Allégade er Frederiksbergs vugge og indeholder mange unikke fortællinger forankret i kultur-, forlystelses-, handels- og hverdagslivet. Derfor har kommunalbestyrelsen ønsket en samskabelsesproces, der kunne bringe Allégades mange forskellige aktører og brugere sammen for at afdække behov og muligheder for fremtidens Allégade.
Der er afholdt workshop 22. juni og 24. oktober 2017 med de borgere, institutioner og erhverv, der har hjemme i gaden og den 29. november er der afholdt en åben workshop. Input fra disse workshops, samt fra interviews og analyser, har dannet baggrund for en fælles vision for udviklingen af Allégade.
Dialogen med lokale ejere, beboere og aktører har afdækket, at Allégade rummer en myriade af forskellige kendte og ukendte fortællinger om gaden, stederne, bygningerne og personlighederne. Fortællingerne udgør kernen i en fælles identitet for Allégade og kan tydeliggøres og styrkes gennem en udvikling af de fysiske rammers kvalitet og bedre koordinering af projekter og events i området fra Frederiksberg Runddel, de grønne arealer og haver samt til og med Frederiksberg Rådhusplads – som en destination på Frederiksberg.
Idéer til vision, fortællinger og projekter er udviklet på de første workshops og det har givet idéer til, hvilke fælles initiativer, aktiviteter og events, der er potentiale for at samarbejde om, og hvordan interessenterne kan organisere sig omkring dette.
Alt dette er samlet og formidlet på plakaten ’Fremtidens Allégade’, som du kan se nedenfor.
Se den egenartsanalyse om karakteristiske træk, som kommunen har udarbejdet for Allégade
Baggrund og projektbeskrivelse
Frederiksberg – og i særdeleshed området omkring Frederiksberg Allé – har i mange år været en slags ”teaterby” med stor mangfoldighed indenfor scenekunsten til glæde for teatergængere i alle aldre. På Frederiksberg Allé 102 ligger teatret Aveny-T, som i denne tid står overfor en revitalisering, der skal være med til at styrke såvel teatrets som Frederiksberg Allés tradition som omdrejningspunkt for teater og scenekunst.
Det Ny Aveny- T skal være en nationalscene for ungekulturen. Under overskriften ”Storytelling på tværs af genre” vil teatret trække de unge tilbage til teatret og være ”the missing link”, fyldt med fremtidens teatergængere.
For at visionen om Det Ny Aveny-T kan realiseres fuldt ud, er en om- og tilbygning nødvendig. Tilbygningen, der i dag huser caféen Kellerdirk nedrives for at give plads til en moderne, multifunktionel bygning, Væksthuset. Selve hovedbygningen, Avenyteatret, der blev opført i 1855, har ifølge kulturstyrelsens register en bevaringsværdi i klasse 4 (SAVE-værdi).
En udvendig renovering af teaterbygningen og den nye tilbygning udføres efter kommunens retningslinjer og lokalplaner, således at bygningen bevarer sin SAVE-værdi.
Den nye tilbygning, Væksthuset forventes at omfatte ca. 360 m2 primært som en et-plans bygning, dog med en indskudt
balkon og et ”baghus” i 3 plan med mindre produktionskøkken, sidescene til teaterscenen samt teknikrum.
Byggeriets adresse: Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg C
Matrikel: 35A
Totalrådgiver teamet består af Arkitektfirmaet Kjær og Richter, Tranberg Arkitekter, Oluf Jørgensen (ingeniør) samt 1:1 landskab.
Overordnet tidsplan
2019: Projektkonkurrence og valg af totalrådgiver
2020: Projektering, myndighedsbehandling samt udbud af hovedentreprise
2021: Anlægsfase
2022 (Januar): Indflytning
Der tages forbehold for ændringer og tidsplanen opdateres løbende.
Byggepladsen og området omkring
I byggeprocessen kan det desværre ikke undgås at arbejdet vil medføre perioder med støj, trafikale gener i form af tung trafik og inddragelse af parkeringspladser. Vi beklager de gener det kommer til at medføre i perioder, særligt for beboerne tættest på byggepladsen.
Vi er opmærksomme på at vi bygger i et tæt bebygget område og prioriterer sikkerheden på og omkring byggepladsen meget højt. Derfor opfordrer vi også forbipasserende og naboer til at være ekstra opmærksomme, når de passerer indgangen til byggepladsen. Ved fælles hjælp sikrer vi, at der er trygt at færdes i området omkring byggepladsen.
I anlægsfasen vil vi i øvrigt overholde kommunens regler for arbejdstider og støjgrænser.
Der vil tilgå yderligere information om byggeplads og omfang inden byggestart.
Information om byggesagen
Projektets stade og relevant information vil jævnligt bliver opdateret her på hjemmesiden.
Har I spørgsmål til byggeriet, er I velkomne til at kontakte projektleder Valdemar Liesk Hansen fra By, Byggeri og Ejendomme i Frederiksberg Kommune på telefon 6170 9021, på hverdage mellem klokken 10 og 14 og fredage mellem klokken 10 og 13, eller på e-mail vaha01@frederiksberg.dk.
Bilag
Herunder kan du finde lokalplan for området, forskrift for støj – bygge og anlæg. Senere vil tegninger der viser udformningen af det nye væksthus, byggepladsplan mm. løbende blive opdateret.
CBS oplever i disse år, at flere studerende søger om at blive optaget på CBS, og der er derfor stort pres på de nuværende bygninger og anlæg. Samtidig ønsker CBS at sætte entreprenørskab og innovation øverst på dagsordenen i de kommende år. Det kræver nye typer af undervisnings‐ og studiemiljøer og mere plads til samarbejds‐ og iværksætteraktiviteter. Det kan ikke rummes inden for de eksisterende bygninger, der i dag er fuldt udnyttede. Lige nu er CBS' lokaler spredt over Frederiksberg og fordelt på mange bygninger - helt ud til Flintholm Station. CBS ønsker at samle flere studerende på Solbjerg Campus, hvor CBS ejer arealerne, og hvor der er plads til at udvide.
Nu tager Frederiksberg Kommune endnu et vigtigt skridt i den store masterplan, der skal skaffe tidssvarende plejeboliger til byens ældre og samtidig skabe bedre byrum og forbindelsesveje for alle i området ved Betty Nansens Allé.
Plejeboligerne og de nye landskabsplaner ”Generationernes byrum” er et samarbejde mellem KAB og Frederiksberg Kommune. Generationernes Byrum er støttet af Lokale- og Anlægsfonden og RealDania.
Betty 1: Bygningen Betty Nansens Allé 57-61 er lige blevet renoveret og ombygget. Der er 75 boliger, hvoraf 46 er handicapvenlige boliger og 29 er ungdomsboliger.
Betty 2: På Betty Nansens Allé 51-53 renoveres bygningen i perioden 2018 – 2020. Bygningen vil herefter huse botilbud til borgere med udviklingshæmning og borgere med autisme, samt almene ældreboliger.
Betty 3: Kommunalbestyrelsen besluttede den 27. februar 2017 at etablere et plejecenter på Betty Nansens Allé nr. 16A-C på den grund, hvor der hidtil har været et en midlertidig daginstitution, samt at der skal gennemføres en udvidet byudvikling af området.
Plejecentret skal rumme 125 nye plejeboliger og faciliteter til lokalområdets brug, eksempelvis en multisal, små butikker, lokaler til behandling for børn med nedsat funktionsevne og nye byrum.
Samtidig lægger forslaget op til at erstatte den nuværende sti i området med en ny gang- og cykelsti med bedre forbindelse til Valby.
Plejecentret opføres som et partnerskab mellem Frederiksberg Kommune og FFB (KAB), hvor FFB (KAB) er bygherre og opfører og ejer de almene plejeboliger.
Bedømmelseskomitéen udpegede et vinderprojekt oktober 2019. Vinderprojektet er udarbejdet af Jørgen Friis Poulsen, ERIK Arkitekter, MOE Ingeniører samt BOGL Landskabsarkitekter.
Medlemmer af bedømmelses komitéen var 5 deltagere fra Kommunalbestyrelsen og 2 repræsentanter fra FFB´s organisationsbestyrelse
Kommunalbestyrelsen godkendte lokalplansforslag den 28. januar 2019, og sendte forslag I høring. Forslaget er I høring fra 6. februar til 3. april 2019. Find det I høringsportalen www.blivhoert.frederiksberg.dk
Plejecentret forventes at blive taget i brug ultimo 2021. Byggeprojektet forventes at gå i gang i start 2020.
Betty 4: Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der gennemføres en udvidet byudvikling I regi af en samlet landskabsplan for området med nye byrum, bedre forbindelsesveje.
Betty 5: På Betty Nansens Allé udføres en opgradering af vejen og et regnvandshåndteringsprojekt i samarbejde med Frederiksberg Forsyning. Dette projekt igangsættes først efter at alle Betty plejeboligerne (1-3) står færdige.
Har du spørgsmål til projekterne?
Vil du vide mere om Social Sundhed og Arbejdsmarked forhold på Frederiksberg, kan du kontakte SSA ved at sende en mail via https://www.frederiksberg.dk/ssa-omradet-kontakt
Vil du vide mere om de nye plejeboliger eller vedrørende afvikling af byggeprojekterne kan du kontakte FFB på ffb@kab-bolig.dk
Nordens Plads er i dag et område, der består af højhuset Domus Vista, studieboliger, et butikscenter og et stort parkeringsareal. I samarbejde med Frederiksberg Kommune påbegynder grundejerne KFI og Akelius nu en udvikling af området, med arkitektfirmaet WERK som rådgiver.
By- og Miljøudvalget godkendte proces og visionsprogram for udviklingen af Nordens Plads på udvalgsmødet d. 28. oktober 2019 (Punkt 342).
Du kan følge udviklingen og komme med din idé til, hvad der skal ske med Nordens Plads på www.visionnordensplads.dk. Du kan give dit input til og med 6. december.
Nyt Ingeborggården og klubhus til Frederiksberg Boldklub
Plejecenteret Ingeborggården står over for en genopførelse, så det kan leve op til Frederiksberg Kommunes målsætning om at levere moderne og tidssvarende ældreboliger af høj kvalitet. Samtidig udvides kapaciteten fra 148 boliger til 200 boliger. Ombygningen vil være med til at sikre, at Frederiksberg Kommune kan imødekomme et forventet øget behov for plejeboliger i fremtiden.
Med udvidelsen af Ingeborggården er der i samspil med Frederiksberg Boldklub set en mulighed for at udvikle det samlede område i- og omkring plejecentret, så en opgradering af boldklubbens sociale rum og omklædningsfaciliteter bygges sammen med plejecenteret.
Det nye klubhus erstatter boldklubbens nuværende klubhus, der i dag fremstår nedslidt og utidssvarende. Beslutningen udspringer af et fælles ønske fra både Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Boldklub om at folde ”Generationernes By” ud i dette område af byen, for at skabe rum for synergi mellem børn og ældre, foreningsliv og ældreliv, uderum og byrumskvaliteter.
Byggeprojektet skal skabe mulighed for, at generationer mødes ved at dele, overlappe og låne rum, funktioner og faciliteter hos, i og med hinanden. Huset vil tilbyde nærområdet et fælles hus og udearealer, der kan samle området. Hertil kommer et integreret stiforløb, der skaber nem og sikker gennemgang i området, samtidig med at der vil ske en forbedring af den nuværende udfordring med adgangs- og parkeringsforhold i området.
Klubhuset ejes af FB Fonden, og det er også fonden, der vil eje det nye klubhus til FB Fonden. Frederiksberg Kommune ejer Ingeborggården.
Frederiksberg Kommune og FB Fonden er bygherre på projektet. Udbuddet blev vundet af G.V.L. Entreprise A/S. Rådgiverne er RUBOW Arkitekter A/S, BBP Arkitekter A/S og DOMINIA A/S.
Beliggenheden er Troels-Lunds Vej 27-29 og Jens Jessens Vej 24. Det samlede areal for det nye byggeri udgør cirka 18.400 kvadratmeter.
Anlægsfasen for dette anlægsprojekt forventes påbegyndt i slutningen af 2019 og afsluttes i 2024. Byggeprocessen vil foregå etapevis, så der fastholdes plejeboliger i hele perioden.
Overordnet tidsplan
2019: Byggeplads klargøres
2020: Den ene halvdel af Ingeborggården rives ned, og opførelsen påbegyndes
2021: Byggearbejder
2022 (forår): Boldklubben tages i brug
2022 (efterår): Den halvdel af det nye Ingeborggården og cafeområde tages i brug
2022: Den anden halvdel af Ingeborggården rives ned, og opførelsen påbegyndes
2023: Byggearbejder
2024 (vinter): Byggeriet færdiggøres
2025: Hele det nye byggeri tages i brug
Der tages forbehold for ændringer, og tidsplanen opdateres løbende.
Byggepladsen og området omkring
I byggeprocessen kan det desværre ikke undgås at arbejdet vil medføre perioder med støj, trafikale gener i form af tung trafik og inddragelse af parkeringspladser. Vi beklager de gener, som det kommer til at medføre i perioder, særligt for beboerne tættest på byggepladsen.
Vi er opmærksomme på, at vi bygger i et tæt bebygget område og prioriterer sikkerheden på og omkring byggepladsen meget højt. Derfor opfordrer vi også forbipasserende og naboer til at være ekstra opmærksomme, når de passerer indgangen til byggepladsen. Ved fælles hjælp sikrer vi, at der er trygt at færdes i området omkring byggepladsen.
I anlægsfasen overholder vi kommunens regler for arbejdstider og støjgrænser.
Information om byggesagen
Information om projektet vil jævnligt blive opdateret her på hjemmesiden.
Har I spørgsmål til byggeriet, er I velkomne til at kontakte projektleder Valdemar Liesk Hansen fra By, Byggeri og Ejendomme i Frederiksberg Kommune på telefon 6170 9021, på hverdage mellem klokken 10.00 og 14.00 og fredage mellem klokken 10.00 og 13.00, eller på e-mail vaha01@frederiksberg.dk.
Bilag
Herunder kan du finde lokalplanen for området samt en forskrift for begrænsning af støjende og støvende bygge- og anlægsarbejder. Du kan desuden finde nyhedsbreve med information om en række anlægsarbejder på det vestlige Frederiksberg inklusivt genopførelsen af Ingeborggården og Frederiksberg Boldklubs klubhus.
https://dokument.plandata.dk/20_9576687_1561110307226.pdf - Lokalplan 221
https://www.frederiksberg.dk/sites/default/files/2017-01/Forskrift_stoej_byggeoganlaeg.pdf - Information vedrørende støjende og støvende byggearbejder
På P.G. Ramms Allé omdannes de gamle beskyttelsesbunkere til et skybrudsanlæg under jorden, og over jorden etableres et nyt grønt byrum. Se video
Designudtryk
Anlæggenes ydre rammer bevares, da de binder den eksisterende symmetri i området sammen. Inden for disse rammer etableres forskellige opholdsrum, der formmæssigt tager afsæt i de historiske kuppelbunkers, hvis fodaftryk gengives i terrænet på forskellige måder. Den stramme symmetri i anlægget understreges af træer i anlæggenes hjørner og centerlinjer, og den eksisterende belægning omkring anlæggene bevares.
Af hensyn til tilgængelighed anlægges et snoet stiforløb igennem anlæggene. Disse stiforløb er ikke symmetriske, men understøtter muligheden for forskellige oplevelser af rumlig, funktionsmæssig og sanselig karaktér.
Beplantning
For at sikre en høj oplevelsesværdi tilplantes anlægget med træer, stauder, græsser og blomstrende buske i varierende højde. Beplantningen sammensættes under hensyntagen til jordbundsforhold, skygge-/lysforhold, årstidsvariation, robusthed i forhold til drift samt værdi for biodiversiteten.
Motionsplads
I projektforslaget indgår der en offentlig motionsplads på ca. 32 m2, dette skal understøtte et aktivt og sundt hverdagsliv i området. Motionspladsen er udstyret med træningsredskaber, der vurderes gavnlige for almindelige motionister.
By udstyr
Anlægget forsynes med bænke, siddeegnede betonkanter og affaldskurve. Cykelparkeringsforholdene omkring opgangene til de tilstødende ejendomme optimeres ved at opsætte cykelstativer langs anlæggene.
Det hydrauliske anlæg
Skybrudsprojektet håndterer regnvandet fra hele oplandet (P.G. Ramms Allé og de nordlige veje N. Jespersens Vej, Philip Schous Vej og Julius Valentiners Vej). Regnvandet opmagasineres i bunkersarealet og i et regnbedet på P.G. Ramms Allé mellem H. Schneekloths Vej og Julius Valentiners Vej, som tilsvarer det eksisterende regnbed mellem H. Schneekloths Vej og Emil Slomanns Vej.
Langt det meste af det opsamlede regnvand transporteres ind til det eksisterende projekt inde på Lindevangsskolen. Dette anlæg stod færdigt i sommeren 2018 og blev designet således, at man kunne kolbe et større opland til det anlagte. På denne måde udnyttes den eksisterende kapacitet i det nuværende kloaksystem i spidsbelastningsperioder bedre, og risikoen for oversvømmelser i området mindskes.
Bilparkering
Det er på Julius Valentiners Vej kortlagt, at antallet af parkeringspladser kan optimeres ved at ændre vinklen på parkeringspladserne. Dette vil betyde, at kørebanen bliver smallere, men stadig overholder den anbefalede vejbredde. Projektet tilføjer 27 flere parkeringspladser på Julius Valentiners Vej, der kommer 8 flere på Philip Schous Vej og 11 flere på P.G. Ramms Allé (fra N. Jespersens Vej til Sløjfen). Der kommer i alt 46 flere parkeringspladser i området.
Overordnet tidsplan
Bunkersanlæggene blev fjernet i april 2020. Herefter bliver den underjordiske del af skybrudsanlægget gravet ned, og sidst, men ikke mindst, vil selve anlæggelsen af det grønne påbegyndes. Vi regner med, at det hele vil stå færdigt omkring november 2020.
Yderligere oplysninger
Har I spørgsmål til byggeriet, er I velkomne til at kontakte Vej, Park og Miljø, Frederiksberg Kommune, på vpm@frederiksberg.dk.
By- og Miljøudvalget vedtog på deres møde den 28. oktober 2019, at Platanvej skal genåbnes for gennemkørende trafik, og at der skal etableres cykelstier i begge sider af vejen i henhold til Scenarie 4.
Scenarie 4 og hele den politiske sag kan findes her (Pkt. 345): https://www.frederiksberg.dk/referat-til-modet-i-og-miljoudvalget-2018-21-den-28-oktober-2019-kl-1830-i-udvalgsvaerelse-1
Med udgangspunkt i valg af scenarie 4 er der blevet udarbejdet et forslag til detailprojekt for ny indretning af Platanvej, hvor der etableres cykelstier i begge sider af vejen, samtidig med at antallet af bilparkeringspladser opretholdes, og at der plantes flere træer langs vejen.
Se forslag til ny indretning af Platanvej
By- og miljøudvalget vedtog på deres møde den 21. september 2020, at forslag til detailprojekt for cykelstier på Platanvej skal sendes i borgerdialog.
Det er muligt at læse sagen og by- og miljøudvalgets behandling her (punkt 273):
Tidsplan:
Borgerdialog: ultimo 2020
Anlægsperiode: efteråret 2021
Kontakt: Kontakt Trafik og Byrum via kontaktboksen nedenfor eller på telefon 38 21 42 92 i telefontiden.
Rahbeks Allé og Pile Allé 45-51
Rahbeks Allé og Pile Allé 45-51 skal renoveres og gøres grønnere med træer langs begge sider af vejen. Anlægsarbejdet udføres i etaper og påbegyndes i 4. kvartal 2019 og forventes færdig i vinteren 2020. Det vil medføre perioder med støj, trafikomlægninger samt inddragelse af parkeringspladser.
Overordnet plan for 2019 - 2020
- Uge 8 – 31: Udarbejdelse af projektforslag for udformningen af vejen
- Uge 15: Vejmøde for beboere og naboer med orientering
- Uge 19: Politisk behandling af Dispositionsforslag på By- og Miljøudvalget
- Uge 25: Orienteringsmøde for beboere og naboer
- Uge 33: Politisk behandling med orientering og resultat af orienteringsmøde på By- og Miljøområdet
- Uge 43, 2019 – uge 6, 2020: 1. Etape - Pile Allé 45-51 anlægges
- 1. - 2. kvartal, 2020: Asfalt færdigøres på Pile Allé
- 2. kvartal, 2020: 2. Etape 2 - Rahbeks Allé (ml. Kammasvej og Bakkegårds Allé) anlægges
Det samlede projekt forventes afsluttet til vinteren 2020
Fakta
Helhedsplan for området omkring Rahbeks Allé danner grundlag for den aktuelle planlægning for Rahbeks Allé og Pile Allé 45-51:
- Anlægget omfatter Rahbeks Allé og Pile Allé nr. 45 til 51
- Der etableres så vidt muligt fortov i begge sider af vejen samt en parkering- og træzone
- Krydset Rahbeks Allé Vesterbrogade omlægges og venstresving tillades
- Der vil som hidtil være spærret for gennemkørsel ad Rahbeks Allé. Spærring for gennemkørsel flyttes mod vest, hvor Rahbeks Allé møder Kammasvej.
- Der forsinkes ca. 300 m3 vand i kassetter under vejen.
Den 20. juni blev der afholdt et orienteringsmøde i Kedelhallen, hvor beboere og naboer til projektet var inviteret.
Den 12. august blev Opsamling og input fra orienteringsmødet forelagt By- og Miljøudvalget. Udvalget vedtog,
1. at orienteringen om input og kommentarer fra beboermøde den 20. juni om projekterne Rahbeks Allé, Pile Allé 45-51 og Kammasvej blev taget til efterretning,
2. at der skal muliggøres etablering af forhaver på Rahbeks Allé nr. 30–36
Yderligere vedtog et flertal i By- og Miljøudvalget at arbejde videre med dispositionsforslag 2 for Rahbeks Allé og Pile Allé 45-51.
Dispositionsforslag 2 indeholder færre nye træer og bevarer flere parkeringspladser.
Se beslutningen og Dispositionsforslag 2 for projektet i referat fra By- og Miljøudvalgets møde den 12. august 2019, pkt. 250: https://www.frederiksberg.dk/referat-til-modet-i-og-miljoudvalget-2018-21-den-12-august-2019-kl-2035-i-udvalgsvaerelse-1
Kontakt Trafik og Byrum via kontaktboksen nedenfor eller på telefon 38 21 42 92 i telefontiden
Kammasvej
Kommunen har besluttet at ombygge Kammasvej, så vejen bliver mere robust overfor skybrud. Anlægsprojektet består i, at der placeres to store faskiner under vejen, hvor regnvandet opsamles og tilbageholdes inden det ledes videre til det fælles kloaksystem. På den måde udnytter vi bedre kapaciteten i det eksisterende kloaksystem og minimerer risikoen for oversvømmelser, når der er skybrud.
Ved samme lejlighed fjernes det gamle sporvogns tracé dvs. væggen, der adskiller kørebanen og parkeringen mod Bakkehus Museet, og vi reducerer vejens længdefald så Kammasvej bliver mere trafiksikker. Anlægsarbejdet vil blive koordineret med ombygningen af Rahbeks Allé, så beboerne i området generes mindst muligt.
Overordnet plan for 2019 - 2020
- Uge 23: Projektforslaget blev politisk behandlet på By- og Miljøudvalget
- Uge 25: Orienteringsmøde for beboer og naboer. Mødet blev afholdt sammen med orienteringsmødet om Rahbeks Allé og Pile Allé 45-51
- Uge 38: Ombygningen af Kammasvej påbegyndes
- 1. - 2. kvartal 2020: Asfalt færdigøres på Kammasvej
Fakta
- Der forsinkes 100 m3 vand i to faskiner
- Støttemur og hegn fjernes, så vejens sidefald udlignes
- Der etableres 4 ekstra parkeringspladser på Kammasvej
Se beslutning og dispositionsforslag for projektet i referatet fra By- og Miljøudvalgets møde den 3. juni 2019, pkt. 223: https://www.frederiksberg.dk/referat-til-modet-i-og-miljoudvalget-2018-21-den-3-juni-2019-kl-2105-i-udvalgsvaerelse-1
Kontakt Trafik og Byrum via kontaktboksen nedenfor eller på telefon 38 21 42 92 i telefontiden
De nuværende forskningsaktiviteter på grunden mellem Rolighedsvej, Bülowsvej, Ågade og Den Grønne Sti ophører inden for de kommende år. Derfor er statens ejendomsselskab; Freja Ejendomme, udviklingsvirksomheden NREP og Frederiksberg Kommune gået i gang med de indledende udviklingsplaner.
Visionen er, at udvikle det nuværende lukkede område til en åben bycampus med boliger, skole, idrætsfaciliteter og grønne områder, der understøtter Frederiksbergstrategien og kommuneplanen.
Der har i første halvdel af 2018 været gennemført en konkurrence, hvor tre arkitektteams har tegnet på en helhedsplan for omdannelse af området. De indkomne forslag har været udstillet i rådhusets forhal i sommeren 2018.
Bedømmelsen af de tre teams forslag fremgår af en dommerbetænkning, som du kan læse nederst i dette afsnit. Den indeholder også en række anbefalinger af hvilke styrker og udfordringer, der kan danne baggrund for den fremtidige udvikling.
Visionen for området er at skabe en bycampus – Rolighedsvej Bycampus, som skal være en del af Frederiksberg Campus og være med til at understøtte Frederiksberg som vidensby. Rolighedsvej Bycampus skal være et åbent område, der inviterer byen og lokalområdet indenfor, samtidig med at det er et godt sted at bo, studere, dyrke idræt og arbejde. Derfor skal området indeholde skole, idrætsfaciliteter og boliger. Derudover kan der placeres mindre butikker og serviceerhverv, som er rettet mod campuslivet. Endvidere skal der ske en udbygning af forbindelser gennem området, som, sammen med Den Grønne Sti, gør området til en del af byen.
Der er udarbejdet en helhedsplan, der har dannet grundlag for den startredegørelse for lokalplanudarbejdelse, som By- og Miljøudvalget godkendte den 5. november 2019. Du kan læse startredegørelsen her nedenfor.
Nyhedsbrev oktober 2018 - Vestlige Frederiksberg
I de kommende år sætter Frederiksberg Kommune i samarbejde med Frederiksberg Forsyning og FB Fonden (Frederiksberg Boldklubs Fond) en række anlægsarbejder i gang på det vestlige Frederiksberg fra efteråret 2018.
- Et nyt skybrudsanlæg på Jens Jessens Vej, der skal mindske risikoen for oversvømmelser i området samt seks kunstgræsbaner ovenpå anlægget, som giver flere børn, unge og voksne mulighed for at spille fodbold.
- Modernisering og ombygning af plejehjemmet Ingeborggården på Troels Lunds Vej og etablering af nyt klubhus til Frederiksberg Boldklub samme sted. Herudover kommer også et helt nyt byrum med adgang for alle.
- Etablering af pumpestation og nedgravning af regnvandsledninger. Disse skal føre vandet hen til det nye anlæg på Jens Jessens Vej.
Projekterne vil have positive effekter i form af færre oversvømmelser, bedre boliger til ældre, nyt klubhus til Frederiksberg Boldklub, flere boldbaner af kunstgræs og et mere attraktivt byrum. Men de vil også medføre gener for borgere, der bor, arbejder og færdes i området.
Frederiksberg Kommune koordinerer projekterne og vil minimere generne mest muligt. Du kan se den samlede tidsplan for alle projekterne i linket nederst på siden. Bemærk dog, at den foreløbige tidsplan kan blive justeret undervejs. Du finder konkret information om gravearbejde med mere på de enkelte veje på siden www.frederiksberg.dk/vejarbejde.
Har du spørgsmål til projekterne?
Vil du vide mere om idrætslivet på Frederiksberg, kan du kontakte Kultur og Fritid på telefon 38 21 01 17.
Har du spørgsmål til etablering af regnvandsopsamlingsanlæg og kunstgræsbaner, kan du kontakte By, Byggeri og Ejendomme på 38 21 41 20.
Vil du vide mere om etablering af ny pumpestation og regnvandsledningssystem, kan du kontakte Frederiksberg Forsyning på 38 18 50 00 eller via www.frb-forsyning.dk.
Læs mere om de enkelte projekter herunder.
Nyt Skybrudsanlæg og kunstgræsbaner på Jens Jessens Vej
Frederiksberg Kommune har i samarbejde med Frederiksberg Forsyning A/S besluttet at kombinere den planlagte etablering af et nyt anlæg til opsamling af regnvand med den planlagte etablering af nye kunstgræsbaner på idrætsanlægget på Jens Jessens Vej. Kunstgræsbanerne erstatter de nuværende naturgræsboldbaner.
Det nye anlæg vil bidrage markant til at håndtere regnvand i forbindelse med skybrud i området ved Jens Jessens Vej. Anlægget kan håndtere større regnvandsmængder i et stort område med et totalareal på hele 408.000 m2. Hele projektarealet på idrætsanlægget udgør op til ca. 44.000 m2 svarende til de nuværende naturgræsarealer på idrætsanlægget. Det regnvandsbassin, der skal anlægges, kan opsamle og forsinke op til 24.000 m3 regnvand.
Regnvandsopsamlingen sker delvis over og under de seks nye kunstgræsbaner, som etableres på det område, hvor de nuværende naturgræsbaner er.
Når anlægget på idrætsanlæggets grund er færdigt, etableres der en ny pumpe- og modtagerstation, som gør det muligt at koble anlægget til et regnvandsledningssystem, som Frederiksberg Forsyning etablerer i området, der indbefatter Jens Jessens Vej, Marielystvej, Hoffmeyersvej, Troels-Lunds Vej, Rådmand Steins Allé, O.V. Kjettinges Allé, Bendzvej, J.C. Schiødtes Vej, Goldschmidtsvej, Johan Ottosens Vej samt stier og brolagte pladser med mere i projektområdet. Via dette system føres regnvandet, der falder i dette område, til opsamlings- og forsinkelsesbassinet på idrætsanlæggets grund. Anlægsprojekterne indgår i den overordnede plan for skybrudssikring af Frederiksberg.
Frederiksberg Kommune er bygherre på regnvandsopsamlingsanlæg og modtagerstationen samt kunstgræsbaneprojektet, mens Frederiksberg Forsyning A/S er bygherre på anlæg af pumpestation og det efterfølgende anlæg af regnvandsledningssystem i det ovennævnte område.
Anlægsfasen for etablering af pumpestation og regnvandsledningssystem i området forventes at vare fra efteråret 2020 til slutningen af 2023.
Smart City handler om at planlægge og udvikle byen og erhvervslivet ved bruge de mange nye digitale muligheder.
Kommunen og byen skal fremtidssikres, vi skal bruge ressourcerne med omtanke og fokusere på bæredygtighed. Og så skal vi understøtte den økonomiske vækst.
Frederiksberg skal være en progressiv og innovativ by. Nye løsninger skal udvikles gennem samarbejder mellem kommunens institutioner, erhvervslivet, investorer og de lokale vidensinstitutioner.
Som en del af SMART CITY er vi i gang med sætte WIFI-netværk op, hvor indsamlingen af data ved fjernaflæsning dermed bliver langt mere effektiv, og kunderne slipper for selv at aflæse vandmålerne – og på længere sigt får de bedre muligheder for at følge deres forbrug af vand og varme. Nettet vil blandt meget andet også kunne benyttes til at informere om trafik, vejr og parkeringsmuligheder på Frederiksberg.
Du kan læse mere om projektet via linket nederst på siden.
Links
Kontakt
By, Byggeri og Ejendomme
Frederiksberg RådhusSmallegade 1, 4. sal
2000 Frederiksberg
For virksomheder: Send sikker Digital Post til By, Byggeri og Ejendomme
Telefonisk henvendelse
Mandag, tirsdag og torsdag klokken 10-14Fredag klokken 10-13
Onsdag lukket