Gå til hovedindhold
Nyheder
Fritid og oplevelser

Frederiksberg får nyt kulturelt mødested

Riises Landsted åbner nu som kulturelt mødested midt på Frederiksberg, hvor nye og eksisterende kulturaktører kan skabe arrangementer og aktiviteter for byens borgere.

22. feb. 2023

Indhold

  Riises Landsted på Allégade 5 skal de næste halvandet år være et hus, som nye og eksisterende kulturskabere kan bruge til arrangementer og aktiviteter, og hvor borgerne kan opleve en mangfoldighed af kulturelle aktiviteter. 

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig til, at huset åbner:

  ”Jeg har glædet mig til at opleve Riises Landsted som et levende og kulturelt samlingspunkt lige siden, at vi i Kommunalbestyrelsen besluttede at indgå en lejeaftale med Realdania By og Byg frem til efteråret 2024. De mest grundlæggende ting er nu på plads, men det er samtidigt et sted, der løbende bliver udviklet, og hvor vi undersøger og afsøger, hvad der fungerer i de smukke rammer.”

  Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lotte Kofoed (SF) ser frem til at opleve en mangfoldighed af kulturelle aktiviteter i huset: 

  ”Jeg er utrolig glad for, at huset nu åbner sig ud mod fællesskabet i byen. Her er alle velkomne til at byde ind med idéer og aktiviteter, der bidrager til byens kulturliv. Jeg håber, det bliver et sted, hvor folk har lyst til at komme, og hvor kulturen får mulighed for at udvikle sig.”

  Også formand for By- og Erhvervsstrategisk Udvalg Lone Loklindt (B) glæder sig til, at huset åbner som et nyt mødested:

  ”Riises Landsted har en stærk lokal forankring og kulturhistorisk betydning, der både rækker tilbage i tiden og peger ind i nutid og fremtid. Jeg glæder mig til at opleve, hvordan kulturskabere og borgere sammen får omsat det til et nyt inspirations-, udstillings- og mødested i kvarteret omkring Allégade.”

  Fredag den 3. marts klokken 15-18 holder Riises Landsted officiel åbning sammen med Kunstsalonen, hvor 30 samtidskunstnere og mere end 100 kunstværker for en weekend vil sætte præg på de historiske rammer. Udstillingen kan ses 3.-5. marts.

  Fakta

  •    Riises Landsted er opført i senklassicistisk stil af malermester August Jacob Christian Riise i 1860.
  •    Riises Landsted har været brugt til blandt andet Musikbibliotek og Revymuseum. 
  •    Realdania By og Byg ejer bygningen, som i dag er fredet og lejer den ud til Frederiksberg Kommune frem til efteråret 2024.
  •    Frederiksberg Kommune udvikler rammerne for huset i samarbejde med ”Riises Råd”, som består af en række forskellige kulturaktører fra Frederiksberg.
  •    Riises Landsted kan benyttes til kulturelle arrangementer og aktiviteter, der er åbne for offentligheden.