Gå til hovedindhold

Vaccinationer

Alle der er fyldt 65 år eller er i særlig risiko for at blive alvorligt syge som følge af influenza og covid-19 tilbydes gratis vaccination.

Indhold

  Henover efteråret og vinteren forventes det fra Sundhedsstyrelsen, at smitten med influenza og covid-19 vil stige. Derfor anbefales det at alle, der er fyldt 65 år eller er i særlig risiko for at blive alvorligt syge som følge af de to virusinfektioner, bliver vaccineret mod influenza og covid-19. Begge vaccinationer tilbydes gratis til disse målgrupper fra 1. oktober 2023. 

  Nedenfor kan du læse mere om hvordan du får vaccinerne, hvis du er i målgruppen.

  Covid-19

  Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle over 65 år får en booster-vaccination mod covid-19 i efteråret/vinteren 2023/2024. Personer under 65 år i øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 kan også tilbydes vaccination. Er du i tvivl om hvorvidt du er i risikogruppen bør du konsultere din egen læge.

  https://www.sundhedsstyrelsen.dk/da/corona/Vaccination

  Influenza

  Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle over 65 år får influenzavaccination i efteråret/vinteren 2023/24. Personer under 65 år i øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 kan også tilbydes vaccination – det drejer sig blandt andet om gravide i 2. og 3. trimester, om kronisk syge eller andre der på anden vis er i særlig risiko. Tal herom med din egen læge.

  Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.

  https://www.sst.dk/da/influenza

  Hvor kan jeg blive vaccineret?

  Du kan blive vaccineret på regionale vaccinationssteder, som ligger mange steder rundt i landet. Du kan også blive vaccineret på udvalgte apoteker.

  Du bestiller tid på www.vacciner.dk  Her kan du finde det sted og den tid, der passer dig bedst.

  Hvis du har brug for hjælp til at bestille tid til vaccination, kan du ringe til
  Region Hovedstaden på telefon: 38 64 99 00

  For beboere på plejehjem er der et særligt vaccinationstilbud, da de kan blive vaccineret på deres plejehjem.