Ved renovering af enkelte dele af bygningen skal de energimæssige bestemmelser i Bygningsreglementet opfyldes, hvis foranstaltningerne er rentable. De energimæssige bestemmelser er beskrevet i Bygningsreglementet 2015.
Bygningsejeren skal foretage efterisolering ved mindre renoverings-, udskiftnings- og ombygningsarbejder, hvis efterisoleringsarbejdet i det konkrete tilfælde er rentabelt. Er der foretaget energimærkning af ejendommen, vil det sædvanligvis være de foranstaltninger, der fremgår af energimærkningen.
Renovering af elektriske apparater
Der er sket en betydelig udvikling i elektriske apparaters elforbrug i løbet af de sidste år. Derfor er det væsentligt at se på energimærker på for eksempel køleskabe og frysere, når man køber nyt.
Renovering af gulv og terrændæk
Når gulv og terrændæk renoveres, skal der isoleres i det omfang, der er plads og mulighed for det.
Renovering af tag og loft
Ved renovering af tag og loft er der visse krav til for eksempel isoleringstykkelse og materialevalg, som skal opfyldes.
Renovering af varmeanlæg og forsyning
De fleste ejendomme på Frederiksberg er opvarmet med fjernvarme. Derfor vil det være relevant at renovere og efterse de bygninger, der allerede er tilsluttet så driften af anlægget er så effektiv som muligt.
Renovering af ventilation og køling
Et centralt ventilationssystemer udgør en stor del af en bygnings elforbrug. Som oftest udgør ventilationen 40-60% af det samlede elforbrug. Derfor er det ved renovering eller nyetablering væsentligt at sørge for, at dimensionering og drift af ventilationssystemet er tilpasset behovet i bygningen.
Renovering af vinduer og døre
Ved renovering eller udskiftning af vinduer og døre er det for eksempel varmetab (u-værdi) der gør sig gældende i tjeklisten. En lav u-værdi kan opnås både ved renovering af de eksisterende vinduer og ved udskiftning til nye vinduer. Derudover er det også relevant at gøre sig overvejelser i forbindelse med materialevalg og støj.
Renovering af ydervægge
Ved renovering af ydervægge er de væsentligste miljø- og energihensyn forbundet med isolering og valg af materialer.
Bæredygtig renovering og nybyggeri
Ved egne byggeprojekter anvender Frederiksberg Kommune kriterierne for bæredygtigt byggeri, som beskrevet i DGNB - en international bæredygtighedscertificering. For mindre renoveringer anvendes udvalgte kriterier, ved større renoveringer og byggeprojekter går kommunen efter fuld DGNB certificering. Vi anbefaler private bygherrer at sikre, at byggeriet lever op til disse kriterier for at sikre, at byggeriet er bæredygtigt.
Du finder en guide til DGNB længere nede på siden.