Gå til hovedindhold
Dagtilbud og skole

Hvem skal have Årets Columbusæg?

Kender du en eller flere medarbejdere i Frederiksberg Kommunes skoler og institutioner, der arbejder for at fremme stærke fællesskaber mellem børn og unge, og som fortjener at blive anerkendt med Årets Columbusæg? Så nominer din kandidat på www.frederiksberg.dk/columbusæg

17. apr. 2024

Indhold

  En gang om året uddeler Frederiksberg Kommunalbestyrelse Årets Columbusæg til medarbejdere, der har gjort en særlig indsats på børne- og ungeområdet. Alle er velkomne til at nominere deres kandidat på Frederiksberg Kommunes hjemmeside. Fristen er den 1. juni 2024.

  Borgmester Michael Vindfeldt (S) opfordrer til, at alle, der har en kandidat i tankerne, går ind og nominerer vedkommende: 

  ”Vi har mange dygtige medarbejdere, som yder en kæmpe indsats for at gøre Frederiksberg til et godt sted at vokse op. Det er utroligt vigtigt, at vores børn og unge får en god, tryg og udviklende start på livet, og her spiller medarbejderne i byens skoler og institutioner en helt afgørende rolle. Derfor håber jeg, at mange vil gribe muligheden for at indstille en medarbejder eller et helt hold, som gør det ekstra godt, og som derfor fortjener en helt særlig anerkendelse”, siger han.

  Der kan gives ét æg til en medarbejder eller en gruppe af medarbejdere i et dagtilbud. Et helt dagtilbud kan også indstilles til at modtage Årets Columbusæg. Ligeledes gives der ét æg til en medarbejder eller en gruppe af medarbejdere på en skole. Det eneste krav til den indsats, der nomineres, er, at det skal være en særlig indsats, der er med til at fremme stærke fællesskaber mellem børn og unge. 

  Netop fællesskabet udgør et vigtigt element i arbejdet med børn og unge, understreger formanden for Frederiksberg Kommunes børneudvalg, Anja Lundtoft (Ø):

  ”Børn og unge har en naturlig trang til at være en del af et fællesskab, hvor de kan dele oplevelser, lære af hinanden og udvikle sociale kompetencer. Medarbejderne på vores institutioner gør en kæmpe indsats for at facilitere disse fællesskaber og skabe nogle gode rammer, hvor alle børn føler sig set, hørt og værdsat. De fortjener mest mulig anerkendelse, og derfor håber jeg, at vi får rigtigt mange nomineringer, så det bliver så svært som muligt for os i udvalget at kåre en vinder”, siger hun.

  Når nomineringsfristen udløber den 1. juni, vil børneudvalget og undervisningsudvalget indstille deres forslag til vindere, og det er kommunalbestyrelsen, der træffer det endelige valg.

  Formand for Frederiksberg Kommunes undervisningsudvalg, Ruben Kidde, glæder sig til at læse nomineringerne:

  ”Gode børnefællesskaber er ikke bare en luksus, de er en nødvendighed for børns trivsel og udvikling. Vi skal derfor gøre alt, hvad vi kan, for at styrke fællesskaberne. Når vi skaber et inkluderende miljø, hvor børn føler sig accepterede og respekterede af deres kammerater, åbner vi døren for en verden af læring og vækst. Derfor lægger vi stor vægt på netop dette kriterium, når vi uddeler Årets Columbusæg. Jeg ser meget frem til at læse alle nomineringerne af vores seje lærer og pædagoger, der hver dag arbejder for at give kommunens børn og unge de bedste rammer for en god, inkluderende og udviklende hverdag”, siger han.

  De to Columbusæg uddeles til september, og indtil da er det hemmeligt, hvem modtagerne er.