Gå til hovedindhold

Kultursteder

Frederiksberg har mange kultursteder i form af teatre, museer og biblioteker, som byder på et hav af oplevelser.

Indhold

  Frederiksberg Bibliotek består af  Frederiksberg Hovedbiblioteket, Biblioteket Danasvej, Biblioteket Godthåbsvej og Medborgercentret Nordens Plads.

  Her kan du: 

  • Låne bøger, tidskrifter, film og meget andet,
  • Deltage i et hav af arrangementer for børn og voksne,
  • Finde ro til fordybelse og læse dagens avis 

  Se mere på bibliotekernes hjemmeside fkb.dk

  Det Franske Institut

  Det Franske Institut - (Institut français du Danemark) - er den franske ambassades kulturelle afdeling. Udover at vi tilbyde franskkurser huser instituttet udstillinger og forskellige kulturelle arrangementer.

  Adresse: Rolighedsvej 37, 1958 Frederiksberg C

  Se mere på Det Franske Instituts hjemmeside: https://institutfrancais.dk/da  

  Kultur- og Bevægelseshuset KU.BE

  Her kan du være med i forskellige idrætter som parkour, yoga og gymnastik. Du kan gå på opdagelse i et laboratorium for oplevelser og mødes med andre om både daglige kulturtilbud og enkeltstående events. KU.BE består af seks dele med hver sin stemning, identitet og funktion: ”Puls”, ”Bevægelse”, ”Tanker & fordybelse”, ”Performance”, ”Leg” og ”Mad”.

  Adresse: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

  Se mere på KU.BE's hjemmeside: kube.frederiksberg.dk

  Metronomen

  Metronomen er Frederiksbergs 'gør det selv-hus for musik, hvor du har mulighed for at arrangere dine helt egne koncerter, såfremt du opfylder de krav, der er til at benytte huset. 

  Adresse: Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg

  Se mere på Metronomens hjemmeside: Metronomen

  URBAN13 og spillestedet Garagen

  URBAN13 er et iværksættermiljø etableret under Bispeengbuen, som faciliterer kulturoplevelser, festivaler, koncerter, gadeidræt, fællesskab og meget mere.

  Adresse: Under Bispeengbuen, Bispeengen 20, 2000 Frederiksberg

  Læs mere om URBAN13 på deres hjemmeside: www.urban13.dk

  Frederiksbergmuseerne byder på kunst for hele familien og består af Bakkehuset, Cisternerne, Storm og Møstings. Alle 4 museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs 2 smukke parker; Søndermarken og Frederiksberg Have. 

  Tilsammen udgør Frederiksbergmuseerne et unikt kulturtilbud, som dækker mange forskellige kunstarter.

  Se mere på Frederiksbergmuseernes hjemmeside

  Frederiksberg Stadsarkiv er Frederiksberg by og kommunes historiske hukommelse. Vi bevarer, forsker og formidler Frederiksbergs historie.

  Frederiksberg Stadsarkiv er et offentligt arkiv efter Arkivloven, som indsamler Frederiksberg Kommunes arkivalier. Derudover er vi altid interesseret i at modtage private arkivalier samt fotos og film om Frederiksberg, der kan fortælle historier om stort og småt fra livet på Frederiksberg gennem tiden.

  Vi har til huse på Frederiksberg Rådhus. På den tilhørende læsesal har du mulighed for at benytte vores samlinger. Særligt ved større forespørgsler kan det være en god ide at kontakte os i forvejen.

  Stadsarkivets samlinger er registreret på fredbas.dk, så du hjemmefra kan søge arkivalier frem og bestille dem til læsesalen.

  Se Frederiksberg Stadsarkivs fotosamling, hvor du se hele vores samling af historiske billeder. Der vil løbende blive lagt flere på.

  Du kan læse mere på Frederiksberg Stadsarkivs hjemmeside

  På Frederiksberg har vi fire teatre. 

  Du kan læse mere om dem på deres egen hjemmeside ved at følge linksene. 

  Falkoner Biograf har seks sale og et bredt udbud af film til borgere og gæster på Frederiksberg.

  Se mere på Falkoner Biografs hjemmeside.

  Er du musiker eller solist og ønsker du et sted at øve og være en del af et sprudlende musikermiljø på Frederiksberg, så kontakt START! Frederiksberg.

  Frederiksberg råder over 10 øvelokaler for musikere, heraf 8 lokaler på Bernhard Bangs Allé, der alle er specialindrettede til rytmisk musik og 2 lokaler i bunkere på henholdsvis Philip Schous Vej og Francesvej. 

  Foreningen START! Frederiksberg, varetager drift og administration af faciliteterne.

  Se mere på STARTs hjemmeside

  Når du befinder dig på Solbjerg Plads, bliver du på visse tidspunkter af dagen mødt af lyd, der strømmer op fra under jorden.

  Lyden kommer fra 32 højttalere, der er skjult i ligeså mange brønde under pladsen.

  Lydbrøndene, som højtalersystemet kaldes, er både en del af pladsens arkitektur og en scene for musik, podcasts og unikke, stedspecifikke lydoplevelser – med andre ord en lydbiograf.

  Det er en hel unik scene for Frederiksberg, der findes ingen tilsvarende i København, Danmark eller sågar i hele Nordeuropa.

  Lydbrøndene i kontekst

  I spændingsfeltet mellem cyklister i høj fart på Den Grønne Sti, biblioteket og dets mange gæster, Copenhagen Business School, Frederiksberg Centret og mylderet af metropassagerer på vej til eller fra metrotogene udgør Solbjerg Plads en særlig del af området.

  Med den alsidige brug af pladsen er lydbrøndene med til at give Solbjerg Plads sin særegne karakter og forme den oplevelse, man får, når man bevæger sig rundt på eller forbi pladsen.

  I samspil med de specielle runde nedfræsninger i belægningen på Solbjerg Plads, som tegnestuen SLA står bag, og vandtæppet på bibliotekets facade, udgør Solbjerg Plads en særlig oplevelsesorienteret del midt på Frederiksberg.

  Læs mere på Lydbrøndenes hjemmeside

  Kontakt

  Kultur og Fritid

  Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1, 4. sal, værelse 4.036
  2000 Frederiksberg

  Telefon: 3821 0117

  For borgere: Send sikker digital post til Kultur og Fritid - CPR

  For foreninger/aftenskoler: Send sikker digital post til Kultur og Fritid - CVR