logo

Cyklister

Er du cyklist, så læs om, hvilke tiltag Frederiksberg Kommune gør for at bakke op om cyklisme.

Indhold

  Supercykelstier er cykelruter, hvor kvaliteten har fået et løft, så det er nemt og komfortabelt at vælge cyklen. Supercykelstierne skal forbinde hovedstadsregionens kommuner i et højklasset cykelrutenet, som gør det attraktivt særligt for pendlere at vælge cyklen over længere afstande.

  På Frederiksberg blev Albertslundruten indviet i 2012, og i 2017 blev Indre Ringrute indviet. Roskilderuten blev indviet i forbindelse med afholdelse af Tour de France i 2022, og i 2023 blev Ryparken-Valbyruten, som løber langs Fasanvej, indviet på World Bicycle Day.

  Den Grønne Sti er en del af en godt 9 kilometer lang cykel- og gangstirute gennem Frederiksberg og København. Den strækker sig fra Lyngbyvejen i nord, over Nørrebro og diagonalt gennem Frederiksberg til Valby i syd.

  Den Grønne Sti fungerer som et grønt og rekreativt supplement til et udbygget cykelstinet langs de frederiksbergske veje. Den midterste del af Den Grønne Sti er samtidigt en del af supercykelstien Albertslundruten.

  Den Grønne Sti løber langs det gamle jernbanespor ’Vigerslevtracéet’. Som på andre jernbanespor oplever man her ’byens bagside’. Stien har et grønt og varieret forløb og forbinder en perlerække af spændende byrum og grønne åndehuller og ikke mindst nogle af de vigtigste uddannelsesinstitutioner på Frederiksberg. Broen ’Åbuen’ over Åboulevarden, tegnet af arkitekterne Dissing+Weitling, står som et fornemt vartegn for Den Grønne Sti og for samarbejdet mellem de to kommuner.

  Frederiksberg og Københavns Kommuner modtog i 2013 Byplanprisen for samarbejdet omkring kvalitetsprojektet Den Grønne Sti.

  Under links nedenfor finder du en folder omkring Den Grønne Sti.

  Frederiksberg Kommune har gennem flere år udvidet antallet af cykelparkeringspladser med særlig fokus på trafikale knudepunkter, uddannelsessteder og veje med etagebebyggelser.

  Der er sat mange nye cykelstativer op, men nogle steder er det ikke muligt at få plads til (flere) cykelstativer, selv om der er behov for dem. 

  I Frederiksberg bymidte med CBS, Frederiksberg Centeret, Frederiksberg Gymnasium og hovedbiblioteket, der alle tiltrækker mange cyklister, er det ikke altid muligt at finde en ledig cykelstativplads lige ved indgangsdøren til målet, men går man lidt længere, er det altid muligt at finde en ledig cykelstativplads i området.

  Der er desuden også mulighed for at parkere cyklen i tørvejr i cykelkælderen under Frederiksberg Gymnasium – se videoen om cykelparkeringspladser i kælderen under Frederiksberg Gymnasium.

  Yderligere information

  Kontakt

  Vej, Park og Miljø – Trafik og Byrum

  Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1
  2000 Frederiksberg

  For borgere: Send sikker Digital Post til Vej, Park og Miljø
  For virksomheder: Send sikker Digital Post til Vej, Park og Miljø

  Telefonisk henvendelse

  Mandag, onsdag og torsdag kl. 9-14
  Tirsdag kl. 10-14
  Fredag Kl. 9-13

  Personlig henvendelse

  Kun efter forudgående aftale

  Telefon: 38 21 42 92