Gå til hovedindhold

Særlig information til bedemænd

Er du bedemand og skal planlægge en begravelse eller bisættelse på vegne af en familie, finder du herunder de relevante dokumenter og kontaktoplysninger. Du finder ligeledes kontaktinformation til bestilling af orgel og kor.

Indhold

  Bestil begravelse, bisættelse eller urnenedsættelse

  Sådan gør du

  1. Start med at udfylde: Inden du starter selvbetjeningsløsningen, skal du, afhængig af hvor kisten eller urnen skal nedsættes, sørge for følgende:
  • Nedsættelse i eksisterende gravsted

   Hvis kisten eller urnen skal nedsættes i et eksisterende gravsted, skal du sørge for, at de pårørende udfylder selvbetjeningsløsningen: Erklæring om nedsættelse i eksisterende gravsted. Brug Google Chrome. Hvis du udfylder på vegne af dem, skal du uploade en underskrevet fuldmagt fra dem. Fuldmagten kan du finde nederst på siden.

  • Nedsættelse i nyt gravsted 

   Ønsker familien at købe et nyt gravsted, skal de kontakte Vej, Park og Miljø (Byliv og Drift) på telefon 38 21 42 20 for at bestille tid til udvælgelse af gravsted. Når familien har udvalgt gravstedet, skal de sende oplysninger om det valgte gravsted til bedemanden.

  • Nedsættelse i askefællesgrav (Birkelunden) eller kistefællesgrav 

   Hvis kisten eller urnen skal nedsættes i askefællesgrav (Birkelunden) eller kistefællesgrav, skal du udfylde Birkelundserklæringen eller Erklæring om kistefællesgrav. Denne skal vedhæftes din mail til "Begravelser".
  1. Udfyld selvbetjeningsløsningen”Bestil begravelse, bisættelse eller urnenedsættelse”, som du finder øverst på siden. Brug Google Chrome.
    
  2. Kontakt Borgerservicecenteret for tidsbestilling til begravelse eller urnenedsættelse. Se kontaktoplysninger herunder.

  Information om bestilling af orgel og kor


  Musikalsk betjening består af 1 organist og 2 sangere

  Ved tjenester mandage (hele dagen) + tirsdage-fredage før kl. 13 – kontakt organist Raivis Zandovskis 
  Ved tjenester lørdage (hele dagen) + tirsdage-fredage fra kl. 13 – kontakt organist Murray Stewart 

  Afregning sker mellem bestiller (bedemanden) og den tjenestegørende organist.

  Løn, organister (pr. 1. april 2024)

  En kirkelig handling aflønnes med 3,5 timer (dækker også forberedelse) og for tidsforbrug i forbindelse med tilsigelse af sangere 0,5 time. I alt 4 timer a 299,45 kr. = 1.197,80 kr. (pension iregnet) hertil feriegodtgørelse 12,5% i alt 1.347,53 kr. 

  Varigheden af arbejdsopgaven kan variere som følge af arbejdsopgavens karakter. For eksempel kan musikønsker til begravelse/bisættelse betyde en øget arbejdsmængde ud over standardsatsen på 3,5 timer. Der bør tages konkret afsæt i den pågældende arbejdsopgave som ønskes løst. Og indgås tydelig honoraraftale inden. 

  Løn, sangere (pr. 1. april 2024)

  En kirkelig handling takseres med 1,5 timer a 251,33 kr. = 377,00 kr. her til feriepenge 12,5 % i alt 424,12 kr.

  Aflønning

  Efter udført tjeneste afleverer tjenestegørende organist 3 x faktura for henholdsvis organist, sanger 1 og sanger 2 til bedemanden, som sørger for honorarudbetaling indenfor fakturaens forfaldsdato.

  Sangerdatabase

  Tjenestegørende organist tilsiger sangere via kontaktliste med sangere fra Frederiksberg provstis kirker. Listen er udarbejdet af Lars Sardemann (organist v. Lindevang Kirke) og opdateres løbende i samarbejde med de to tjenestegørende organister. Herudover kan tilsiges via Lindevang Kirkes lukkede facebookgruppe for sangervikarer som er godkendte og har arbejdstilladelser. 
  Al kontakt til sangerne går via tjenestegørende organist.

  Kontaktinformation til tjenestegørende organist

  Organist Raivis Zandovskis
  Mobil: +45 60708285
  Mail: raiviszandovskis@gmail.com  

  Organist Murray Stewart
  Mobil: +45 22909220 
  Mail: mstewart.uk@gmail.com
   

  Yderligere information

  Kontakt

  Begravelser

  Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1
  2000 Frederiksberg

  Telefontid

  Mandag, onsdag og torsdag klokken 9-14
  Tirsdag kl. 10-14
  Fredag kl. 9-13

  Personlig henvendelse

  Kun efter forudgående aftale

  Telefon: 3821 2515

  For borgere: Send sikker digital post til Begravelser

  For virksomheder: Send sikker digital post til Begravelser