Gå til hovedindhold

Ny almen boligorganisation på Frederiksberg

Tre ejendomme fra Frederiksberg Boligfond er nu omdannet til sit eget nye almene boligselskab. Omdannelsen af de 546 boliger medfører tryghed for beboerne og bedre økonomi for Frederiksberg Boligfond. Derudover bidrager det til, at Frederiksberg også fremover vil være en blandet by med boliger til alle indkomster.

26. maj 2023

Indhold

  Nu er det officielt, at de tre ejendomme Sønderjyllandsgården, Roskildegården og Solbjerggård fra Frederiksberg Boligfond bliver omdannet til et nyt selvstændigt og beboerstyret alment boligselskab ved navn Den Frederiksbergske Boligorganisation. 

  Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig over omdannelsen:

  ”Jeg er rigtig glad for, at der nu bliver oprettet en ny almen boligorganisation på Frederiksberg. Det er så vigtigt, at vi sikrer en blandet by med boliger, som er til at betale uanset indkomst. På det personlige plan glæder det mig også, at der nu er kommet ro omkring økonomien hos Frederiksberg Boligfond. Med dette udfald vil de 546 boliger også være betalbare i fremtiden,” siger han.

  Driften af de i alt 546 boliger bliver administreret af KAB, som også har bistået den nystiftede boligorganisation med købet af ejendommene.

  ”Jeg er glad for, at vi kan byde en ny boligorganisation velkommen i KAB-Fællesskabet. Vi har været igennem en god proces med Frederiksberg Boligfond og Frederiksberg Kommune, og nu fokuserer vi på at tage hånd om beboerne og sikre, at de får en god, tryg overgang til den almene verden,” siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.

  Også formanden for Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, glæder sig over salget og en lysere fremtid for fonden og dens lejere: 

  ”Omstændighederne gjorde, at vi efter mange års ejerskab, måtte afhænde de 3 ejendomme. Når det ikke kunne undgås, er jeg glad for, at lejerne også fremover får gode trivselsmæssige rammer hos KAB og Den Frederiksbergske Boligorganisation. Samtidig hermed glæder vi os i Frederiksberg Boligfond over, at vi med salget, kan fremtidssikre vores resterende 16 ejendomme på en bæredygtig måde og komme i gang med det nødvendige vedligeholdelsesarbejde.”

  Fakta om købsaftalen og den nye almene boligorganisation

  • Den Frederiksbergske Boligorganisation er en ny almen boligorganisation i KAB-Fællesskabet
  • Købsaftalen omhandler de tre ejendomme Roskildegården, Sønderjyllandsgården og Solbjerggård med tilsammen 546 boliger og en række erhvervslejemål
  • Ejendommene bliver samlet under en almen boligafdeling, som har fået navnet Fællesgårdene
  • Købet af ejendommene er delvist finansieret gennem midler fra Fonden for blandede byer
  • Frederiksberg Kommune har en anvisningsret på 25 procent af de ledige boliger i Den Frederiksbergske Boligorganisation