Gå til hovedindhold

Flyt til Danmark

Du har ret til at blive bopælsregistreret i CPR, hvis du skal være i Danmark mere end 3 måneder og har et sted at bo (eller et fast opholdssted).

Indhold

  Anmeld indrejse

  Du skal også have lovligt ophold i Danmark. Alle der ikke er nordiske statsborgere, skal have en opholdstilladelse for at blive bopælsregistreret i Danmark. Vi har indgået samarbejde med International House Copenhagen, så er du international statsborger i Frederiksberg Kommune kan du registreres der.

  Du kan møde op i borgerservice i den kommune, som du flytter til. Vi opfordrer ansøgere til at bestille en tid om indrejse i Borgerservice på rådhuset. Du kan også møde op i et af Danmarks 5 ICS-centre.

  Husk at bestille en ny tid for hver person, der indrejser i Danmark. Er I fx en familie på 4 personer, skal I bestille tid 4 gange, så I har 4 aftaler.

  Du skal oplyse:

  • Statsborgerskab og varighed af ophold
  • Indrejsedato
  • Adresse du flytter til i Danmark
  • Adresse du flytter fra i udlandet
  • Personlige oplysninger for alle der indrejser
  • Kontaktoplysninger

  Hvis dit ophold i Danmark er mindre end 3 måneder, skal du ikke registrere dig.

  Vær dog opmærksom på, at hvis du modtager løn, mens du er i Danmark, skal du have et kildeskattenummer. Du kan få søge om et kildeskattenummer på SKATs hjemmeside.

  Du kan søge om det særlige sundhedskort via borger.dk. Det særlige sundhedskort kan du få, hvis du ikke bor i Danmark, men er socialt sikret i Danmark, for eksempel fordi du arbejder som grænsegænger, eller dit arbejdsophold er af så kort varighed (under 3 måneder), at du ikke kan tilmeldes folkeregistret.

  Yderligere information

  Kontakt

  Folkeregister og sygesikring

  Borgerservice, Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1, 1. sal
  2000 Frederiksberg

  Telefontid

  Mandag - fredag kl. 9-12

  Telefon: 3821 2121

  Bestil tid i Borgerservice

  Send sikker digital post til Folkeregister