Gå til hovedindhold
Frederiksberg Kommune
Hovedmenu
  • Borger
  • Virksomhed
  • Politik
  • Kommunen
  • Corona
  • English
Frederiksberg Kommune på Facebook
Byplanlægning
  1. Politik
  2. Byplanlægning
  3. Byudviklingsprojekter

Byudviklingsprojekter

Læs om de mange igangværende byudviklingsprojekter, der skal sikre, at Frederiksberg fortsat er en attraktiv by at bo og arbejde i.

FAQ

Aveny-T – Nyt væksthus

Baggrund og projektbeskrivelse

Frederiksberg – og i særdeleshed området omkring Frederiksberg Allé – har i mange år været en slags ”teaterby” med stor mangfoldighed inden for scenekunsten til glæde for teatergængere i alle aldre. På Frederiksberg Allé 102 ligger teatret Aveny-T, som i denne tid står over for en revitalisering, der skal være med til at styrke såvel teatrets som Frederiksberg Allés tradition som omdrejningspunkt for teater og scenekunst.

Det Ny Aveny-T skal være en nationalscene for ungekulturen. Under overskriften ”Story telling på tværs af genre” vil teatret trække de unge tilbage til teatret og være ”the missing link”, fyldt med fremtidens teatergængere.

For at visionen om Det Ny Aveny-T kan realiseres fuldt ud, er en om- og tilbygning nødvendig. Tilbygningen, der i dag huser caféen Kellerdirk, nedrives for at give plads til en moderne, multifunktionel bygning Væksthuset. Selve hovedbygningen Avenyteatret, der blev opført i 1855, har ifølge Kulturstyrelsens register en bevaringsværdi i klasse 4 (SAVE-værdi).

En udvendig renovering af teaterbygningen og den nye tilbygning udføres efter kommunens retningslinjer og lokalplaner, således at bygningen bevarer sin SAVE-værdi.

Den nye tilbygning Væksthuset forventes at omfatte ca. 360 m2 primært som en etplans bygning, dog med en indskudt balkon og et ”baghus” i 3 plan med mindre produktionskøkken, sidescene til teaterscenen samt teknikrum.

Byggeriets adresse: Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg C
Matrikel: 35A

Totalrådgiver teamet består af Arkitektfirmaet Kjær og Richter, Tranberg Arkitekter, Oluf Jørgensen (ingeniør) samt 1:1 landskab.

Overordnet tidsplan

2019: Projektkonkurrence og valg af totalrådgiver
2020: Projektering, myndighedsbehandling samt udbud af hovedentreprise
2021: Anlægsfase
2022 (Januar): Indflytning

Der tages forbehold for ændringer og tidsplanen opdateres løbende.

Byggepladsen og området omkring

I byggeprocessen kan det desværre ikke undgås, at arbejdet vil medføre perioder med støj, trafikale gener i form af tung trafik og inddragelse af parkeringspladser. Vi beklager de gener, det kommer til at medføre i perioder, særligt for beboerne tættest på byggepladsen.

Vi er opmærksom på, at vi bygger i et tæt bebygget område og prioriterer sikkerheden på og omkring byggepladsen meget højt. Derfor opfordrer vi også forbipasserende og naboer til at være ekstra opmærksomme, når de passerer indgangen til byggepladsen. Ved fælles hjælp sikrer vi, at  det er trygt at færdes i området omkring byggepladsen.

I anlægsfasen vil vi i øvrigt overholde kommunens regler for arbejdstider og støjgrænser.

Der vil tilgå yderligere information om byggeplads og omfang inden byggestart.

Information om byggesagen

Projektets stade og relevant information vil jævnligt bliver opdateret her på hjemmesiden.

Har du spørgsmål til byggeriet, er du velkommen til at kontakte projektleder Valdemar Liesk Hansen fra By, Byggeri og Ejendomme i Frederiksberg Kommune på telefon 6170 9021, på hverdage mellem klokken 10 og 14 og fredage mellem klokken 10 og 13, eller på e-mail vaha01@frederiksberg.dk.

Bilag

Herunder kan du finde lokalplan for området, forskrift for støj - bygge og anlæg. Senere vil tegninger, der viser udformningen af det nye væksthus, byggepladsplan mm., løbende blive opdateret.
 

• Lokalplan 79

• Forskrift - støj - bygge og anlæg

CBS Campus

CBS oplever i disse år, at flere studerende søger om at blive optaget på CBS, og der er derfor stort pres på de nuværende bygninger og anlæg. Samtidig ønsker CBS at sætte entreprenørskab og innovation øverst på dagsordenen i de kommende år. Det kræver nye typer af undervisnings‐ og studiemiljøer og mere plads til samarbejds‐ og iværksætteraktiviteter. Det kan ikke rummes inden for de eksisterende bygninger, der i dag er fuldt udnyttede. Lige nu er CBS' lokaler spredt over Frederiksberg og fordelt på mange bygninger - helt ud til Flintholm Station. CBS ønsker at samle flere studerende på Solbjerg Campus, hvor CBS ejer arealerne, og hvor der er plads til at udvide.

Idéoplæg til omdannelse af Bispeengen

Frederiksberg og Københavns Kommune udarbejder i fællesskab et idéoplæg for Bispeengbuens fremtid

Oplægget skal danne grundlag for en beslutning om, hvordan Bispeengen skal omdannes, hvis Bispeengbuen rives ned helt eller delvist.

Tre forskellige scenarier for en by uden Bispeengbuen skal nu konkretiseres og belyses i et idéoplæg, som Frederiksberg og Københavns Kommune i fællesskab udarbejder. Idéoplægget skal laves på baggrund af en bred borgerinddragelse og forløber i to faser fra august 2021 til medio 2023.

1. fase: Vision og muligheder ud fra tre hovedscenarier (2021-2022)

I første fase skal der udarbejdes forslag til vision og handlemuligheder ud fra tre hovedscenarier.

  • Det ene lægger op til, at der både skal etableres ny bebyggelse og byrum i området
  • Det andet lægger op til, at der kun skal etableres et nyt grønt byrum

I begge disse scenarier lægges vejen i tunnel.

  • Det tredje scenarie er en etapeløsning med byrum og en delvis nedrivning af Bispeengbuen

En Å-park og skybrudssikring er en vigtig del af alle scenarier.

Et flertal i kommunalbestyrelsen besluttede mandag den 20. juni 2022, at Frederiksberg Kommune sammen med Københavns Kommune vil arbejde videre med en nedrivning af det ene af Bispeengbuens to brofag samt en omdannelse af området til grønne byrum og en genskabelse af Ladegårdsåen. Ved den valgte løsning afvikles biltrafikken på den nordlige vejbue, som får 2 spor i hver retning og en nedsat hastighedsgrænse på 50 km i timen. Der arbejdes derfor ikke videre med løsninger, hvor vejen nedgraves i tunnel. En tilsvarende beslutning er truffet af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune d. 24. juni 2022. De to kommuner vil sammen gå i dialog med staten, som ejer Bispeengbuen, om at realisere visionen.

Du kan læse mere om beslutningen her, pkt. 126:

Referat til mødet i Kommunalbestyrelsen 2022-25 den 20. juni 2022 kl. 19:05 i Kommunalbestyrelsens mødesal (frederiksberg.dk)

2. fase: Konkretisering af vision (2022-2023)

Når idéoplægget er klar i sommeren 2022, skal Frederiksberg og Københavns Kommune træffe politisk beslutning om, hvorvidt de ønsker at gå videre med et af scenarierne, og - i givet fald - hvilket.
Hvis dette besluttes, skal det valgte scenarie konkretiseres i en helhedsplan, og på basis af den træffer kommunerne den endelige politiske beslutning om idéoplægget i sommeren 2023.
Sideløbende med arbejdet med idéoplægget arbejder kommunerne for at få en fælles plan med staten, der ejer Bispeengbuen.

Mere om Bispeengbuen

Borgerarrangementer og øvrig dialog

Lørdag den 5. marts slog over 150 borgere vejen forbi Garagen under Bispeengbuen. Her blev der præsenteret tre forskellige visionsskitser af, hvordan området kan udvikle sig, hvis Bispeengbuen bliver fjernet helt eller delvist. Borgernes mange gode input blev noteret og vil blive fremlagt for politikerne i de to kommuner, når de til maj skal træffe beslutning om, hvilken visionsskitse der skal arbejdes videre med.

Præsentationen fra arrangementet kan findes her: 

5. marts 2022 præsentation

 

Se skitser fra arrangementet her: 

Visionsskitse 1 - Tunnel og grønne byrum
Visionsskitse 2 - Tunnel, bebyggelse og grønne byrum
Visionsskitse 3 - Delvis nedrivning og grønne byrum

 

Læs pressemeddelelse om arrangementet her: https://www.frederiksberg.dk/nyheder/se-de-foreloebige-skitser-til-omdannelsen-af-bispeengbuen 

Der er nedsat et kvarterpanel bestående af:

  • Repræsentanter for borgere

  • Interessenter

  • Foreninger

som mødes i alt fire gange i løbet af hele processen for at kvalificere projektet.

Et Advisory Board bestående af fire faglige eksperter mødes fire gange i løbet af processen for at kvalificere projektet.

Potentialer

  • Fredeliggøre området med nye rekreative grønne og attraktive byrum, der vil give området og de omkringliggende kvarterer ny attraktionsværdi

  • Fritlægge Ladegårdsåen helt eller delvist i projektområdet, så den kan indgå rekreativt og historisk ved etablering af en fremtidig Å-park

  • Nedbryde fysiske barrierer og skabe bedre sammenhæng og forbindelser på tværs af boligområder og kommuner, herunder blandt andet Lundtoftegade, som er et udsat byområde

  • Opbløde kanterne mellem området og de bebyggelser, der vender bagsiden til Bispeengbuen i dag ved at skabe bedre kantzoner

  • Håndtere hverdagsregn og skybrud så vidt muligt på overfladen med henblik på at skabe merværdi i attraktive og grønne byrum

Skabe attraktive byudviklingsarealer i sammenhæng med de grønne byrum, som kan indgå i en eventuel finansiering af omdannelsen

Links til visionsoplæg

  • Opsamlingsnotat til visionsoplæg
  • Visionsoplæg
  • Opsamling af dialogproces
  • Notat vedr. trafik
  • Notat vedr. økonomi og organisation
  • Notat vedr. CO2-påvirkning ved anlæg
  • Høringssvar fra Bispebjerg, Nørrebro og Vanløse Lokaludvalg samt borgerinitiativet Åbn Åen

Video

Video: David Kahr, fotograf

Foto: Kim Roslyng, fotograf

Event under broen

 

Kontakt

Frederiksberg Kommune

By, Byggeri og Ejendomme via kontaktsiden her

Københavns Kommune

via Kontakt på hjemmesiden her

Ingeborggården og klubhus for Frederiksberg Boldklub

Nyhedsbrev juni 2022 - Vestlige Frederiksberg
Nyhedsbrev februar 2021 - Vestlige Frederiksberg
Nyhedsbrev september 2020 - Vestlige Frederiksberg 
Nyhedsbrev februar 2020 - Vestlige Frederiksberg
Nyhedsbrev oktober 2019 - vestlige Frederiksberg

 

Nyt Ingeborggården og klubhus til Frederiksberg Boldklub

Plejecenteret Ingeborggården står over for en genopførelse, så det kan leve op til Frederiksberg Kommunes målsætning om at levere moderne og tidssvarende ældreboliger af høj kvalitet. Samtidig udvides kapaciteten fra 148 boliger til 200 boliger. Ombygningen vil være med til at sikre, at Frederiksberg Kommune kan imødekomme et forventet øget behov for plejeboliger i fremtiden.

Med udvidelsen af Ingeborggården er der i samspil med Frederiksberg Boldklub set en mulighed for at udvikle det samlede område i og omkring plejecentret, så en opgradering af boldklubbens sociale rum og omklædningsfaciliteter bygges sammen med plejecentret.

Det nye klubhus erstatter boldklubbens nuværende klubhus, der i dag fremstår nedslidt og utidssvarende. Beslutningen udspringer af et fælles ønske fra både Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Boldklub om at folde ”Generationernes By” ud i dette område af byen for at skabe rum for synergi mellem børn og ældre, foreningsliv og ældreliv, uderum og byrumskvaliteter.

Byggeprojektet skal skabe mulighed for, at generationer mødes ved at dele, overlappe og låne rum, funktioner og faciliteter hos, i og med hinanden. Huset vil tilbyde nærområdet et fælles hus og udearealer, der kan samle området. Hertil kommer et integreret stiforløb, der skaber nem og sikker gennemgang i området samtidig med, at der vil ske en forbedring af den nuværende udfordring med adgangs- og parkeringsforhold i området.

Klubhuset ejes af FB Fonden, og det er også fonden, der vil eje det nye klubhus til FB Fonden. Frederiksberg Kommune ejer Ingeborggården.

Frederiksberg Kommune og FB Fonden er bygherre på projektet. Udbuddet blev vundet af G.V.L. Entreprise A/S. Rådgiverne er RUBOW Arkitekter A/S, BBP Arkitekter A/S og DOMINIA A/S.

Beliggenheden er Troels-Lunds Vej 27-29 og Jens Jessens Vej 24. Det samlede areal for det nye byggeri udgør cirka 18.400 kvadratmeter.

Anlægsfasen for dette anlægsprojekt forventes påbegyndt i slutningen af 2019 og afsluttes i 2024. Byggeprocessen vil foregå etapevis, så der fastholdes plejeboliger i hele perioden.

Overordnet tidsplan

2019: Byggeplads klargøres.

2020: Den ene halvdel af Ingeborggården rives ned, og opførelsen påbegyndes.

2021: Byggearbejder.

2022 (Sommer): Boldklubben tages i brug.

2023 (Primo): Den ene halvdel af det nye Ingeborggården og cafeområde tages i brug.

2023 (Primo): Den anden halvdel af Ingeborggården rives ned, og opførelsen påbegyndes.

2023: Byggearbejder.

2025 (Forår): Byggeriet færdiggøres.

2025 (Medio): Hele det nye byggeri tages i brug.

Vi tager forbehold for ændringer, og tidsplanen opdateres løbende.

Byggepladsen og området omkring

I byggeprocessen kan det desværre ikke undgås, at arbejdet vil medføre perioder med støj, trafikale gener i form af tung trafik og inddragelse af parkeringspladser. Vi beklager de gener, som det kommer til at medføre i perioder, særligt for beboerne tættest på byggepladsen.

Vi er opmærksomme på, at vi bygger i et tæt bebygget område og prioriterer sikkerheden på og omkring byggepladsen meget højt. Derfor opfordrer vi også forbipasserende og naboer til at være ekstra opmærksomme, når de passerer indgangen til byggepladsen. Ved fælles hjælp sikrer vi, at det er trygt at færdes i området omkring byggepladsen.

I anlægsfasen overholder vi kommunens regler for arbejdstider og støjgrænser.

Information om byggesagen

Information om projektet vil jævnligt blive opdateret her på hjemmesiden.

Har du spørgsmål til byggeriet, er du velkommen til at kontakte projektleder Emil Kerff Michelsen på telefon 2898 4306 eller på e-mail emmi01@frederiksberg.dk.

Bilag

Herunder kan du finde lokalplanen for området samt en forskrift for begrænsning af støjende og støvende bygge- og anlægsarbejder. Du kan desuden finde nyhedsbreve med information om en række anlægsarbejder på det vestlige Frederiksberg inklusive genopførelsen af Ingeborggården og Frederiksberg Boldklubs klubhus.

https://dokument.plandata.dk/20_9576687_1561110307226.pdf - Lokalplan 221

https://www.frederiksberg.dk/sites/default/files/2017-01/Forskrift_stoej_byggeoganlaeg.pdf  - Information vedrørende støjende og støvende byggearbejder

 

Moderne plejeboliger og byrum for alle generationer på vej

Nu tager Frederiksberg Kommune endnu et vigtigt skridt i den store masterplan, der skal skaffe tidssvarende plejeboliger til byens ældre og samtidig skabe bedre byrum og forbindelsesveje for alle i området ved Betty Nansens Allé.

Pressemeddelelse: Moderne plejeboliger og byrum for alle generationer på vej

Plejeboligerne og de nye landskabsplaner ”Generationernes byrum” er et samarbejde mellem KAB og Frederiksberg Kommune. Generationernes Byrum er støttet af Lokale- og Anlægsfonden og RealDania.

Betty 1: Bygningen Betty Nansens Allé 57-61 er lige blevet renoveret og ombygget. Der er 75 boliger, hvoraf 46 er handicapvenlige boliger og 29 er ungdomsboliger.

Betty 2: På Betty Nansens Allé 51-53 renoveres bygningen i perioden 2018-2020. Bygningen vil herefter huse botilbud til borgere med udviklingshæmning og borgere med autisme samt almene ældreboliger.

Betty 3: Kommunalbestyrelsen besluttede den 27. februar 2017 at etablere et plejecenter på Betty Nansens Allé nr. 16A-C på den grund, hvor der hidtil har været et en midlertidig daginstitution, samt at der skal gennemføres en udvidet byudvikling af området.

Plejecentret skal rumme 125 nye plejeboliger og faciliteter til lokalområdets brug, eksempelvis en multisal, små butikker, lokaler til behandling af børn med nedsat funktionsevne og nye byrum.
Samtidig lægger forslaget op til at erstatte den nuværende sti i området med en ny gang- og cykelsti med bedre forbindelse til Valby.

Plejecentret opføres som et partnerskab mellem Frederiksberg Kommune og FFB (KAB), hvor FFB (KAB) er bygherre og opfører og ejer de almene plejeboliger.

Bedømmelseskomitéen udpegede et vinderprojekt i oktober 2019. Vinderprojektet er udarbejdet af Jørgen Friis Poulsen, ERIK Arkitekter, MOE Ingeniører samt BOGL Landskabsarkitekter.

Medlemmer af bedømmelseskomitéen var 5 deltagere fra kommunalbestyrelsen og 2 repræsentanter fra FFB´s organisationsbestyrelse.

Kommunalbestyrelsen godkendte lokalplanforslag 28. januar 2019 og sendte forslag i høring. Forslaget var i høring fra 6. februar til 3. april 2019. Find det i høringsportalen www.blivhoert.frederiksberg.dk.

Plejecentret forventes at blive taget i brug ultimo 2021. Byggeprojektet forventes at gå i gang i starten af 2020.

Betty 4: Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der gennemføres en udvidet byudvikling i regi af en samlet landskabsplan for området med nye byrum og bedre forbindelsesveje.

Betty 5: På Betty Nansens Allé udføres en opgradering af vejen og et regnvandshåndteringsprojekt i samarbejde med Frederiksberg Forsyning. Dette projekt igangsættes først, efter at alle Betty plejeboligerne (1-3) står færdige.

Har du spørgsmål til projekterne?
Vil du vide mere om Social Sundhed og Arbejdsmarked forhold på Frederiksberg, kan du kontakte SSA ved at sende en mail via https://www.frederiksberg.dk/ssa-omradet-kontakt.

Vil du vide mere om de nye plejeboliger eller vedrørende afvikling af byggeprojekterne, kan du kontakte FFB på ffb@kab-bolig.dk.

Nordens Plads

Frederiksberg Kommune har i mange år arbejdet med udvikling af Nordens Plads og det omkringliggende område.

Centret i bunden af Domus Vista er blevet fornyet med sundhedsfunktioner, butikker og et fitnesscenter, der orienterer sig mod Nordens Plads. Og ikke mindst er en ny velassorteret dagligvarebutik blevet en attraktion i området.

Bag Domus Vista er der etableret et populært medborgercenter. Der er kommet flot, ny arkitektur i form af nyrenoverede handicap-, ældre- og ungdomsboliger, botilbud samt et helt nyt plejecenter, Lindehaven. Mellem husene er der kommet nye faciliteter til leg, træning og ophold for alle generationer.

Imidlertid afventer den endelige forløsning af områdets potentiale en udvikling af selve Nordens Plads. Den er i dag primært et parkeringsareal med få nedslidte byrum med muligheder for ophold. 

Frederiksberg Kommune arbejder bl.a. på at kunne etablere en idrætshal ved Nordens Plads og er i dialog med grundejere om øvrige muligheder for arealet.

P.G. Ramms Allé

På P.G. Ramms Allé omdannes de gamle beskyttelsesbunkere til et skybrudsanlæg under jorden, og over jorden etableres et nyt grønt byrum. Se video

Designudtryk

Anlæggenes ydre rammer bevares, da de binder den eksisterende symmetri i området sammen. Inden for disse rammer etableres forskellige opholdsrum, der formmæssigt tager afsæt i de historiske kuppelbunkers, hvis fodaftryk gengives i terrænet på forskellige måder. Den stramme symmetri i anlægget understreges af træer i anlæggenes hjørner og centerlinjer, og den eksisterende belægning omkring anlæggene bevares.

Af hensyn til tilgængelighed anlægges et snoet stiforløb igennem anlæggene. Disse stiforløb er ikke symmetriske, men understøtter muligheden for forskellige oplevelser af rumlig, funktionsmæssig og sanselig karaktér.

Beplantning

For at sikre en høj oplevelsesværdi tilplantes anlægget med træer, stauder, græsser og blomstrende buske i varierende højde. Beplantningen sammensættes under hensyntagen til jordbundsforhold, skygge-/lysforhold, årstidsvariation, robusthed i forhold til drift samt værdi for biodiversiteten.

Motionsplads

I projektforslaget indgår der en offentlig motionsplads på ca. 32 m2, som skal understøtte et aktivt og sundt hverdagsliv i området. Motionspladsen er udstyret med træningsredskaber, der vurderes gavnlige for almindelige motionister.

By udstyr

Anlægget forsynes med bænke, siddeegnede betonkanter og affaldskurve. Cykelparkeringsforholdene omkring opgangene til de tilstødende ejendomme optimeres ved at opsætte cykelstativer langs anlæggene.

Det hydrauliske anlæg

Skybrudsprojektet håndterer regnvandet fra hele oplandet (P.G. Ramms Allé og de nordlige veje N. Jespersens Vej, Philip Schous Vej og Julius Valentiners Vej). Regnvandet opmagasineres i bunkersarealet og i et regnbed på P.G. Ramms Allé mellem H. Schneekloths Vej og Julius Valentiners Vej, som tilsvarer det eksisterende regnbed mellem H. Schneekloths Vej og Emil Slomanns Vej.

Langt det meste af det opsamlede regnvand transporteres ind til det eksisterende projekt inde på Lindevangsskolen. Dette anlæg stod færdigt i sommeren 2018 og blev designet således, at man kunne kolbe et større opland til det anlagte. På denne måde udnyttes den eksisterende kapacitet i det nuværende kloaksystem i spidsbelastningsperioder bedre, og risikoen for oversvømmelser i området mindskes.

Bilparkering

Det er på Julius Valentiners Vej kortlagt, at antallet af parkeringspladser kan optimeres ved at ændre vinklen på parkeringspladserne. Dette vil betyde, at kørebanen bliver smallere, men stadig overholder den anbefalede vejbredde. Projektet tilføjer 27 flere parkeringspladser på Julius Valentiners Vej, der kommer 8 flere på Philip Schous Vej og 11 flere på P.G. Ramms Allé (fra N. Jespersens Vej til Sløjfen). Der kommer i alt 46 flere parkeringspladser i området.

Overordnet tidsplan

Bunkersanlæggene blev fjernet i april 2020. Herefter bliver den underjordiske del af skybrudsanlægget gravet ned, og sidst men ikke mindst vil selve anlæggelsen af det grønne påbegyndes. Vi regner med, at det hele vil stå færdigt omkring november 2020.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til byggeriet, er du velkommen til at kontakte Vej, Park og Miljø - Trafik og Byrum

Pladsen bag rådhuset

På pladsen bag rådhuset skal der etableres parkeringskælder og efterfølgende etableres et nyt byrum.

Overordnet plan

Januar 2022 - maj 2024: Etablering af parkeringskælder og nyt byrum

Januar 2022 – februar 2022: Klargøring af byggeplads
Februar 2022 – maj 2022: Etablering af byggegrube med sekantpæle
Juli 2022 – november 2022:  Udgravning til parkeringskælder
September 2022 – oktober 2022:  Etablering af jordankre
November 2022 – maj 2023: Betonarbejder og elementmontage
Maj 2023 – december 2023: Etablering af bygninger over terræn
Juni 2023 – marts 2024:  Teknikmontage
Juli 2023 – marts 2024: Etablering af klimasikring på pladsen
Januar 2024 – sommer 2024: Etablering af byrum

 

Det sker i uge 22-25

Uge 22: 

  • Præ-armering og støbning af kantbjælken og fjernelse af top af sekantpæle og etablering af omfangsdræn

Uge 23: 

  • Præ-armering og støbning af kantbjælken – færdig i denne uge. Og etablering af omfangsdræn

Uge 24:

  • Etablering af omfangsdræn

Uge 25:

  • Opstart udgravning (evt. først uge 26)


Fakta

Der etableres en parkeringskælder med 275 bilparkeringspladser og et nyt byrum.

Anlægsarbejdet vil inddrage hele pladsen og betyde, at der i perioden september 2021 - maj 2024 ikke er adgang til de ca. 230 parkeringspladser på parkeringspladsen bag rådhuset.

En del af parkeringskælderen vil som udgangspunkt blive en del af parkeringszonen og kunne benyttes med blandt andet beboerlicens.

Byrummet skal omdannes til en plads, der sætter fokus på opholdsarealer, udeservering, springvand/vandleg, kunst og kultur samt markedsfunktioner og på at udvikle pladsen grønt og rekreativt som et demonstrationsprojekt inden for klimavenlige løsninger.

Præcis hvordan byrummet skal indrettes, er endnu ikke afgjort. Arkitekterne er ved at udarbejde et forslag, som tager udgangspunkt i de to borgerdialoger, der har været gennemført om pladsens fremtidige udformning. Når forslaget er klart, inviteres der til et borgermøde om den endelige udformning af pladsen. 

Kontakt Trafik og Byrum via kontaktsiden eller på telefon 38 21 42 92 i telefontiden

Platanvej

  • By- og Miljøudvalget vedtog på deres møde den 28. oktober 2019, at Platanvej skal genåbnes for gennemkørende trafik, og at der skal etableres cykelstier i begge sider af vejen.

Der blev efterfølgende udarbejdet et projektforslag for ny indretning af Platanvej med cykelstier og parkering i begge sider af vejen. Projektforslaget blev sendt i borgerdialog, og borgerdialogen viste, at mange var bekymrede over, at fortovsbredden blev for smal. By- og Miljøudvalget vedtog derfor på deres møde den 18. januar 2021, at der skulle udarbejdes et revideret forslag, hvor fortovet er bredere på bekostning af parkering i den ene side af vejen.

By- og Miljøudvalget godkendte på mødet den 3. maj 2021 et revideret projektforslag for indretning af Platanvej. Med projektet bliver fortovene gjort bredere ved at nedlægge parkeringspladserne i den vestlige side af vejen. Du kan finde projektforslaget her: www.frederiksberg.dk/sites/default/files/meetings-appendices/3090/Punkt_152_Bilag_1_Geometri_og_afmaerkningsplan_version_3.pdf 

Og du kan læse By- og Miljøudvalgets beslutning her (Pkt. 152): Referat til mødet i By- og Miljøudvalget 2018-21 den 3. maj 2021 kl. 21:25 i Kommunalbestyrelsens mødesal (frederiksberg.dk)

Tidsplan:

Projektering og forhandling med grundejere: efterår / vinter 2021
Anlæg: 2022

Kontakt: Trafik og Byrum via kontaktsiden eller på telefon 38 21 42 92 i telefontiden.

Rolighedsvej Bycampus

Om Rolighedsvej Bycampus

På grunden mellem Rolighedsvej, Bülowsvej, Åboulevard og Den Grønne Sti etableres i 2021-2027 et nyt kvarter i byen - Rolighedsvej Bycampus - med studieboliger, familieboliger, en ny Prins Henriks Skole, idrætshal, parkeringskælder og et grønt område med fokus på leg, bevægelse, regnvandshåndtering og biodiversitet.

Visionen er at skabe en grøn, levende og åben bycampus, hvor der er dejligt at bo, gå i skole, studere, forske, dyrke idræt og motion, og hvor man kan mødes i smukke, grønne og bynære omgivelser.

Lokalplanen for området blev vedtaget i juni 2020  og er udformet for at sikre den bedst mulige kvalitet i projektet. Der er primært tale om nybyggeri, men grundens to bevaringsværdige bygninger er integreret i Rolighedsvej Bycampus, så historien om Landbohøjskolen og Serumlaboratoriet fastholdes.
 

Flerårigt byggeprojekt

Anlægsarbejdet gik i gang i 2021 og forventes færdigt i 2027. De nye byggerier etableres i etaper af forskellige bygherrer og firmaer, som alle skal overholde gældende regler for arbejdstider, byggeplads, støjgrænser og sikkerhed i forbindelse med anlægsarbejdet.

Der er tale om et byggeprojekt, der - mens arbejdet pågår - vil medføre byggerelaterede og trafikale gener for de beboere og institutioner tættest på området. Projektets offentlige og private bygherrer vil gennem hele byggeprojektet bestræbe sig på at minimere generne mest muligt og på at informere, varsle og generelt have en god dialog med beboere og institutioner tættest på området om hvad, der kommer til at ske og hvornår.

På denne side kan du læse mere om Rolighedsvej Bycampus samt finde kontaktoplysninger på projektets offentlige og private bygherrer, link til lokalplanen for området, link til information om idrætshallen (programoplæg) samt link til information om regler for støjende anlægsarbejde i Frederiksberg Kommune.
 

Projekterne i Rolighedsvej Bycampus


Studieboliger og boliger til særlige boformer

Mod Åboulevard etableres 519 studieboliger og 158 boliger for særlige boformer til unge forskere og iværksættere. Bebyggelserne opføres i 6-7 etager, og i dele af stueetagen planlægges café, fitness, vaskeri og butik. Udviklingsvirksomheden NREP er bygherre på boligerne.

Status april 2022 

Byggeriet følger tidsplanen. Der er over vinteren støbt bundplade, og monteringen af betonelementer er startet. Du vil også kunne se, at to nye store kraner er blevet rejst. Dette arbejde fortsætter til efteråret 2022 og bevirker, at der vil være en del tung trafik ind og ud af byggepladsen fra Bülowsvej.

Efter sommerferien 2022 vil NREP’s entreprenør begynde udgravning langs Bülowsvej. 

Familieboliger

Den bevaringsværdige røde bygning på Bülowsvej 27 indrettes til 18 familieboliger. Bebyggelsen renoveres med respekt for dens historie og nuværende arkitektoniske udtryk. NREP er bygherre på familieboligerne.

Status april 2022:

Renoveringen af de nye familieboliger er gået i gang her i foråret 2022, og NREP forventer, at boligerne står klar til indflytning i slutningen af 2022.

Prins Henriks Skole

Prins Henriks Skole vil indeholde børnehave, grundskole og gymnasium. Skolen opføres i den bevaringsværdige gule bygning ud mod Rolighedsvej og som nybyggeri. Skolen vil have indgang ud til Rolighedsvej. Prins Henriks Skoles Ejendomsfond er bygherre på projektet.

Status april 2022: 

Byggeriet er godt i gang og forløber planmæssigt. I den vestlige del af byggeriet mod Rolighedsvej og Den Grønne Sti er gravearbejderne afsluttet, ligesom skolens kælder er støbt, og etageadskillelsen til stueetagen er på plads. Råhuset til den vestlige del af byggeriet forventes afsluttet til juli 2022.  

Den vestlige og østlige del af byggeriet er forbundet af en teknikgang og et servicerum under den kommende foyer og kantine til skolen. Arbejdet med etablering af denne del af kælderen er også godt i gang, ligesom udgravningen til kælderen mod øst (Bülowsvej) er afsluttet. Støbningen af  fundamenter og kældervægge er desuden påbegyndt. Råhuset til den østlige del af byggeriet  forventes afsluttet til november 2022. 

Idrætshal

Idrætshallen opføres midt i den nye bycampus og vil indeholde en idrætshal på nedre niveau, en badmintonhal på øvre niveau og en mindre multisal på øvre niveau. Frederiksberg Kommune er bygherre på idrætshallen. Indhold og udformning af idrætshallen tager afsæt i et programoplæg fra BBP Arkitekter fra 2019 (se link nedenfor).

Status april 2022: 

Der er nu udarbejdet byggeprogram til idrætshallen, som forventes at blive sendt i rådgiverudbud i løbet af sommeren 2022. Herefter begyndes projektering af idrætshallen frem til 2023, hvorefter projektet sendes i entrepriseudbud. 

Opførelsen af idrætshallen forventes at ske medio 2024 til medio 2026. 

Grønt område

Det grønne område vil skabe forbindelse mellem Rolighedsvej Bycampus og udearealerne ved Københavns Universitet på tværs af Den Grønne Sti. Området indrettes som en grøn oase, og områdets eksisterende træer vil med nye træer og en varieret staudeplantning bidrage til større biodiversitet, ligesom området vil være et centralt element i håndteringen af regnvand. Frederiksberg Kommune er bygherre på det grønne område.

Status april 2022:

Faserne med den endelige programmering og projektering af parken fastlægges inden for de næste par år, og anlægsfasen forventes at være i 2026 og 2027 efter, at idrætshallen er opført. I 2026  forventes områdets nuværende og ældre badmintonhal revet ned, da arealet under hallen skal indgå som del af den kommende park, der også vil gå på tværs af Den Grønne Sti. 
 

Stræder og forbindelser

Stræderne udgør de primære øst-vestlige forbindelser i Rolighedsvej Bycampus og forbeholdes  gående og cyklende. Rundt om familieboligerne mod Bülowsvej anlægges en servicevej, der kan benyttes til affaldsafhentning og servicebiler til blandt andet idrætshallen, men ikke til offentlig trafik. NREP etablerer stræderne på Rolighedsvej Bycampus og overdrager dem herefter til Frederiksberg Kommune i 2024. 
 

Parkering

Al parkering til Rolighedsvej Bycampus placeres under jorden i en fælles parkeringskælder, der anlægges ud mod Åboulevard og med tilkørsel til parkeringskælderen fra Bülowsvej. NREP er bygherre på den fælles parkeringskælder, som etableres i perioden 2021 til 2024 sammen med stræderne og parallelt med etableringen af studieboligerne og familieboligerne.

Der kan læses mere om områdets parkering i lokalplanen for Rolighedsvej Bycampus (se link nedenfor). 
 

Forsyning (vand, varme og kloak)

Parallelt med etableringen af Rolighedsvej Bycampus foretager Frederiksberg Forsyning en omlægning af store kloakledninger, og der opføres tre nye kloakbygværker. Der etableres også forsyning til området i form af vand, varme og kloak.

Status april 2022:

Arbejdet med omlægning af kloakledninger og opførelse af nye kloakbygværker medfører fortsat trafikale ændringer med indsnævring 
af vejbanerne på et stykke af Åboulevard samt ensretning af Bülowsvej, som ikke kan tilkøres fra Åboulevard, mens arbejdet står på. Det 
betyder også færre p-pladser på Bülowsvej samt øget lastbiltrafik i området i perioden frem til, at arbejdet afsluttes i sensommeren 2022

 

Overordnet tidsplan (løbende opdatering)

  • 2021 - 2022: Nedrivning af en række eksisterende bygninger på grunden samt forberedelse til fjernvarme til de nye byggerier
  • 2021 - sensommer 2022: Omlægning af kloakker mod Åboulevard og Bülowsvej samt opførelse af tre nye kloakbygværker
  • Efterår 2021 - forår 2024: Studieboliger og boliger til særlige boformer bygges
  • Efterår 2021 - forår 2024: Stræder og fælles parkeringskælder etableres
  • 2021 - 2022: Familieboliger etableres i bevaringsværdig bygning mod Bülowsvej
  • 2021 - oktober 2023: Prins Henriks Skole bygges
  • 2024 - august 2026: Idrætshallen bygges
  • 2026 - 2027: Det grønne område (ny park) etableres

 

Kontakt

Her finder du kontaktoplysninger til kommunen og de enkelte bygherrer: 
 

  • Rolighedsvej Bycampus - generel information om byggeprojekt og lokalplan
    Kontakt: Frederiksberg Kommune, By, Byggeri og Ejendomme v/koordinator Gunnar Holse
    Mail: guho01@frederiksberg.dk og telefon: 2898 4133
     
  • Studieboliger, boliger til særlige boformer og familieboliger
    Kontakt: NREP v/Lars Kjøller Holm
    Mail: laho@nrep.com og telefon: 4017 0065
     
  • Prins Henriks Skole
    Kontakt: Prins Henrik Skoles Ejendomsfond v/Per Anker Hansen
    Mail: pah@phse.dk og telefon 2966 8424
     
  • Idrætshallen
    Kontakt: Frederiksberg Kommune, Kultur og Fritid v/Jesper Kamstrup
    Mail: jeka05@frederiksberg.dk og telefon: 2898 0110
     
  • Parkering, grønt område og klima
    Kontakt: Frederiksberg Kommune, Vej, Park og Miljø
    Mail: vpm@frederiksberg.dk og telefon: 3821 4292
     
  • Forsyning og kloak
    Kontakt: Frederiksberg Forsyning
    Mail: service@frb-forsyning.dk og telefon: 3818 5000

 

Byggeplads, trafik og støj

I byggeperioden 2021-2027 kan det desværre ikke undgås, at arbejdet vil medføre perioder med støj fra byggeplads samt trafikale gener i form af bl.a. tung trafik og inddragelse af parkeringspladser.

Projektets forskellige bygherrer skal alle overholde de gældende regler for arbejdstider, støjgrænser og sikkerhed. Og projektets parter vil bestræbe sig på at minimere generne mest muligt - særligt for beboere og institutioner tættest på byggepladsen - og også i forhold til den løbende kommunikation om arbejdet.

Læs mere om støj fra byggepladser

Læs forskrift for begrænsning af støjende og støvende bygge- og anlægsarbejder.


Nyhedsbrev

Frederiksberg Kommune lægger op til, at projektets forskellige bygherrer koordinerer arbejdet og kommunikationen.

Som led heri udsender Frederiksberg Kommune i samarbejde med projektets øvrige bygherrer Frederiksberg Forsyning. NREP og Prins Henriks Skoles Ejendomsfond et nyhedsbrev 2-4 gange årligt gennem byggeperioden 2021-2027.

Nyhedsbrevet sendes ud via e-Boks og e-mail - foruden at blive løbende uploadet på denne side. Modtagerne er naboer og lokale institutioner til Rolighedsvej Bycampus (og øvrige udvalgte interessenter).

Tilmeld dig nyhedsbrevet ved at sende en mail til kf@frederiksberg.dk  (Frederiksberg Kommune v/Kultur og Fritid):
 

Nyhedsbrev 3 Rolighedsvej Bycampus - april 2022

Nyhedsbrev 2 Rolighedsvej Bycampus - december 2021

Nyhedsbrev 1 Rolighedsvej Bycampus - maj 2021

 

Relevant information og links

  • Lokalplan 223 for Rolighedsvej Bycampus (Kommunalbestyrelsen den 22. juni 2020)
  • Programoplæg om idrætshallen (Kultur- og Fritidsudvalget den 12. august 2019)
  • https://www.frederiksberg.dk/sites/default/files/2017-01/Forskrift_stoej_byggeoganlaeg.pdf 

Skybrudssikring på det vestlige Frederiksberg

 

Nyhedsbrev februar 2021 - Vestlige Frederiksberg
Nyhedsbrev september 2020 - Vestlige Frederiksberg 
Nyhedsbrev februar 2020 - Vestlige Frederiksberg
Nyhedsbrev oktober 2019 - Vestlige Frederiksberg
Nyhedsbrev maj 2019 Vestlige Frederiksberg
Nyhedsbrev december 2018 - Vestlige Frederiksberg 

Nyhedsbrev oktober 2018 - Vestlige Frederiksberg

 

I de kommende år sætter Frederiksberg Kommune i samarbejde med Frederiksberg Forsyning og FB Fonden (Frederiksberg Boldklubs Fond) en række anlægsarbejder i gang på det vestlige Frederiksberg fra efteråret 2018.

  • Et nyt skybrudsanlæg på Jens Jessens Vej, der skal mindske risikoen for oversvømmelser i området samt seks kunstgræsbaner oven på anlægget, som giver flere børn, unge og voksne mulighed for at spille fodbold.
  • Modernisering og ombygning af plejehjemmet Ingeborggården på Troels-Lunds Vej og etablering af nyt klubhus til Frederiksberg Boldklub samme sted. Herudover kommer også et helt nyt byrum med adgang for alle.
  • Etablering af pumpestation og nedgravning af regnvandsledninger. Disse skal føre vandet hen til det nye anlæg på Jens Jessens Vej.

Projekterne vil have positive effekter i form af færre oversvømmelser, bedre boliger til ældre, nyt klubhus til Frederiksberg Boldklub, flere boldbaner af kunstgræs og et mere attraktivt byrum. Men de vil også medføre gener for borgere, der bor, arbejder og færdes i området.

Frederiksberg Kommune koordinerer projekterne og vil minimere generne mest muligt. Du kan se den samlede tidsplan for alle projekterne i linket nederst på siden. Bemærk dog, at den foreløbige tidsplan kan blive justeret undervejs. Du finder konkret information om gravearbejde med mere på de enkelte veje på siden www.frederiksberg.dk/vejarbejde.

Har du spørgsmål til projekterne?
Vil du vide mere om idrætslivet på Frederiksberg, kan du kontakte Kultur og Fritid på telefon 38 21 01 17.

Har du spørgsmål til etablering af regnvandsopsamlingsanlæg og kunstgræsbaner, kan du kontakte By, Byggeri og Ejendomme på 38 21 41 20.

Vil du vide mere om etablering af ny pumpestation og regnvandsledningssystem, kan du kontakte Frederiksberg Forsyning på 38 18 50 00 eller via www.frb-forsyning.dk.

Læs mere om de enkelte projekter herunder.

Nyt Skybrudsanlæg og kunstgræsbaner på Jens Jessens Vej
Frederiksberg Kommune har i samarbejde med Frederiksberg Forsyning A/S besluttet at kombinere den planlagte etablering af et nyt anlæg til opsamling af regnvand med den planlagte etablering af nye kunstgræsbaner på idrætsanlægget på Jens Jessens Vej. Kunstgræsbanerne erstatter de nuværende naturgræsboldbaner.

Det nye anlæg vil bidrage markant til at håndtere regnvand i forbindelse med skybrud i området ved Jens Jessens Vej. Anlægget kan håndtere større regnvandsmængder i et stort område med et totalareal på hele 408.000 m2. Hele projektarealet på idrætsanlægget udgør op til ca. 44.000 m2 svarende til de nuværende naturgræsarealer på idrætsanlægget. Det regnvandsbassin, der skal anlægges, kan opsamle og forsinke op til 24.000 m3 regnvand.

Regnvandsopsamlingen sker delvis over og under de seks nye kunstgræsbaner, som etableres på det område, hvor de nuværende naturgræsbaner er.

Når anlægget på idrætsanlæggets grund er færdigt, etableres der en ny pumpe- og modtagerstation, som gør det muligt at koble anlægget til et regnvandsledningssystem, som Frederiksberg Forsyning etablerer i området, der indbefatter Jens Jessens Vej, Marielystvej, Hoffmeyersvej, Troels-Lunds Vej, Rådmand Steins Allé, O.V. Kjettinges Allé, Bendzvej, J.C. Schiødtes Vej, Goldschmidtsvej, Johan Ottosens Vej samt stier og brolagte pladser mm. i projektområdet. Via dette system føres regnvandet, der falder i dette område, til opsamlings- og forsinkelsesbassinet på idrætsanlæggets grund. Anlægsprojekterne indgår i den overordnede plan for skybrudssikring af Frederiksberg.

Frederiksberg Kommune er bygherre på regnvandsopsamlingsanlæg og modtagerstationen samt kunstgræsbaneprojektet, mens Frederiksberg Forsyning A/S er bygherre på anlæg af pumpestation og det efterfølgende anlæg af regnvandsledningssystem i det ovennævnte område.

Anlægsfasen for etablering af pumpestation og regnvandsledningssystem i området forventes at vare fra efteråret 2020 til slutningen af 2023.

 

SMART CITY

Smart City handler om at planlægge og udvikle byen og erhvervslivet ved at bruge de mange nye digitale muligheder.

Kommunen og byen skal fremtidssikres, vi skal bruge ressourcerne med omtanke og fokusere på bæredygtighed. Og så skal vi understøtte den økonomiske vækst.

Frederiksberg skal være en progressiv og innovativ by. Nye løsninger skal udvikles gennem samarbejder mellem kommunens institutioner, erhvervslivet, investorer og de lokale vidensinstitutioner.

Som en del af SMART CITY er vi i gang med sætte WIFI-netværk op, hvor indsamlingen af data ved fjernaflæsning dermed bliver langt mere effektiv, og kunderne slipper for selv at aflæse vandmålerne – og på længere sigt får de bedre muligheder for at følge deres forbrug af vand og varme. Nettet vil blandt meget andet også kunne benyttes til at informere om trafik, vejr og parkeringsmuligheder på Frederiksberg.

Du kan læse mere om projektet via linket nederst på siden.

Vodroffsvej

Cykelsti på Vodroffsvej mellem Danasvej og Gammel Kongevej

Frederiksberg Kommune har en målsætning om, at der skal etableres cykelstier eller cykelbaner på skoleveje og andre veje, hvor der færdes mange børn. Målet er at øge trygheden og trafiksikkerheden og dermed øge antallet af borgere og skolebørn, som vælger at tage cyklen.

By- og Miljøudvalget vedtog på deres møde den 7. juni 2021, at projektforslag for cykelstier på Vodroffsvej mellem Danasvej og Gammel Kongevej godkendes, og at strækningen ensrettes i sydgående retning for at kunne bevare så mange parkeringspladser som muligt. 

Projektet medfører bl.a., at der nedlægges 35 parkeringspladser. Som kompensation for de nedlagte parkeringspladser har Frederiksberg Kommune indgået lejeaftale om 35 parkeringspladser i Codanhus, som stilles gratis til rådighed for frederiksbergborgere med beboerlicens. Ordningen i Codanhus træder i kraft 1. september 2022. For at få adgang til parkeringspladserne er det nødvendigt at downloade app’en Visitors og tilmelde sig gruppen Frederiksberg. Du kan læse mere om ordningen her: https://www.frederiksberg.dk/borger/trafik/parkering/andre-parkeringsmuligheder

Det er muligt at læse sagen samt By- og Miljøudvalgets behandling (punkt 208) her: Referat til mødet i By- og Miljøudvalget 2018-21 den 7. juni 2021 kl. 20:01 i Kommunalbestyrelsens mødesal 

Her er der også mulighed for at få yderligere information om de trafikale konsekvenser, som projektet medfører. 

Se tegning af projektet på Vodroffsvej

Projektet forventes at blive igangsat juli 2022 og forventes afsluttet december 2022.

Kontakt: Trafik og Byrum via kontaktsiden eller på telefon 38 21 42 92 i telefontiden.

Links

  • SMART CITY WIFI-projekt
  • Metro Cityringen
  • Se status på aktuelle vejarbejder og vejlukninger
  • Præsentation fra nabomøde om Ingeborggården
  • Forskrift for begrænsning af støjende og støvende bygge- og anlægsarbejder
  • Vinderprojekt til Ny Søndervang plejecenter

Kontakt

By, Byggeri og Ejendomme

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1, 4. sal
2000 Frederiksberg
For borgere: Send sikker Digital Post til By, Byggeri og Ejendomme
For virksomheder: Send sikker Digital Post til By, Byggeri og Ejendomme

Telefonisk henvendelse

Mandag, tirsdag og torsdag klokken 10-14
Fredag klokken 10-13
Onsdag lukket

Personlig kontakt

Kun efter forudgående aftale
Telefon: 38214120
  • Del
    • Facebook
    • Linkedin
    • Twitter
  • Udskriv
  • Kommuneplan 2021
  • Frederiksbergstrategien
  • Lokalplaner
  • Arkitekturpolitik
  • Områdefornyelse
  • Byudviklingsprojekter
  • Klimatilpasning
  • Frederiksberg Hospital - hele byens nye kvarter!
Footer DA
Genveje
  • Kommunen
  • Presserum
  • Hjælp til at få siden læst op
  • Ledige stillinger
  • In English
  • Privatlivspolitik
  • Sitemap
  • Tilgængelighedserklæring

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Til kontaktsiden
CVR 11259979

Facebook
LinkedIn
Oplev Frederiksberg
Bliv Hørt

Borgerservice

Frederiksberg Rådhus 1. sal
Vestindgangen (ved parkeringspladsen)
Telefon: 38 21 21 21

Bestil tid i Borgerservice
Send sikkert til Borgerservice (digital post)