Gå til hovedindhold

Valgplakater

Læs om krav til valgplakater ved valg eller folkeafstemning. Her gælder særlige regler, når plakaterne skal hænges op og tages ned.

Indhold

  • Valgplakater må hænges op fra lørdag den 18. maj 2024 kl. 12.

  • De må ikke hænges op i parker, grønne områder, kirkegårde og på hegn omkring disse eller på private arealer, signalanlæg mv.

  • Valgplakaterne skal være forsynet med navn, adresse, email-adresse og telefonnummer på den, der er ansvarlig for ophængningen (typisk er det kandidaten eller partiorganisationen).

  • Valgplakater og de materialer, der er brugt til at hænge plakaterne op med (strips, snore mv.), skal være fjernet senest ved døgnets afslutning 8 dage efter valget. Det vil sige senest den 17. juni 2024 midnat. 

  Valgplakater og de materialer, der er brugt til at hænge plakaterne op med (strips, snore mv.), skal være fjernet senest ved døgnets afslutning 8 dage efter valget. Det vil sige senest den 17. juni 2024 midnat. Det kan man gøre selv eller indgå en aftale med Frederiksberg Kommune.

  Aftale om at tage plakater ned

  Aftale med Frederiksberg Kommune, Gartner og Vejservice (FGV) om at tage  valgplakater ned mv.

  • Prisen vil – hvis der er nok tilmeldinger til ordningen – være 20 kr. pr. plakat og plakaterne vil kunne hentes hos FGV, Skellet 27, senest 3 uger efter valget. Ikke afhentede plakater vil herefter - uden yderligere forudgående varsel - blive destrueret.
  • Ønsker du at være med i ordningen, skal du tilmelde dig senest fredag den 17. maj til FGV på mail: fgv@frederiksberg.dk. 
  • Hvis frist for nedtagning ikke overholdes og Frederiksberg Kommune må fjerne valgplakaten, vil der blive sendt en regning på 60 kr. pr. plakat til den lokale partiorganisation.
  • Den samme takst gælder, hvis kommunen - i den tilladte ophængningsperiode - må fjerne ulovligt opsatte plakater, der er til umiddelbar og konkret fare for trafiksikkerheden.

  Du kan give os et praj, hvis du fx ser valgplakater, der ikke er taget ned i tide, eller som ligger og flyder. Læs mere om at give et praj.

  Links

  Kontakt

  Valgkontoret

  Borgerservice, Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1, 1. sal
  2000 Frederiksberg

  Telefontid

  Mandag - fredag kl. 9-12

  Åbningstider

  Mandag kl. 9-17
  Tirsdag - fredag kl. 9-13

  Telefon: 3821 2101

  Send sikker digital post til Valgkontoret