Gå til hovedindhold

Bofællesskabet Pile Allé

Pile Allé er et socialpædagogisk botilbud til voksne med særlige behov, dvs. med varig nedsatte psykiske og/eller fysiske funktionsevner, som har behov for hjælp og vejledning til dagligdags aktiviteter af både praktisk og social karakter. 

Indhold

    Adresse: Pile Allé 33, 2000 Frederiksberg. Telefon: 2898 3992

    Tilbudsleder: Lone Birkebæk Andersen. Telefon: 2898 5040

    Om Pile Allé

    For at få en bolig i Pile Allé skal du have varige nedsatte fysiske og/eller psykiske funktionsevner, og have behov for pædagogisk hjælp til at udvikle eller vedligeholde dine færdigheder, så du kan klare mest muligt i dit eget liv. Hvad end dine udfordringer er, laver Frederiksberg Kommune en udredning, der vurderer dine ressourcer og dine behov. Ud fra det afgør kommunen, om du kan få en bolig i Bofællesskabet Pile Allé.

    Kontakten går gennem socialafdelingen i Frederiksberg Kommune

    Pile Allé er en fem etagers ejendom, der ligger i et almindeligt boligkvarter lige overfor Søndermarken tæt på Metro, bus og s-togstation. Vi råder over 13 moderne og funktionelle toværelses lejligheder. Der er adgang til fællesstue og køkken, vaskeri, motionsrum og gårdhave. 

    De fleste af vores beboere går på job eller i en anden form for dagbeskæftigelse, mens nogle stykker nyder pensionistlivet. På hjemmedage har beboerne for mulighed for at planlægge rengøring, få ledsagelse til læge og andre aftaler. Vi har fokus på den enkelte beboers livskvalitet og dette sikres bl.a. gennem selvbestemmelse, respekt og omsorg. 

    Hos os får du støtte til hygiejne, kost og husførelse generelt, til aftaler både private og i forhold til offentlige instanser alt efter dit behov. Vi taler med dig om, hvordan du trives privat og på jobbet. 

    Vi fejre de forskellige traditioner i løbet af året og har fælles ture ud af huset. 

    Vi opfordrer til socialt samvær beboerne imellem, bl.a. med fællesspisning i weekender, og med beboernes øvrige netværk. Vi opfordrer, støtter og guider beboerne til at gå til fritidsaktiviteter, fx aftenklub. 

    Det nære netværk er en ressource i den enkelte beboers liv. Derfor inddrager vi aktivt familie og det nære netværk i den enkelte beboers liv i det omfang borgeren ønsker det.   
    Pårørende er altid velkomne til at få en snak med personalet, dog kræver det tilladelse fra beboeren, hvad der må tales om med pårørende. Som pårørende kan du altid få generelle informationer. 
    Du kan læse mere om forventninger i pjecen ”Retningslinjer for pårørendesamarbejdet på det specialiserede socialområde for voksne” på Frederiksberg Kommunes hjemmeside.

    Du betaler husleje, varme og el. Udgiften varierer efter antal kvadratmeter i den enkelte lejlighed. 

    Derudover er det muligt at tilkøbe en ordning om fællesspisning i weekenderne. 

    Din betaling bliver udregnet af kommunen ud fra prisen på lejemålet og din indkomst. Udgifter til fællesarealer er inkluderet i din egenbetaling. Man betaler ikke indskud og kan ikke søge boligsikring.

    Spørg din sagsbehandler, hvis du vil vide mere.

    Da vores hovedopgave er af socialpædagogisk karakter, er de ansatte pædagoguddannet. 
    Vi har et mindre vikarkorps tilknyttet, som kender huset og beboerne godt. De dækker ind ved ferier og sygdom. 

    Vi bestræber os på at være et rummelig, anerkendende tilbud, både for beboere og medarbejdere. Vi arbejder tillidsbaseret og med kort vej mellem ledelse og medarbejdere. Vi tror på, at vi kan noget i kraft af det, vi er sammen og at vores forskellige kompetencer er en styrke for fællesskabet.

    Vi mener det, når vi siger, at vi ønsker at hjælpe beboerne til den størst mulige selvstændighed og trivsel. Vi mener det også, når vi siger, at vi ønsker en anerkendende, respektfuld tone i en så ligeværdig relation, som det er muligt at skabe.
    Vi er fagligt ambitiøse og vi har forventninger til hinandens indsats, både den aktuelle og fremtidige. For os handler godt arbejdsmiljø om stærk faglighed og et sundt og tillidsfuldt samarbejde. Der er personalemøde hver uge med mulighed for faglige drøftelser og sparring om pædagogiske dilemmaer.   

    Ledige stillinger bliver slået op på Frederiksberg.dk

    Kontakt

    Socialafdelingen

    Frederiksberg Rådhus
    Smallegade 1
    2000 Frederiksberg

    Åbningstider

    Mandag - torsdag klokken 10-15.30
    Fredag klokken 10-12

    Telefon: 3821 3070

    Send sikker digital post til Socialafdelingen