næstformand Seniorrådet