Du har typisk syv typer affald, som du har i hænderne hver dag. Her kan du se, hvad der optager mest plads.
1. pladsen

Plast og mad- og drikkekartoner er det, du har mest af. Derfor er det godt at have en rummelig affaldsspand til disse typer affald.
2. pladsen

Madaffald producerer du dagligt. Placér derfor din grønne spand, så den er nem at komme til, fx på køkkenlågen ved siden af dit restaffald.
3. pladsen

Pap fra emballage, æggebakker og mindre æsker har du formentlig dagligt mellem hænderne. Derfor kan du med fordel placere en beholder til hverdagspap centralt i dit køkken.
4. pladsen

Selvom du sorterer dit affald, er der altid lidt tilbage, der skal i restaffald. Derfor er den god at have tæt ved hånden, fx på skabslågen.

Glas har du formentlig ikke så meget af, men det fylder ofte. Derfor er det en god idé med en smal, høj beholder bagerst i dit køkkenskab.

Dit metalaffald fylder typisk ikke så meget. Derfor kan du placere det bagerst i køkkenskabet.

Papir er nok det, du har mindst af i dit køkken. Derfor kræver det kun en lille beholder – måske bare en papirspose bagerst i dit køkkenskab.