Gå til hovedindhold

Parkeringspladser for el- og plugin hybrid biler

På denne side kan du se en oversigt over, hvor der er parkeringspladser for el- og plugin hybrid biler med og uden lademulighed. Bemærk - parkerer du med en el- eller plugin hybrid bil i parkeringszonen på Frederiksberg, skal bilen være digitalt registreret fra parkeringens start enten med licens eller billet.

Indhold

  Frederiksberg Kommune arbejder hele tiden på at udvide antallet af parkeringspladser reserveret til el- og plugin hybridbiler, både med og uden lademulighed. På Frederiksberg har vi pr. januar 2023 509 offentligt tilgængelige parkeringspladser til el- og plugin hybridbiler med lademulighed og 475 offentligt tilgængelige parkeringspladser til elbiler uden lademulighed. Vi forventer, at antallet af parkeringspladser til el- og plugin hybridbiler med og uden lademulighed vil stige yderligere i løbet af 2023. 

  I Frederiksberg Kommune er en plads med en ladestander som udgangspunkt en ladeplads, og ikke en parkeringsplads. Derfor opfordrer vi alle el- og plugin hybridbilsbilister til at flytte bilen fra ladepladsen, så snart bilen er opladet, så flere kan få gavn af lademulighederne.

  På steder hvor der er opsat en ladestander og skiltet med elbilsymbol og tidsbegrænsning, kan kun elbiler og plugin hybridbiler parkere, og parkeringsskiven skal indstilles. Udenfor den lokale tidsrestriktion, skal man betale og være digital registreret, når man parkerer på pladserne. 

  På pladser uden opsat ladestander men skilt med elbilsymbol, kan kun elbiler og plugin hybridbiler parkere. Man skal betale og være digitalt registreret, når man parkerer på pladserne. 

  Hvilke biler må holde på elbilspladserne?

  •    Elbiler: Eldrevne køretøjer, der udelukkende drives af el. 
  •    Plugin hybridbiler: Køretøjer, der drives af el i kombination med benzin, diesel, naturgas eller biogas, og hvor opladningen af køretøjet kan ske ved hjælp af ekstern strømforsyning. 


  Links

  Kontakt

  Frederiksberg Parkering - Vej, Park og Miljø

  Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1
  2000 Frederiksberg

  Telefontid

  Mandag - torsdag klokken 9-14
  Fredag klokken 9-13

  Personlig kontakt

  Kun efter forudgående aftale

  Telefon: 3821 4035

  For borgere: Send sikker digital post til Parkering

  For virksomheder: Send sikker digital post til Parkering