Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune logo

Familiehuset Frederiksberg – et tilbud til gravide og småbørnsfamilier

Oplever du, at livet som gravid eller småbørnsfamilie (0-6 år) kan være udfordrende, så kan du få hjælp og vejledning i Familiehuset Frederiksberg.

Indhold

  I Familiehuset Frederiksberg har vi samlet de bedste kræfter og den bedste viden om de udfordringer, man kan støde på som gravid eller småbørnsfamilie. Her står sundhedsplejersker, psykologer, fysio-ergoterapeuter, logopæder (tale-høre), forebyggende familierådgivere og dagtilbudsrepræsentanter klar til at hjælpe dig på tværs af deres fagligheder.

  Hvis du ønsker at deltage i et af familiehusets tilbud, skal du tale med din sundhedsplejerske, pædagog fra dit barns dagtilbud, psykolog fra PPR/Fællesrådgivningen eller en familierådgiver fra familieafdelingen, som kan henvise dig.

  Familiehusets tilbud

  Tilmelding er nødvendig – se nederst på siden

  Kom til foredrag onsdag den 20. marts kl. 16.30-18.30 med psykolog og parterapeut Amalie Vatne Brean, og hør hvorfor det kan være så udfordrende at bevare kontakten til hinanden, og få små greb til hvordan I som forældre kan bevare den fysiske og emotionelle kontakt til hinanden i en travl hverdag.

  Som småbørnsforældre går al vores energi tit til den nye baby. Parforholdet forsvinder nemt bag vasketøj, bleer og søvnløse nætter. Der er gode grunde til, at parforholdet sættes i parentes, når børnene er små – men nogle gange bliver resultatet, at vi kommer til at miste kontakten til hinanden som par.

  Ved dette foredrag ”Er du der stadig?” belyser psykolog og parterapeut Amalie Vatne Brean, hvorfor det kan være så udfordrende at bevare kontakten til hinanden som kærester, når vi bliver forældre. Hun kommer desuden med forslag til små greb, vi som forældrepar kan tage for at bevare den fysiske og emotionelle kontakt til hinanden, selv når hverdagen kører hurtigere end os selv.

  Arrangementet er for voksne og der vil blive serveret vand og frugt.

  Dato og tid: Onsdag den 20. marts, kl. 16.30-18.30

  Sted: Foredraget foregår i Familiehuset Frederiksberg, Peter Bangs Vej 26, 6. sal (over sundhedsplejen), 2000 Frederiksberg

  Arrangementet er gratis og alle er velkomne til at deltage. Da der er begrænset deltagerantal, er tilmelding nødvendigt.

   Tilmeld her

  Hvis du vil høre mere om foredraget eller familiehuset, er du velkommen at kontakte familiehuset på mail familiehuset@frederiksberg.dk eller telefon 50 94 07 07.

   

   

  Tilbuddet er for dig, der er gravid og som gerne vil udvide dit netværk og møde andre gravide på Frederiksberg. Udover at møde andre gravide kan du også få hjælp og støtte i graviditeten af en sundhedsplejerske og en psykolog, som byder dig velkommen i caféen.

  Snak med din jordemor eller sundhedsplejerske, hvis du er interesseret i at deltage. I caféen vil sundhedsplejersken og psykologen sørge for at I får talt om emner, der handler om graviditet, fx det kommende forældreskab, fødslen, familiedannelse og parforholdet, tidlig kommunikation med dit barn, digitale medier mv.   

  I cafeen får du sammen med andre gravide hjælp til at håndtere udfordringerne i graviditeten, så du og eventuel din partner er klar til at tage godt i mod det nye barn.

  Du kan starte i cafeen fra du er gravid i anden termin og frem til du føder. Caféen er åben hver anden fredag fra kl. 9.30-11.30 i Frederiksberg Familiehus, Peter Bangs Vej 26, 6. sal. Der serveres kaffe/te og frugt.

  Vi glæder os til at byde dig velkommen.

  Hvis du er interesseret i at starte i caféen for gravide kontakt Frederiksberg Familiehus på mail: familiehuset@frederiksberg.dk eller ring/send en sms til Lotte Finseth, leder af Frederiksberg Familiehus på mobil 5094 0707.

  Hvis du som forælder oplever udfordringer med dit barn eller med familielivet, kan du aftale med din sundhedsplejerske at komme forbi babyklinikken, hvor et tværfagligt team med en sundhedsplejerske, psykolog, fysio-ergoterapeut og forebyggende familierådgiver vil hjælpe dig og din familie videre med udfordringerne.
  Tilbuddet indebærer konsultative råd og vejledning fra det tværfaglige team og alt efter behovet kan du/I komme og få hjælp og vejledning i babyklinikken op til i alt tre gange.

  Hvis du sammen med din sundhedsplejerske vurderer, at dit barns motoriske udvikling skal tilses af en børnefysioterapeut, er der mulighed for at få en tid hos en fysioterapeut.

  I samarbejde med din sundhedsplejerske har du og din eventuelle partner mulighed for at blive inviteret til et fælles møde din sundhedsplejerske og med dit barns nye dagplejer eller vuggestue. Til samtalen får I mulighed for at møde hinanden og få en snak om, hvad der fungerer godt hos jeres barn og familie og hvor det kan være svært. På den måde bliver dagplejer og personalet på vuggestuen forberedt på at modtage jeres barn og jer som familie bedst muligt.

  Baggrund

  I 2022 fik Frederiksberg Kommune midler fra Socialstyrelsen til at oprette et familiehus. I perioden 2023-2026 vil familiehuset bidrage til at understøtte den tidlige og tværfaglige indsats for gravide og småbørnsfamilier med børn i alderen 0-6 år i sårbare og udsatte positioner, som kan have brug for hjælp og støtte så tidligt som muligt i forhold til barnets alder og problemets udvikling. I efteråret 2023 er de første indsatser gået i gang. Udover de borgerrettede indsatser, er der etableret et tværfagligt forum, hvor fagpersoner kan få sparring.

  Socialstyrelsens pulje til etablering af familiehuse har til formål at bidrage til et helhedsorienteret løft af indsatsen på spæd- og småbørnsområdet ved at gravide, børn og småbørnsforældre i sårbare og udsatte positioner opdages tidligt og får kvalificeret støtte tidligt i livet.

  Familiehuset er i dialog med civilsamfundsaktører på spæd- og småbørnsområdet om at styrke samarbejdet og har fokus på at brobygge til tilbud, vi vurderer kan være relevante som supplement til den støtte man kan modtage i kommunens øvrige tilbudsvifte.

  Familiehuset Frederiksberg skal bidrage med at udvikle effektive arbejdsgange som understøtter et styrket og systematisk tværprofessionelt samarbejde mellem sundhedsplejen, fællesrådgivningen/PPR, familieafdelingen, dagtilbud og familierne. 

   

  Kontakt

  Familiehuset Frederiksberg

  Peter Bangs Vej 26, 6. sal
  2000 Frederiksberg

  Telefon: 5094 0707

  Send sikker digital post til Familiehuset